pátek 21. září 2018

Cibulka na hot dog

Hot dog s karamelizovanou cibulkou. V hrnci rozehřejte máslo a pomalu na mírném plameni na něm opékejte cibuli. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozložíme na pečící papír. Vložíme do rozehřáté trouby, aby cibulka změkla a na. Domácí mini hot dog s opečenou cibulkou recept - TopRecepty.


V hlubší pánvi rozpalte olej a na mírném plameni na něm opékejte cibuli (asi minut) tak, aby byla měkká a zbarvená pěkně dohněda.

Pak přilijte pivo a nechte ho odvařit. Přidejte máslo, cukr a ocet a za občasného míchání ( cibulka se připaluje!) ještě minut opékejte, směs by měla být hustá a lepkavá. Cibuli dejte do kastrolu spolu se světlým pivem, cukrem, balzamikovým octem, olejem a 1ml vody. Na středním plameni přiveďte k varu, ztlumte a nechte za občasného míchání bublat minut, až směs zhoustne. I v případě hot dogů záleží hodně na pečivu.


Snažte se proto sehnat co nejlepší rohlík nebo bagetku. Důležité pak je neproříznout ji úplně, aby vám uvnitř držely všechny ty dobroty. Na klasiku určitě patří dobrý kečup (my máme rádi McDonald’s nebo Heinz) a kvalitní hořčice.

Není potřeba vysvětlovat postup myslím že to je každému jasné jako dresing jsem použila majonézu s dijon hořčicí …. Má příjemnou sladkou chuť a skvěle se tak hodí do hamburgerů, hotdogů, sendvičů nebo baget. Také jí můžete přidat ke grilovanému masu nebo dalším pečený, smažený nebo grilovaným jídle. Jeden z mých nejoblíbenějších receptů je hot dog s kečupem a karamelizovanou cibulka.


Ta kombinace je prostě úžasná. Co vyvolá touhu se okamžitě zakousnout a nepřestat jíst, dokud ještě zbývá byť jediný drobeček. Neoficiální etiketa jezení hot dogů mimochodem říká, že byste hot dog měli zvládnout na pět soust. NEJLEPŠÍ HOT DOGY, jaké jste kdy jedli!


Grilování patří k českému národu stejně jako chalupaření nebo pití piva. Po dlouhé zimě už netrpělivě vyhlížíme první jarní dny, kdy budeme moci oprášit gril a zakousnout se do šťavnatého kousku masa. Na závěr přidejte trochu cukru, soli a kečup rozmixujte ponorným mixérem najemno.


Sriracha majonéza: V misce promíchejte majonézu se srirachou a na závěr vmíchejte limetkovou šťávu. Sladkokyselá cibulka : Na oleji za stálého míchání nechte opékat cibuli do světle zlaté barvy, což trvá asi minut. Baví mě to tu čím dál víc a za nový Reuben Dog (Kč) mají ode mě extra pochvalu. Hovězí párek, zelí, sýr, cibulka a dresink. Všechno vyvážené na milimetr přesně – šťavnatost, tučnost, kyselost a do toho pořádná chuť hovězího.


Moc mi chutnalo i jejich pečivo (IMO nejlepší hot dog bun v Praze). Když dostaneme někdy doma chuť na mini hot dogy, zkusíme je zase trochu jinak a zezlátlá cibulka je v nich opravdu velmi chutná.

Na grilu opečte rohlík i párek, do rohlíku s párkem přidejte olivy s rajčaty a pokryjte jogurtovým dipem. Nakonec přidejte čerstvé oregáno a nastrouhaný parmazán. Jedno z nejtypičtějších jídel na grilovačku je dozajista burger. Ale takový dobře sestavený hot dog rozhodně stojí také za pozornost a burgrům pěkně šlape na paty.


Tentokrát jsem tedy připravila hned několik tipů na pěkně vytuněný hot dog a nechybí ani recept na domácí „hotdogové“ rohlíčky. Připravte hot dogy KORVMOJ podle návodu na balení. Rohlíky lehce opečte na grilu.


Do každého rohlíku vložte jeden hot dog. Zbytek nechte na hostech - ať si sami přidají podle své chuti červené zelí, smaženou cibulku nebo hořčici. Postup přípravy receptu. Maso jsem promíchala se všemi ingrediencemi, osolila, opepřila podle chuti a nechala v lednici odpočinout. Když se směs takto připraví klidně i den dopředu, je to jen a jen dobře.


Hot Dog prístroj - ohrievač na párok v rožku alebo tiež Hotdogovač. Jedná sa o skvelé pomocníkmi z vysoko kvalitnej nehrdzavejúcej ocele, ktoré sa hodia na prípravu párkov a klobás pre rýchle občerstvenia aj do reštaurácií. Streetfoodové bistro Eatmeat na ulici Poštovní.


Vaříme z lokálních čerstvých surovin a milujeme maso! Burgery, Hot Dogy anebo Pastrami, to vše u nás najdete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky