pátek 8. ledna 2016

Bylinky na vepřové maso

Bylinky na vepřové maso

Bylinky si nasekáme nožem na jemno a vložíme do hmoždíře, zakápneme pár kapkami olivového oleje, přidáme lžičku hrubozrnné soli a rozmělníme na hrubší kaši. Zvláště moderní kuchyně se vyznačuje jednoduchým kořeněním, a to základním kořením jako je sůl a pepř a následně pak bylinky , ideálně v čerstvém stavu. Vepřové maso není složité na přípravu. Klasická česká kuchyně pak vepřové maso používá do omáček, pro pečeni i na plátky pro přípravu minutek.


Bylinková marináda na vepřové maso – recept. Množství oleje přizpůsobíme podle množství masa. Bylinky smícháme s čerstvou citronovou šťávou, nadrobno nakrájeným česnekem, solí a pepřem, zalijeme olejem a promícháme.


Marinádou potřeme omyté a osušené maso po celé ploše a marinujeme ideálně přes noc. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Pokrájenou cibuli osmažíme s pokrájeným špekem na malém množství oleje dosklovata.


Přidáme pokrájené maso (plátky, kostky), které osmažíme za občasného promíchání dozlatova, pak osolíme, opepříme, přidáme bylinky , podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí téměř doměkka. V této směsi obalíme čtyři vepřové řízky bez kosti a takto připravené maso osmažíme na pánvi z obou stran. Podáváme s grilovanou zeleninou nebo zeleninovým salátem. Recepty na nejlepší vepřové maso. Maso omyjte, osušte, osolte a opepřete.


Cibuli nakrájejte na slabá kolečka a trochu osolte. Maso vložte do sádlem vymazaného pekáče, obložte. K tomu je dobré vědět ještě to, jak se vepřové maso dělí do takzvaných jakostních tříd. Zmírněte oheň na mírný až střední.


Bylinky na vepřové maso

Do kastrolu vraťte maso , osolte a opepřete. V kastrolu by stále měla být nějaká tekutina – podle potřeby podlévejte. Kotlety zprudka opečeme na másle a oleji. Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli, vložíme na ni opečené maso a posypeme další částí nakrájené cibule, vše osmažíme lehce dorůžova. Maso zalijeme světlým 12° pivem a dáme na mírný stupeň do trouby.


Hovězí maso se někdy může marinovat i celých hodin. Smažené závitky ze směsi mletého ochuceného masa, sýru a kuskusu ve slaninovém kabátku. Pokrm podáváme teplý s bramborovou kaší, ale chutná i zastudena s hořčicí, cibulí a pečivem.


Bylinky na vepřové maso

Maso je velmi tučné a díky tomu se tolik nevysušuje. Podle typu pokrmu tedy také volíme část masa. Mezi nejlepší části vepřového masa patří kýta, pečínka a panenská svíčková. Bylinky spolu s česnekem pokrájime na velmi jemno a smícháme s olejem. Do této marinády naložíme maso a minimálně hodinu necháme v lednici marinovat.


Poté maso vyjmeme z marinády a lehce necháme okapat. Chystáte se grilovat nebo péct maso ? Pak mrkněte na těchto pečlivě vybraných receptů. Ať už budete chtít připravit kuřecí, vepřové , hovězí, jehněčí maso či ryby a mořské plody, určitě si vyberete z těchto jednoduchých a vyvážených marinád. Výběr surovin na vepřovou krkovici na smetaně. Postup: Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno a dáme restovat na olej.


Když je maso orestované, zakápneme je citronovou šťávou a podlijeme sklenicí vody. Necháme minut vařit. Celý sortiment Ovoce a zelenina. Mléko, mléčné a jogurtové nápoje. Trvanlivé mléko Ochucená a kondenzovaná mléka Další 3. Smetana do kávy Ke šleh.


Jednoduchá a rychlá klasika, která se dá dělat na více variant v podání mrkve. Někdo mrkev dusí na cibulce a másle zvlášť, strouhanou, na kolečka nebo pyré. Já mám ráda snad všechny varianty, ale nejvíc asi tu, kterou popíšu v následujícím receptu. Pokud se mrazí, mělo by to být šokem, rychle zmrazit na velmi nízkou teplotu.


Toho se v domácím mrazáku nedá dosáhnout, proto v mrazu skladované maso ztrácí na kvalitě. Pomalým zmražením se v něm totiž vytvoří miniaturní. Jak změkčit vepřové maso.


Nicméně, na rozdíl od kuřecího masa, které je přirozeně křehké.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky