pondělí 8. ledna 2018

Jak vyrobit mikulášskou čepici

Vyrobte si společně s námi Mikulášskou čepici pro figurky ORION. Dle velikosti postavičky vystřihneme nůžkami tvar mikulášské čepice po dvou kusech. Bílá papírová čepice pro Mikuláše je určena pro dospělou hlavu.


Zlatě zdobená včetně kříže na čelní straně. Kvalitní bílá mikulášská čepice s křížem jako nezbytný doplněk kostýmu svatého Mikuláše.

Dnes si ukážeme, jak se dá jednoduchým způsobem vyrobit mikuláše pro děti ve školce nebo i doma. Budeme na to potřebovat: 1x červený papír 1x bílý papír, 1x ruličku od toaletního. Vyrobte dětskou kuchařskou čepici Ať už máte doma holčičku nebo chlapečka, většina z nich se dříve nebo později dostane do věku, kdy vám s nadšením pomáhá v kuchyni.


Chtějí nahlédnout pod pokličku vašemu kuchařskému umění a sami si pak ve své dětské kuchyňce nějakou tu dobrotu zkoušejí vytvořit. Jak vyrobit papírovou čepici. Stačí vám kus starých novin a trocha představivosti a za chvíli můžete být někým úplně jiným! Možná ne tak docela, ale přesto je vyrábění papírových čepic velká legrace, do které můžete zapojit i děti.


Papírová čepice - Postup jak složit (večerníčkovskou) čepici z papíru.

Návo kterak složit papírovou malířskou čepici. Ve videu používám formát 1 pro hlavu dospělého člověka je třeba použít novinový papír (tj. 4× 3mm). Pěkný návod jak vyrobit čepici z papíru.


Jednoduché papírové tvoření s mikulášskou tématikou. Z barevných papírků vystřihněte doplňky - oči, nosy, pusy, uši, andělskou korunku, mikulášskou čepici atd. Ty pak nalepte na čtvrtky tvrdého papíru (čertovské rohy doporučujeme vystřihnout z tvrdého papíru) a. Jak uháčkovat čepici pro začátečníky.


Mikuláše: Mikulášskou čepici vyrobíte z pevného kartonu, stačí ho polepit bílou látkou a červeným křížem a posléze k němu ještě připevnit zepředu užší a zezadu širší pruh látky s hustě našitou vatou, nahradí vám paruku (bílá nit v bílé vatě není z líce vidět). Ať už chcete ušetřit na doplňcích trochu peněz nebo chcete vyrobit vlastnoruční dárek na míru pro kamarádku, háčkování čepice je výborný koníček. Pokud má vaše dítě rádo Večerníčka, určitě bude nadšené, když si společně vyrobíte papírovou večerníčkovskou čepici.


A potřebovat budete jen papír a své ruce (případně ruce svého malého pomocníka). Zachumlánkem občas s obtížemi, ale vždy vtipně a se spoustou fantazie vyřeší, jak zateplit pumpu, jak zachránit dusící se kapry, jak porazit soušku, jak sestrojit dřevošmik, jak rozveselit kmotřínka mikulášskou nadílkou i jak napéct cukroví. Když je toho na ně moc, pomáhá jim pejsek Matlafousek, hajný s. Potřebujete vyrobit kornout pro raketu z papíru nebo sněhuláka?


Chcete si vyrobit párty čepici ? Nebo potřebujete přesunout zrní do ptačího krmítka či suché ingredience na koláč do mísy?

Vyrob si svého vánočního skřítka Blíží se Vánoce a tak je nejvyšší čas udělat si doma vánoční výzdobu. Já mám dvě děti, šestiletého syna a tříletou dcerku a tak jsem potřebovala vymyslet vyrábění takové vánoční výzdoby, která je bude bavit a která jim půjde a ještě se jim bude líbit. Pokud plánujete mikulášské tvoření s dětmi, mám pro vás šablonky a návod na krásné kornouty na mikulášskou nadílku. Tento nápad z redakce Praktické ženy jsem zrealizovala předloni na výtvarné dílně pro rodiče s dětmi, všem se moc líbil, dílna se vydařila a děti si s pomocí rodičů vytvořili velmi pěkné kornouty. Pozor, nezdá se to, ale kornouty jsou.


Mikulášové ani andělé se neobejdou bez pevného kartonu. Z něj vyrobíte pevnou mikulášskou čepici i velká křídla. K čertovskému převleku sice karton nepotřebujete, ale můžete si vytvořit efektní papírovou masku-škrabošku, kterou si můžete stáhnout ve formátu PDF, vytisknout, vystřihnout a pomalovat třeba vodovkami.


Podle našeho obrázku si vyrobte šablonu a podle ní z tvrdého papíru vystřihněte čepičku. Počkejte, dokud nezaschne. Pak nastřihněte na vyznačeném místě na jedné straně a vsuňte přečnívající kus papíru ze strany druhé. Děti s Vendelínem projdou různými biotopy a jejich základními složkami.


Je to stejné, jako když třeba skládáte. Vendelín jim prozradí co je živá a neživá příroda, jak se vyvíjí motýl, co je to potravní řetězec, jaké se u nás nacházejí horniny nebo i to, co je vše potřeba udělat, aby nám na stole zavoněl čerstvě upečený chléb. Jak si vyrobit čepici ze starého svetru.


Máte doma starý pletený svetr a chystáte se ho vyhodit? Zkuste se nejdřív podívat toto video a možná oceníte zajímavý nápa jak si vyrobit čepici ze starého svetru. Jsou nezbytným vybavením každého drobného pěstitele. Zajistí totiž ideální klima pro zeleninu a rostliny, které porostou jak z vody. Mohou mít ale mnoho velikostí a podob.


Dají se pořídit v obchodě nebo. Stejně tak si je ale můžete vyrobit sami. Podívejte se do naší galerie a inspirujte se!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky