středa 7. března 2018

Stlačený vzduch na čištění pc

Potřeboval bych poradit. Koupil jsem si stlačený vzduch ve spreji na čištění PC. Nikdy sem zatím stlačený vzduch k čištění nepoužil, mám proto pár dotazů: Jak velkej to udělá bordel?


Můžu čistit teď v zimě na balkóně? A jelikož se prach i drobky v těžko dostupných místech špatně čistí, používá se stlačený plyn na čištění. Stlačený plyn na čištění je vlastně pouze vzduch , ale pod tlakem, takže s ním snadno vyfoukáte veškerý prach i nečistoty z klávesnice, zdroje apod. Třeba se docela bojím profukovat chladič procesoru nebo GK.


PC skladem umíme doručit už v den objednávky! Alzaboxů (odběrný míst) po celé České republice. Máme pořádně širokou nabídku produktů i doplňkových služeb. Ihned k odběru na pobočkách. A potom na pumpe môže hľadať všetky komponenty, roztrúsené po okolí.


Okrem toho - kompresor na pumpe nemá čistý vzduch , sú v ňom stopy oleja, je nefiltrovaný (kopa ďalšej špiny). Je určený pro čištění a vyfoukávání elektroniky, která disponuje špatně přístupnými místy. Součástí spreje je také trubička, se kterou můžete přesně namířit stlačený vzduch.


CLEAN IT je vhodný pro čištění klávesnic, myší, notebooků a podobných zařízení. Hlavně se vyhýbejte vysavači, statická elektřina a také nepřiměřeně silný tah jsou pro elektroniku často smrtící. Stlačený vzduch ve spreji zaručí, že bude všechna vaše elektronika vždy perfektně čistá. Není také dobré roztáčet ventilátory do příliš vysokých otáček, na které nemusí být stavěné.


Jaký vybrat stlačený vzduch či plyn? A pri spreji so stlačeným vzduchom je hnací plyn stlačený vzduch Na začiatku väčšinou stačí streknúť najprv bokom a až následne prejsť na čistené miesto. Sprej neotáčať do strán a hore hlavou. Kvapalina= kondenz stlačeného vzduchu. Preto sa za kompresor pri rozvode stlačeného vzduchu používa sušička vzduchu.


Veškerý software kontrolován antivirovými programy, stahujte ověřený software a najděte to co hledáte díky kategorizaci a přehledném výběru programů. Možné použití i na zapnuté zařízení. Vhodný pro čištění a vyfoukávání elektroniky a výpočetní techniky. Nezamrzává, vysoká rychlost foukání. Vysoce účinný tlakový sprej se stlačeným plynem je vhodný k čištění obzvlášť citlivých míst klávesnic, vnitřků počítačů, tiskáren, snímací optiky atd.


S Bohemia stlačený vzduch od značky 4WORLD. Dobrý den, dnes jsem zakoupil v T. Co jsem se tak koukal na internet tak to není moc dobrý prostředek pro vnitřní čištění pc. Jistě máte doma místo, ke kterému se nelze pohodlně dostat, nebo na ně nelze použít vysavač, ale přesto je chcete udržovat čisté. PC se už zase usazuje prach a tak mě napadá, jeslti lze použít i na čištění PC ten stlačený vzduch ve spreji, zda to můžu vstříknout na komponenty a nebo tím spolehlivě zničím PC Díky.


Zdravím, můžete mi někdo popsat trochu blíže, jak funguje stlačený vzduch na čištění ? Je vhodné ho používat a případně jak často? Dá se tím čistit třeba i klávesnice u notebooku? Nehořlavý stlačený vzduch ve spreji 400ml je ideální čistící prostředek na elektroniku, extrémně silný, určen především pro vyfoukávání prachu a nečistot ze špatně přístupných míst jako jsou například ventilátory, chladiče, základní desky a jiné PCB, optické mechaniky, tiskárny, faxy, notebooky, fotoaparáty a kamery, objektivy a klávesnice.


Nehledě na to, že tento typ čištění je u počítačové skříně neúčinný. Mnohem efektivnější je použít sprej se stlačeným vzduchem nebo kompresor. Pokud nedisponujete ani jedním, můžete se samozřejmě pokusit vyfoukat prach pumpičkou na kola nebo dokonce ústy. Tímto způsobem však PC zbavíte prachu jen částečně.


Potrebujete poradiť s výberom? Toho využívají profesionální servisy, které pro tyto účely mají speciální boxy s odsáváním, jinak by se nečistoty rozptýlily do vzduchu. Nemělo by, ale občas tam pár kapek být může.


To normálně utřeš a necháš vyschnout. Pokud budeš čistit notebook, pak hlavně pozor, abys tím vzduchem neroztáčel lopatky ventilátoru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky