úterý 27. listopadu 2018

Indukce deska

Díky tomu indukce využívá teplo přesně tam, kde je ho potřeba, aniž by zbytečně unikalo – přímo na dně hrnce nebo jiného nádobí (Zdroj: How Stuff Works). Pokud hrnec odstavíte z varné zóny, indukce se okamžitě přeruší a žádné teplo dál nevzniká. Deska se také automaticky sama vypne, pokud na to omylem zapomenete. První indukční deska se objevila na trhu již před lety, kdy ji na trh uvedla firma AEG. K používání indukce potřebujete sice speciální nádobí, která musí mít magneticky vodivé dno, ale tuto jedinou nevýhodu vám vykompenzuje spousta pozitiv.


Indukce deska

Jejich počet volte podle četnosti vaření a počtu osob v domácnosti. Běžným standardem je indukční deska se plotýnkami, která je dostačující pro 4člennou domácnost. Pro početnější rodinu se může hodit 5plotýnková, párům naopak postačí indukční deska se 3. Deska je vybavena časovačem, který umožní vypnutí zóny po uplynutí nastaveného času.


Tato deska nabízí intuitivní funkci BRIDGE, která je vhodná při vaření ve velkých hrncích nebo v pekáči. Funkce Bridge umožňuje vytvoření jedné varné plochy ze dvou topných polí a současně jejich kontrolu. Indukční varné desky jsou čím dál tím populárnější. Při vaření využívají princip elektromagnetické indukce , díky čemuž nevzniká teplo v desce, ale přímo ve dnu nádoby.


Snižují se tak tepelné ztráty a vaření je opravdu úsporné. Oproti klasickým elektrickým deskám navíc pracují indukční desky o poznání. Díky bezdrátové teplotní sondě hlídá teplotu. Zde se můžete informovat o našich produktech. Naše spotřebiče šetří životní prostředí i váš rodinný rozpočet!


Inteligentní programy a funkce, moderní design, dostatek prostoru. Ve srovnání s jinými typy varných ploch vyniká indukce rychlostí, s jakou se zahřívá, a tak vám umožní se do vaření pustit takřka okamžitě, zatímco její povrch zůstává chladný a bezpečný. S precizním intuitivním ovládáním si navíc můžete. S rychlou a energeticky účinnou indukční varnou deskou z IKEA si vaření užijete kdekoli. Ty naše fungují s hrnci a pánvemi s magnetickým dnem a zahřívají se, pouze když na nich stojí nádobí, takže jsou bezpečné.


Využijte i funkce jako power booster, přemostění, dětský zámek a ochrana proti přetečení. Power management – indukční deska se dá připojit na dvě, ale i na jednu fázi. V okamžiku, kdy se přiblíží bod varu, upraví intenzitu ohřevu, aby se vření změ. Nejlepší přítel kuchaře, kuchyňská varná deska , je základem vaření. Ať už vaříte něco jednoduchého, nebo vyvařujete pro speciální příležitost, řada našich varných desek je navržena tak, aby splnila vaše cíle i přání a ladila se stylem kuchyně.


Indukce vytváří teplo přímo ve varné nádobě a varná zóna přitom zůstává téměř nezahřátá. Proto se rozlitá jídla nikde nepřipečou a desku lze pak velmi snadno čistit. Indukce spotřebuje méně energie než plynová či sklokeramická deska. Ovládá se dotykově na přehledném. Na jejím velkém displeji vidíte jedním pohledem vše potřebné, například polohu všech nádob a úroveň teploty pod nimi.


Teplotu lze velmi snadno upravovat a nastavení časovačů je rychlé, takže máte plnou kontrolu vždy a nad vším. K jejímu ohřevu dochází téměř okamžitě a navíc přesně v teplotě, kterou si nastavíme. Indukce vaří velmi rychle a lze ji během vaření účinně regulovat. Nádobí na indukční vaření musí mít magneticky vodivé.


Díky lepší tepelné vodivosti dochází k lepší a rovnoměrnější distribuci tepla. Také nádoby vyrobené z nerezavějící oceli nemusejí být vždy vhodné. Ty mají dno tvořené vrstvami nerezové oceli, mezi které je vložena deska z běžné, feromagnetické oceli. Naše indukční varné desky sice ještě nedokážou zázraky, ale ve srovnání s konvenčními varnými deskami se přesto dokážou pořádně blýsknout.


Takže můžete večeři servírovat rychleji a zároveň spotřebujete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky