úterý 18. února 2020

Vyhnání gerty schnirch ukázka

Najdete zde analýzy děl významných spisovatelů, ukázky prózy i poezie, recenze knih a sbírek, rozhovory s umělci i literární aktuality. Gerta Schnirch , matka několika­měsíční dcerky, je jen s osobními věcmi „odsunuta společně s ostatními brněnskými Němci směrem na Vídeň. Vyhnání Gerty Schnirch není jen dojímavým příběhem jednoho nešťastného osudu a výletem do smutné kapitoly české historie.


VYHNÁNÍ GERTY SCHNIRCH. Brna vyhnáni občané německé národnosti v tzv. Vyčerpávající pochod skončí v Pohořelicích, kde mnoho vyhnanců podlehne.


Kniha kterou jsem nemohla přečíst rychle,protože je v ní uloženo tolik bolesti a bezpráví,že jsem se vždy musela srovnat s tím co jsem přečetla a pak mohla pokračovat ve čtení. Ještě mně bylo blízko to že. V rovině hlavní hrdinky Gerty je tento zcizující postup v důsledku zažitých traumat pochopitelně potlačen, Gerta, coby jedna z mnoha účastníků pochodu, vypovídá o této události s hořkostí a zlobou odpovídající jejímu charakteru.


Zajímavé téma o kterém se chcete dozvědět víc. Kniha jako taková není špatná, osobně mi jen nesedí styl psaní paní Tučkové. Nemeckí muži boli v tom čase už v pracovných táboroch, a o tom, ako sa im tam vodilo, hovorí tento vybratý úryvok.


Vydává nakladatelství HOST. Martin Langer kamera, střih - Ondřej Kroutil. Kniha byla mezi čtenáři natolik populární, ţe bylo v následujícím roce publikováno vydání druhé. Dnes objednáte, zítra vyzvednete… a můžete začít číst. Kateřina Tučková) „Já myslím, že jsem tady v bezpečí.


Příběh o lidském osudu zlomeném dějinami, o vině Čechů a Němců, o tom, zda je možné odpustit a porozumět. Dramatizace stejnojmenného románu K. Režie televizního záznamu J. Autorka umí opravdu krásně popsat a vystihnout emoce hlavních i vedlejších postav, ale o tom jsem tu už psala. Nezaujme vás jenom nevšední osud hlavní hrdinky, ale i způsob, kterým o něm autorka podává svědectví. Střídavě sleduje s nadhledem dění, jinde se cele ztotožňuje s ústřední postavou a. C¢ ;ïãU7mwy€æ Š¢ ÙÏÓW. Osud Gerty Schnirch ukazuje události druhé poloviny dvacátého století z perspektivy člověka, který na základě dějinných událostí a politických rozhodnutí ztratil svůj občanský.


Jsme veřejná univerzální knihovna, kterou může využívat úplně každý. Naším posláním je získávat, zpracovávat, uchovávat a poskytovat informace, literaturu a další kulturní hodnoty. Je pravděpodobné, že většina čtenářů sáhla po Vyhnání až na základě zaujetí bohyněmi. A to je jejím darem i prokletím.


Pojednání o kolektivní slepotě. Pár měsíců po narození jsem žil v oblasti, odkud byla Gerta Schnirch jako poloviční Němka vyhnána. Neznal jsem historii vlastního (skoro) rodiště. Přibližuje osudy Němců i to, co bylo potom. Protože o tom poté se ví máloco.


Málokdo o tom chce mluvit. Vůbec nikdo nechce nic přiznat. Obsah knihy: Vyhnanie Gerty Schnirch. Druhá kniha dnes už známej a úspešnej českej autorky Kateřiny Tučkovej sa vracia v čase do dní na konci druhej svetovej vojny a rozpráva príbeh nemeckých obyvateľov Brna. Povojnová obnovená Československá republika uplatnila princíp kolektívnej viny a nemecká časť obyvateľstva sa.


Slovensku jedničkou pro svobodné sdílení souborů. Nahrávejte, sdílejte a stahujte zdarma. Kredit umožní i stahování neomezenou rychlostí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky