čtvrtek 14. července 2016

Čištění trouby citronem

Jednoduše si vyrobte čisticí prostředek smícháním jedlé sody a citrónové šťávy a vytvořte pastu, která se vám bude snadno roztírat. Hadříkem nebo starým kartáčkem na zuby ji potom naneste na plochy trouby a čistěte, dejte jen pozor na topná tělesa. Po vyčištění troubu 12. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Jak vyčistit troubu citronem ? Do misky s vodou přidejte pár plátků citronu a vložte na noc do mikrovlnky.


Druhý den půjdou nečistoty mnohem lépe dolů. Citron funguje výborně i na odstranění zápachu z mikrovlnky. Do hluboké misky nalijte šálek vody se šťávou a kůrou z jednoho citronu a. Pasta z jedlé sody vám poslouží jako skvělý čisticí prostředek, který funguje na staré připečeniny na stěnách a na dvířka pokrytá mastnotou. Připravit ji je přitom úplně snadné.


Smíchejte mističku jedlé sody s takovým množstvím citronové šťávy, aby. Pokud se chcete zbavit mastnot a zápachu v troubě, nalijte do zapékací misky menší množství vody s citronovou šťávou. Použít můžete také citronový koncentrát. Vložte do prázdné trouby předehřáté na 1stupňů a zavřete ji.


Počkejte, až se začne odpařovat a bude se vytvářet. Může stačit jen voda, kterou dáme v pekáči do trouby a necháme při vyšší teplotě (okolo 2stupňů) odpařovat. Díky páře všechny napečené nečistoty zvlhnou a změknout, stačí pak jen troubu otřít. Je dobré ji otírat ještě teplou (ale ne rozpálenou).


Pokud nechcete rovnou používat chemii, můžete také vyzkoušet přírodní prostředek, kterým je citrón. Stačí dát do misky s vodou pár plátků citronu nebo do vody vymačkat šťávu z něj a tuto misku dát do mikrovlnné trouby a tu pak pustit cca na minut na plný výkon. Do mikrovlnky dávám misku s vodou a octem nebo nakrájeným citronem tak na minut na střední stupeň a pak jen otřu hadříkem. Troubu dělám stejně, píše čtenářka Barbora S. To, co platí u trouby , je u mikrovlnky ještě přísnější, v žádném případě nepoužívat drátěnky a písek. Na efektivní čištění trouby se vybavte pouze měkkým a jemným hadříkem.


Ani kuchyňská houbička, jinak vděčný pomocník pro čistění všeho možného, není pro úklid tím pravým řešením. Její drsnější strana může mechanicky poškodit nejen vnitřek trouby , ale i další povrchy v domácnosti. Sice je to chemie, ale i tady se vyplatí nechat přípravek v troubě působit přes noc.


Pak jde špína setřít poměrně snadno. Další možností je nanést přípravek do teplé trouby a nechte působit cca hodinu. Trouba dostala do těla a veškeré pečicí potřeby také vyžadují každoroční. Ano, mnohé už tuší, že půjde o čištění vnitřku trouby. Pokud troubu čistíte hned po pečení, než úplně vychladne, postačí teplá voda s trochou saponátu nebo vody s citronem.


A my zase víme jak troubu vyčistit důkladně a bez chemie. Takto velké plochy se snáze čistí, pokud do trouby vložíte nádobu s vodou, do které dáte pár koleček citrónu. Pára dokonale troubu odmastí a připálená místa půjdou snadněji umýt. Stane se, že se k čištění dostanete až za delší dobu a mastnota a připáleniny jsou řádně usazené.


Pokud chceme odstranit skvrny a nepříjemný zápach z prkýnka, natřeme je velmi pečlivě citronem rozříznutým napolovic. Necháme účinkovat přibližně půl hodiny a pak vše pořádně opláchneme. Skvěle to funguje na dřevěných, skleněných a bílých platových prkénkách. U různobarevných raději.


Nikdy však na čištění vnitřku vaší mikrovlnné trouby nepoužívejte čistící. Představa, že máte čistit troubu a mikrovlnku vás děsí? Postup čištění mikrovlnné trouby pomoci citrónu. Vyzkoušejte tyto čističe na trouby a. Kliknutím na tlačítko „Přijmout nám umožníte sledovat své chování na této webové stránce.


To nám umožňuje vylepšit naše webové stránky a přizpůsobit Vám inzerci. Umýt okna, vytřít šuplíky, vydrhnout podlahu. To vše se dá přežít, ale nejhorší je (podle nás) čištění špinavé trouby. Od moderní trouby dnes můžete očekávat mnohem více, než pouhou přípravu jídla.


Jednou z těchto funkcí je i katalytické čištění , ale co to vlastně je a jak funguje? Co znamená katalytické čištění ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky