pondělí 10. září 2018

Čím vyčistit pračku

Jak vyčistit pračku octem. Prostory kolem bubnu pračky jsou na první pohled nepřístupné, stejně tak hadice, kterou odtéká špinavá voda. Přesto je můžete poměrně snadno vyčistit bez toho, abyste rozebrali celý spotřebič. Potřebovat budete jen obyčejný ocet, který určitě máte ve spíži.


Když ho ještě doplníte.

Kombinace vlhka a nečistot z prádla vytváří prostředí, ve kterém se rády usazují bakterie či plísně. Navíc má pračka plno skrytých a těžce dostupných míst, kde se ještě navíc usazuje vodní kámen a zbytky pracího prášku. Zjistěte, jak a čím vyčistit pračku v pěti jednoduchých krocích. Přečtěte si o nejlepších způsobech, jak čistit pračku zvenku i zevnitř.


Objevíte drobné, knoflíky, sponky a spoustu dalších pokladů. Pak už jen pračku otřete z venčí. Zubní kartáček se hodí na nádržku na prášek, spáry, drážky i okraje tlačítek.


Utěrkou z mikrovlákna pračku vytřete do sucha.

Je dobré pračku i odpojit od vody a odsunout. Pak vyčistit spoustu usazeného prachu za ní. Rozhodně nečistěte pračku pomocí nadměrného množství octa, který způsobuje poškození gumových částí pračky (čerpadlo, těsnění a podobně).


Přílišné dávkování octa by tedy mohlo vaši pračku nenávratně poškodit. Buben můžete vyčistit speciálními prostředky, které jsou určeny právě pro čištění praček. Litry vody ani kopy pracího prášku bohužel nezajistí čistotu samotnému spotřebiči.


Kombinace vlhkosti, vlasů a dalších zbytků z prádla součástky zanáší, a vytváří půdu pro množení nebezpečných bakterií a plísní. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Hledáte levný a jednoduchý způsob, jak vyčistit pračku ? V článku se dočtete, nejen, jak ji vyčistit a zbavit zápachu, ale také, jak se o pračku starat během jejího provozu.


Platí pravidlo: Čím dlhší program, tým lepšie. Naplňte bubon alebo zásobník zmesou octu a sódou bikarbónou. Ocot môžete nahradiť aj kyselinou citrónovou, peroxidom vodíka, bieliacim chlórom či iným detergentom. Tip: Po praní nechte pračku dobře vyvětrat. Nechte otevřená dvířka pračky i dávkovač.


Zabránítě tím vzniku plísní ve vlhkém prostředí.

Na trhu najdete celou řadu chemických přípravků pro kvalitní vyčištění pračky. K dispozici máte tekuté čistící prostředky, čistící tablety s. Správná údržba pračky prodlužuje její životnost. Předchází usazování vodního kamene, nepříjemnému zápachu, který se z ní. Vyčistit buben pračky je možné několika způsoby. Naši rodiče či prarodiče nejčastěji používali ocet.


Ten totiž funguje jako desinfekce a navíc dokáže odstranit usazeniny vodního kamene. Do pračky nalijte přibližně čtyři hrnečky octa a pusťte na režim běžného praní. Bielizeň krásne čistá a nadýchaná vôňou aviváže. Presne to má byť výsledok tohto domáceho robota, akým práčka je. Dokedy to vaša práčka vydrží?


Skutočne aj práčka si vyžaduje svoju pravidelnú údržbu a vôbec ju. Než začnete pomýšlet na naprosto katastrofické scénáře a nutnost pořízení nové pračky, zkuste několik triků. Mnohdy stačí jen vyčistit některou ze součástek nebo celou pračku pustit jen tak bez prádla. Tyto zákroky fungují, pokud se s pračkou skutečně neděje něco závažného. Pokud vás zápach z pračky aktuálně trápí, musíte provést pečlivou údržbu.


Možností je hned několik, od použití komerčních čisticích přípravků po kuchyňské prostředky, které pračku vyčistí rychle a za pár korun. Dáváte-li přednost druhé. Na údržbu použijte buď speciální prostředky určené k čištění pračky, nebo si pomozte jedlou sodou a octem. Obzvláště v případě, že perete na nízké teploty, je potřeba jednou za čas pračku vyčistit právě těmito dvěma látkami, a to naprázdno za použití nejteplejšího a nejdelšího programu. Máte i vy nějaké zajímavé rady a tipy, jak vyčistit žehličku?


Podělte se s námi o ně v diskuzi pod článkem. Nejkrásnější africká kavárna: Futuristické místo plné emocí a jedinečné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky