pátek 7. února 2020

Varný sáček rýže

Kolik je v tom sáčku gramů rýže , na kolik porcí to asi tak vyjde? Nemám s tím zkušenosti a rýži vařím bez sáčků (a často víc, než je potřeba ). Mám půllitrovou sklenku, když jíme všichni, když jsme tři a tak. Sáček s rýží vyndáme pomocí vařečky či vidličky, necháme okapat.


Trhnutím za nastřižený roh sáček otevřeme a rýži vysypeme.

Pak sáček vyndáme a necháme odkapat. Vysypeme ho do kastrolku a přidáme do něho v. Až se tak stane, vezměte varný sáček s rýží, a důkladně jej propláchněte pod teplou vodou z kohoutku. Tak různě jej mněte a promáčkávejte, ať se vám pak rýže neslepí. Až to budete mít, sáček vhoďte do vody, a nastavte si minutku na minut (přesněji vám to řekne návod na krabici).


Varný sáček s rýží vložíme do hrnce. Přidáme vodu z kohoutku.

Na jeden varný sáček postačí litru vody. Do vody přidávám i kapku oleje. To mi pomůže k tomu, aby rýže nebyla příliš slepená. Vodu osolíme a přivedeme k varu.


Na mléčnou rýži budeme potřebovat 1suché rýže (jeden varný sáček ), a nebo zbylou málo slanou uvařenou rýži, jestliže nebyla vařena s cibulí a kořením – asi 2až 3gramů. Dále potřebujeme asi litr kuchyňsky upravených jablek, zakysanou smetanu, med nebo cukr, mletou skořici. Pro luxusnější variantu. Extra TIP - Barevná rýže se sýrovou omáčkou Ingredience: varné sáčky rýže parboile g mrkve, 1g mraženého hrášku, Vitana Parmezánská sýrová omáčka, g sýra Eidam, olej, bílý pepř, petržel Postup přípravy: Rýži uvaříme dle návodu. Nejlepší recepty a články.


Klasické kuře na paprice. Velikonoční kuchyně našich babiček II. To by neměl být pro nikoho z nás žádný problém.


Obvykle kupujeme varné sáčky v balení, na kterém výrobce doporučuje postup vaření rýže. A jak si rýži uvařit, která by byla i jemně kořeněná? Vařte pod pokličkou na mírném plameni - minut, dokud rýže nezměkne.

Jeden varný sáček s rýží obvykle. Sáček vytáhněte a přebytečnou vodu nechte odkapat. Základní druhy rýže a oblasti pěstování. Rýži vysypeme do kastrolku a přidáme všechny přísady.


Rýži s přísadami dobře promícháme a můžeme podávat. Tato rýže je velmi chutná a vzhledově vypadá na talíři moc hezky. Všechna práva vyhrazena. Uložte si rýže bílá dlouhozrnná vařená do svého jídelníčku zdarma.


Diskuse na téma Rýže ve varných sáčcích. POSTUP PŘÍPRAVY: Krokety Žampióny omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Až mě překvapuje, jak moc narážím na problémy s vařením rýže a kolik lidí jen proto, že jinak neumí, je ochotno konzumovat vyvařenou bezchutnou hrůzu zvanou „ varný sáček “. My už léta neděláme rýži jinak než v mikrovlnce, a to k všeobecné spokojenosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky