pondělí 24. září 2018

Pečení chleba v římském hrnci

Tématické fráze: římský hrnec recepty římsky hrnec hrnec na pečení chleba recepty pro rimsky hrnec peceni chleba recepty římský hrnec římský hrnec glazovaný domácí chleba v hrnci litinový hrnec na pečení chleba pekáč na pečení chleba pečeny chleba hrnec na chleba recepty v římském hrnci draci v hrnci recepty. V poslední třetině pečení víko odstraníme (lze ale nechat po celou dobu pečení ), římský hrnec přendáme na polohu středního roštu (pokud se vejde, jinak necháme na spodním roštu) a chlebík dopečeme. Pokud nemáme římský hrnec, chléb můžeme upéct v jakékoliv žáruvzdorné nádobě.


Pečení chleba v římském hrnci. Ve středně velké míse smícháme vodu s kvasnicemi a solí, necháme minutku odstát. Do mísy přidáme mouku a mícháme, dokud mouka nebude úplně zapracovaná.

Po pořádném promíchání těsto v míse zakryjeme. Hotovi budeme ani ne po hodině. Po pečení v římském hrnci ihned pecen vyjmeme a dáme vychladnout na drátěnou podložku.


To ostatně platí i pro chleba pečený na plechu. Byl to hrnec atypický, ale viditelně funkční. Ráda bych poděkovala autorovi nápadu. Bohužel, co se najde v internetové.


Návod na pečení v římském hrnci. Nový římský hrnec je nejdříve potřeba dobře omýt a následně osušit.

Před každým použitím je nutné pekáč i pokličku namočit na minut do studené vody. Pekáč bez vnitřní glazury není potřeba „topit“ ve vaně, stačí jej naplnit vodou. Po vyjmutí z vody se vnějšek.


Pečeme dalších - minut podle toho, jak propečený chléb máme rádi. Vychladlý chleba nakrájíme a podáváme k různým pokrmům. Domácí chléb, jehož pořizovací cena je asi Kč.


K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně hodin. Proto je vhodné si těsto připravit před odchodem do práce a po příchodu z práce už jen chleba upéct. Nebo těsto připravit večer, nechat kynout přes noc a upéct v sobotu ráno.


Tématické fráze: římský hrnec recepty chleba pečený v hrnci chleba v římském hrnci podmáslový chléb pečení chleba v římském hrnci chleb v rimskem hrnci pivní chleba v římském hrnci římský hrnec na chleba pečeme chleba římský hrnec pečení chleba v hrnci pecici hrnec na chleba recept na podmaslovy chleb recepty pro. Jako obvykle jsem něměla úplně všechno, takže malé změny. Jelikož s chlebem velice ráda experimentuji, vyzkoušela jsem a musím vám říct - je to bomba. Uložil(a) Zdeňka Zemanová. Ne, že bych ho nepekla doma v domácí pekárně, ale teď mám na mysli trochu jiný chleba.


Nejprve to byla trochu alchymie, ale dnes jse. Chleba v římském hrnci. Pro pečení je nejideálnější čerstvé droždí - jak v kostce, tak sušené.

Sušené droždí po jeho otevření vždy d. Ovlivnění kyselosti kváskového chleba - kolobezka1. Receptů na přípravu domácího chleba do trouby existuje mnoho, nám se však osvědčil tenhle. Sami uvidíte, že pečení chleba v hrnci podle tohoto receptu je rychlé a jednoduché.


Připravený bochník chleba nechte kynout v ošatce - pokud pečete chleba na plechu nebo jej budete sázet do pece, anebo přímo v keramických pekáčích či římském hrnci , ve kterých je budete následně i péct. Kontrolu dokonalého propečení chleba proveďte špejlí. Kuře na cibuli v římském hrnci - recept: V první řadě dáme římský hrnec namočit dle návodu k použití.


Příprava jídel v hrnci z pálené hlíny, jak ji znali už staří Římané, je velmi jednoduchá a až obdivuhodně snadná - ani nezkušená hospodyňka se nemusí bát, že by neuspěla. Při pečení menšího chleba ve větším římském hrnci přidáme vychytávku z roličky od papírových utěrek (lehce spplácneme) a obalíme alobalem. Dáme po přendání těsta z pekárny vedle chleba a ještě necháme chvilku kynout.


Jednu před pečením vyndáme. Druhou můžeme nechat až do konce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky