pátek 14. září 2018

Cirkulační digestoř do kuchyně

Základní funkcí každé digestoře je čištění vzduchu od nežádoucích pachů a páry. Výběr cirkulačních digestoří je dnes opravdu velký a digestoř nemusí znamenat nic ošklivého. Naopak může se stát designovou dominantou celé kuchyně.


Výhodou těchto digestoří je, že je není nutné připojovat k žádnému potrubí. Designové cirkulační digestoře vhodné pro systémy s rekuperací naleznete zde.

Před nákupem tohoto typu je důležité ověřit, zda máte prostor nad pracovní plochou pro jeho připevnění a přístup do komínu. Ostrůvková – skvělá varianta, pokud máte varnou desku a pracovní plochu řešenou tzv. Včlánku už jsme to trochu nakousli – digestoř je potřeba udržovat. Jelikož kuchyně dnes existují v nejrůznějších formách, které se od sebe navzájem velmi výrazně liší, vyvinuli návrháři také různé typy digestoří, aby do nich co nejlépe zapadly. Jiná digestoř se totiž bude hodit do kuchyně , kde je linka se sporákem umístěna u stěny, než do kuchyně s ostrůvkem.


Kromě výkonu a dalších důležitých parametrů byste měli volit také podle toho, jaká digestoř se bude do vaší kuchyně hodit. Pokud toužíte po originálním designovém kousku tak počítejte s tím, že si za něj zpravidla připlatíte i několik tisíc korun.

Její situování je spojeno s varnou deskou. Právě nad ni musí být umístěna, aby co nejlépe plnila svou primární funkci, a to odvádění přebytečné páry a zápachů ven z interiéru. A to nejen kvůli odsávání par, ale také kvůli vašemu zdraví. Pokud stále přemýšlíte, jestli si do panelového domu má cenu pořizovat digestoř , pak na vaši otázku máme jasnou odpověď - jednoznačně ANO.


Vyberte si u nás svou novou digestoř do kuchyně a využijte naše služby. Zaměříme, namontujeme, zapojíme. Montáž digestoří a vzduchotechniky. Dále by odtahová digestoř měla mít zpětnou záklopku, aby se zabránilo úniku tepla nebo vnikání větru do kuchyně. Digestoře Praha - eshop a kamenná prodejna.


Na trhu jsou samozřejmě i digestoře takové, které v běžných obchodech nenajdeme. Užitečné rady, podle čeho vybírat správnou digestoř. Jednoduše vás provedeme parametry pro výběr - typ odtahu, výkon, hlučnost, umístění i vzhled. Podvěsná recirkulační digestoř je dnes variantou určenou primárně tam, kde není možné využít klasický odtah do komína. Umí nasávaný vzduch vyčistit a poté poslat zpět do prostoru kuchyně.


To ale neznamená, že by podvěsný odsavač par nenabídl i funkci klasického napojení na komín. Většina modelů na trhu toto umí.

Výsuvný odsavač par v nerezovém provedení, od známého výrobce FRANKE, je nezbytným spotřebičem do Vaší kuchyně. Tato digestoř je vhodná pro zabudování do kuchyňské skříňky. Napojení je provedeno přímo na kuchyňskou digestoř , která je bez ventilátoru. Za kuchyňskou digestoří je osazen filtrační člen pro zachycení mastnoty.


Dále je možné osadit klapku EXT, která oddělí odtahy z kuchyně od ostatních v domě. Tento filtr musí být trvale přístupný. K dispozici jsou také tak vybavené kuchyně , že díra přirozeného větrání se nachází daleko od varné desky. V tomto případě je nutné potrubí vytáhnout podél stropu do tohoto otvoru.


Jakou digestoř do kuchyně ? V současnosti je moderní propojení kuchyně s obývákem. Pracujete v kuchyni, a přece jste v centru dění, spolu s rodinou, přáteli. Vůně jídla, která se šíří při přípravě pokrmů, však nemusí být vždy příjemná a vítaná. Každopádně do komínu ani ven ji mít nebudeme, musela by být recirkulační a tam myslím, že nějaká extra výkon není. Sháníte do kuchyně novou digestoř ? Tak to jste tu správně.


Ty naše mají spoustu chytrých funkcí, díky nimž efektivně odvádějí pachy, aniž by to ovlivnilo teplotu v kuchyni. Některé jsou vybavené uhlíkovým filtrem k recirkulaci vzduchu. Cirkulační digestoř nevytváří absolutně žádný zkrat, protože odsává vzduch z kuchyně přez kovový filtr, tam se zachytí mastnoty a vyfoukne vlhký a voňavý vzduch zpět do prostoru kuchyně.


Ten zápach a vlhkost odsaje vzduchotechnika s rekuperací.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky