čtvrtek 11. ledna 2018

Jablečná marmeláda bez cukru

Jak vyrobit marmeládu bez cukru. Ovoce omyjeme a necháme odkapat. Vyjmeme pecky a dužinu i se slupkou nakrájíme na velké kousky do hrnce, přidáme špetku soli a přiklopíme. Když ovoce začne pouštět vodu, odklopíme a necháme za občasného míchání co nejvíce vyvařit vodu.


Málokdo ale ví, že takové množství není nutné.

Vlastně záleží pouze na vás a vaší chuti, kolik cukru použijete. Je ovšem potřeba stále myslet na to, že cukr zde má funkci konzervantu. Tudíž čím méně cukru použijete, tím větší je riziko, že se marmeláda může zkazit.


Lze také zavařovat úplně bez cukru , ale. Já nenechávám nic náhodě a snažím se přebytky v létě zpracovat – milujeme domácí marmelády! Pokud si myslíte, že je jejich výroba zdlouhavá a navíc do nich potřebujete dát hromadu cukru , želírovacích éček a konzervantů, takže se to ani nevyplatí – mám pro vás dobrou zprávu!


Jde to i bez toho a navíc je to fakt rychlovka.

Prostě super lesanský recept i pro. To je v kostce základní recept na zavařování marmelá kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek. Víte ale, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukru , bez želírovacího cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce?


Letos je jablek dostatek, proto využijeme bohaté jablečné nadílky a naděláme slaďounká voňavá povidla. A také skoro bez práce. Pak se budeme držet, abychom je nesnědli dříve než je nandáme do skleniček.


Jsou naprosto vynikající. Jablka díky vysokému obsahu přírodního pektinu skvěle želírují, a proto se často přidávají k jinému ovoci při výrobě marmelád bez použití chemie. Naši pozornost si ale zaslouží i sama o sobě! Když jejich chuť podtrhnete voňavým kořením a rumem, vznikne vám jeden z nejlepších džemů, jaký jste kdy jedli.


Zkuste ho alespoň z jedné dávky! Jablka podlejeme vodou a za občasného zamíchání rozvaříme. Pak přidáme ocet a cukr a vaříme do husté kaše, tj.


Hotová povidla nalejeme do vyhřátých sklenic, uzavřeme a při °C sterilujeme minut. Jablečná povidla bez cukru recepty, které budete milovat.

Urodilo se vám letos tolik ovoce, že ho ani nestíháte sníst? Zavařte ho v podobě domácí přesnídávky! Nejen, že k ní stačí jen ovoce a voda, takže v sezoně dost ušetříte, ale navíc budete mít jistotu, že svým dětem dáváte pyré bez přidaného cukru , zahušťovadel či dokonce konzervantů (což se nedá říct o všech kupovaných přesnídávkách). Babiččina povidla bez cukru a míchání rozlijeme do sterilovaných sklenic, uzavřeme a postavíme na víčko.


Povidla jsou trochu kyselejší, ale moc dobrá a hlavně bez cukru. Očištěná jablka bez jadřinců, mohou být i se slupkou - přidat několik lžic vody a rozvařit. Tématické fráze: marmelada ze švestek marmeláda ze švestek a jablek marmeláda z jablek a švestek švestkovojablečná marmeláda švestková marmeláda s jablky recept na jablečnou marmeládu švestkovo jablková marmeláda džem z jablek a švestek recept na jablečná džem marmeláda z švestek jablečná marmeláda bez cukru. Banánová marmeláda bez cukru recepty, které budete milovat.


Uložte si jablečná marmeláda do svého jídelníčku zdarma. Recept na jablečná povidla v troubě. Přesnídávky bez cukru můžeme sterilovat v troubě. Do spodní části vyhřáté trouby na 2°C vložíme plech s vysokým okrajem. Na něj vyskládáme skleničky s přesnídávkou, zalijeme vroucí vodou a necháme je minut sterilovat.


Po zavaření sklenice vyjmeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Džemy a marmelády bez přidaného cukru či s náhradním sladidlem, stévií. Vysoký podíl ovoce a vynikající chuť bez přidaného cukru.


Zkoušely jste někdy zavařovat ovoce na marmelády a džemy bez cukru ? Vždycky když dělám džem a sypu do něj kvanta cukru a želírovací prostředek, tak si říkám, že to rovnou můžu koupit v krámě, protože je to vlastně totéž. Máte s tím někdo zkušenost?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky