čtvrtek 22. března 2018

Jak poznám nádobí na indukci

Jak poznat indukční nádobí ? Indukční nádobí musí mít feromagnetické dno. Zda je nádobí opravdu na indukci můžeme poznat jednoduchým testem – přiložíme magnet na dno nádobí. Pokud magnet bude na dně nádobí držet, můžeme jej použít na indukční varné desce. Montáž digestoře - Jak na to?


Jak vysoko umístit digestoř?

Jak rozebrat pákovou baterii? Jak se zbavit mastnoty na digestoři? Jak jednoduše poznat nádobí na indukci ? Toto zjistíme přiložením magnetu ke dnu hrnce nebo pánve, pokud se přichytí, nádobí můžeme používat v kombinaci s indukčními plotnami. Pokud se magnet pevně přichytí, uvaříte v takovém nádobí na indukci bez problémů. Ne každé nádobí je vhodné na indukční varné desky.


Víte, podle čeho to poznáte? Musí mít magnetické dno. Vezměte si obyčejný magnet a vyzkoušejte, jestli se chytne.

Je odolná, rovnoměrně se zahřívá, dobře udržuje teplo a na indukci funguje výborně. Z litiny je jak masivní nádobí , většinou povrchově opatřené keramikou, tak tenkostěnné nádobí se smaltovaným povrchem. Jak mám vybrat nádobí , které bude dobře fungovat na mém indukčním sporáku?


Zaznamenejte si rozměry indukční plotýnky nebo varných zón na desce a vezměte si je sebou na nákup nádobí. Mějte na paměti, že indukční plotýnka či zóna musí mít menší průměr než je průměr hrnce či pánev. A jak poznám , že jsou ty hrnce na indukci , je to tam nějak psané? U starých hrnců to poznáš tak, že na nich drží magnet. Jinak když kupuješ nádobí , tak tam je většinou napsané „vhodné pro indukci “ nebo tak.


Nádobí s feromagnetickým. Vaření na indukci zažívá v posledních letech boom. S ním pak ruku v ruce nádobí na indukční desku. Hrnce na indukci a pánve na indukci jsou nádobím s. Pod sklokeramickou varnou deskou je totiž indukční měděná cívka, v níž se vytváří magnetické střídavé pole.


Existuje nerez nádobí nepoužitelné pro indukci ? Já mám všechno nerez nádobí i nože feromagnetické, tedy použitelné. S výjimkou jednoho podezřele lehkého kousku, na kterém magnet fakt nedrží. Je krásně lesklý jako nerez, vpadá jako nerez, ale může to být taky eloxovaný hliník. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.


Zdravím,máme indukční sporák asi dní a nedaří se nám na něm zatím nějak dobře omáčky(dobrej sos) i když se to zahustí tak jako jsme byli zvyklý na plynovým sporáku(to omáčkyi sos byli vynikající a husté jak mají být) tak na indukci máme ty omáčky pořád vodnaté,nevýrazné,vesměs jako teplé polévky.

Proto by nás zajímalo jak správně vařit omáčky na. My kupujeme v ikea serii oumbaling a ta funguje perfektne. Měla jsem i tescomu a ikea vydrží dýl než tescoma docela jsem čuměla.


Rozhodně tedy indukci mohu doporučit, už neplatí, že lze na ní používat jen drahé nádobí. V naší nabídce najdete skvělé indukční nádobí od tradičního českého výrobce Kolimax. Od Kolimaxu koupíte jak jednotlivé hrnce na indukci nebo celé profesionální kuchyňské sady.


Při vaření v tomto nádobí je velmi důležité používat správnou velikost plotýnky. Holky poradíte, jaké máte osvědčené nádobí na indukci ? Myslím tím, jaký materiál, povrch. Titanové nádobí na indukci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky