úterý 7. března 2017

Jak udělat popcorn z kukuřice

Ještě párkrát zatřeseme (zpravidla ještě nějaký popcorn praskne) a až po chvíli sejmeme pokličku a necháme vypářit. Nyní můžeme osolit či ochutit podle nálady. Hotový popcorn přesypeme do mísy a podáváme. Jakmile kukuřice začne bouchat a uslyšíte, jak zespodu naráží do pokličky, trochu stáhněte teplotu.


Kukuřice praská zpočátku hodně rychle a pak stále pomaleji). Jak víte, na tuhé a syrové kukuřice semena se stal lehký křupavý popcorn , musí být řádně zahřeje.

Nebo spíš - přivést do 2° C, při které se ml vody uvnitř pláště není jen vařit a obrátit se na páru, která činí téměř násobku objemu kapaliny. Naučte se, jak dělat popcorn z kukuřice doma a zda je možné smažit klas na běžné pánvi. Popcorn dávné historie. Tato pochutina má svůj původ v Americe, kdy byla speciální odrůda pukavé kukuřice důležitou složkou každodenní stravy indiánských kmenů.


Pukání kukuřičných zrn působilo na Indiány magicky a uctívali tím své bohy. Nyní si doma připravíte čerstvý a křupavý popcorn , přesně takový, na jaký jste zvyklí z kina nebo pouti. Musíme ale zmínit i popcorn , americkou chuťovku zobanou při sledování filmů v kině. Jak už název napovídá, zrníčka kukuřice pod náporem tepla pukají.


V současnosti je ale oblíbenou pochoutkou po celém světě.

Někdy se mu říká také pražená kukuřice nebo kukuřičné pukance. Vyrobit ho lze v mikrovlnce, popcornovači nebo v hrnci s pokličkou. Jak by ne, když si ho jen koupíte, strčíte do mikrovlnky a není to žádná práce. Je potřeba občas dolít vodu tak, aby byla kukuřice stále celá potopená. Vaříme do té doby, než nám kukuřice změkne, asi tak minut.


Výsev překryjeme průsvitnou fólií, která pomůže udržet teplo (jakmile se objeví klíčky, odstraníme ji a nahradíme netkanou textilií nebo zvýšeným foliovým krytem). Pokud ale budete používat popcorn do mikrovlnky a kukuřici vysypávat z papírových sáčků, bude se s velkou pravděpodobností připalovat. Takové řešení je současně pracné a neekonomické. Pokud jste si pořídili balíček sypané kukuřice pro přípravu popcornu, můžete se ihned postit do jeho přípravy.


Budete potřebovat jenom 1g kukuřice , ml oleje a hrnec. Do hrnce nalijte olej, přidejte kukuřici, zahřejte na plotně a přiklopte. Na dochucení můžete přidat trochu mořské soli či vaše oblíbené bylinky podle chuti. Jak si udělat popcorn doma, bez mikrovlnky.


Nalijte lžíce oleje do těžkého hrnce nebo větší pánve a zahřejte na středně vysokou teplotu. Vyzkoušejte teplotu oleje na dvou jádrech kukuřice a když jedno praskne a vynoří se, dosypejte všechna ostatní jádra na pánev a přikryjte pokličkou. Zahřátím zrnek kukuřice dojde k jejich. Uvažujete, kde se u nás popcorn vlastně vzal? Přijde vám, že je spíše americkou pochoutkou?


Když kukuřice začíná praskat.

Již v dávných dobách byla tato speciální odrůda pukavé kukuřice důležitou složkou každodenní stravy původních indiánských kmenů. Vhodná pro domácí výrobu popcornu v popcornovači případně v hrnci na malém množství kokosového oleje. GMO FREE – vyhovuje nařízení ES č. Mnoho lidí spojuje vynikající popcorn s kiny. Nicméně, vařit tuto delikatesu doma je docela reálné. Můžete udělat jak slanou, tak běžnější sladkou verzi.


Připravuje se na bázi kukuřice a granulovaného cukru různými způsoby. Miluju popcon, ať už ten z kina nebo z mikrovlnky. Pokouším se dělat i domácí.


Ach jak by mi tuto práci ušetřil popcornovač! Slaný popcorn zmáknete lehce, ale jak na ten sladký a barevný? Hmm to je otázka… Proto vám dnes ukážu návod na to jak si udělat domácí sladký barevný popcorn.


Základem popcornu je popcorn.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky