čtvrtek 15. listopadu 2018

Jak vyčistit troubu citronem

Směs dejte do zapékací misky, předehřejte troubu ideálně na 1°C a misku do ní vložte. Nechte ji takto asi čtvrt hodiny odpařovat, po vypnutí troubu ale hned neotevírejte – nechte páru, aby rozpustila co nejvíc mastnoty. Až trouba úplně vychladne, vyndejte misku, otřete troubu hadříkem a bude hotovo.


Tento recept platí na rozdíl od sody s octem spíše na připáleniny mladšího data výskytu. Jak vyčistit troubu citronem ?

Citron funguje v kombinaci s horkou vodou. Do pekáčku k ní a šťávě z citronu přidejte i dužinu a nechte v předehřáté troubě na zhruba 1°C až minut odpařovat. Poté troubu ihned neotvírejte.


V troubě pečeme dost často při vyšších teplotách. A dost často z plechu vystříkne tuk, vypařuje se mastná pára, která se usazuje na stěnách trouby, prostě se trouba často dost zašpiní a je potřeba ji čistit. Nebo jak vyčistit troubu bez chemie?


Tady jsou pro vás účinné tipy a triky. Zkuste použít domácí metody.

Superjednoduchý způsob jak vyčistit troubu , aby vypadala jako nová. Snadno a rychle vyčistíte zapečenou a připálenou troubu ihned po pečení, než úplně vychladne, postačí teplá voda s trochou saponátu nebo vody s citronem a máte po starostech. Ahoj, slyšela jsem, že i horkovzdušná trouba jde krásně vyčistit citrónem plus se odtrsaní pachy. Ale nevím jak přesně na to.


Do trouby se má dát miska s vodou a citrónem. Má se dát studená nebo vroucí voda? Na kolik stupňů zapnout troubu ? Existuje několik způsobů, jak vyčistit troubu za použití několika laciných věcí, které najdeme doma.


Zda budou účinné, bude záviset především na tom, jak moc je trouba špinavá a jak dlouho jsme troubu nečistili. V případech, kdy je trouba hodně zaneřáděná, se na čističe domácí. Vyjměte všechny mřížky, plechy, teploměr i vše ostatní, co máte uvnitř. Udělejte pastu z jedlé sody.


V malé misce smíchejte půl šálku jedlé sody s několika lžícemi vody. Poměr upravujte do té doby, než budete mít roztíratelnou pastu. Uvažujete, jak si ulehčit práci při čištění trouby?


Rozhodnout se můžete mezi moderní chemií, babskými recepty, anebo si připlatit a koupit přístroj, který má.

Jak čistit mikrovlnnou troubu pomocí octa. Mnoho receptů na čištění mikrovlnných zařízení je velmi účinné. Zařízení lze vyčistit citronem , pomerančovou kůrou, vodou, vodou s citronem nebo octem. Každá hospodyňka někdy stála před problémem, jak z trouby dostat připečené zbytky jídla a skvrny od omastku.


Ano, mnohé už tuší, že půjde o čištění vnitřku trouby. Pokud troubu čistíte hned po pečení, než úplně vychladne, postačí teplá voda s trochou saponátu nebo vody s citronem. A my zase víme jak troubu vyčistit důkladně a bez chemie.


Troubu vždy jen otevřeme na vložení pokrmu a později na vyndání hotové báječné. Kdo chce důkladně vyčistit troubu od mastnoty, od zbytků potravin, které se dosud jen dokola připalovalo, musí nasadit do boje i své svaly. Chcete-li při tom pomoci nějakým ostrým předmětem – nedělejte to! Amoniak je jedovatý, vydává nepříjemná zápach a je třeba během čistění dobře větrat.


Nejprve si rozehřejte troubu na 1°C. Do jedné zapékací mísy si nalijte litr horké vody a do druhé si nalijte 2ml čpavku. Pak mísu s vodou umístěte do dolní části a mísu se čpavkem do střední. Zapomeňte na zdlouhavé drhnutí a do mikrovlnky vložte misku s octem a vodou nebo misku s plátky citrusů.


Vyčistit ji přitom lze tak jednoduše. Po pěti minutách ohřevu na nejvyšší stupeň vám uvolněná vlhkost umožní připečené zbytky jídla snadno odstranit. Navíc citron nebo pomeranč mikrovlnnou troubu příjemně provoní.


Naprosto jedinečný způsob jak dokonale vyčistit troubu od zapečených mastnot a nečistot je za použití jedlé sody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky