pondělí 5. března 2018

Co jsou proteiny

Co jsou proteiny a proč jsou v těle důležité? Tolik definice chemika. Tak jako většina látek, i proteiny se skládají z určitých stavebních kamenů. V tomto případě se jedná o aminokyseliny, které se spojují do různě (a většinou značně) dlouhých molekul, čítajících až několik desítek tisíc aminokyselin.


Vyskytují se v běžné stravě, ale pro trénink a nárůst svalové hmoty potřebujeme bílkovin mnohem více a musíme je tělu dodat formou potravinových doplňků.

Od enzymů přes mezibuněčnou tekutinu až po opěrný a pohybový systém (tedy především svaly - ty jsou v podstatě prakticky samé proteiny ). Takovou nejsprostší formou proteinů jsou sušené proteiny. Proteiny jsou pro život nepostradatelné. Výrobce prostě vezme mléko, syrovátku, vejce ( co ho napadne) - a usuší to.


To je k vidění v Makru nebo Tescu jako sušené mléko, vejce a používá se to při vaření, za syrova je to prakticky nestravitelné. Pro fitness účely, jako proteiny jsou nepoužitelné. Tento kulturistický základ přináší více proteinů než jiné drůbeží maso, proto by měl být ve vašem košíku vždy.


Musíte vědět: Abyste ušetřili, navažte přátelský vztah s tím chlapem, co pracuje ve vašem obchodě v oddělení masa.

Bude vám pak dávat vědět, až bude drůbež v akci. Bílkoviny, odborně proteiny , patří mezi biopolymery. V tělese se ale nejprve musejí rozštěpit na aminokyseliny, teprve pak jsou využitelné. Mohou být živočišného i rostlinného původu.


Výhodou živočišných bílkovin je vyšší podíl esenciálních aminokyselin ( jsou označovány jako plnohodnotné). Jednotlivé aminokyseliny jsou potom resorbovány do krve a mohou být použity buď pro různé biosyntézy, nebo vstupují do katabolismu. Stavební kameny orgánů, svalů, kůže, hormonů, zkrátka téměř všeho důležitého v těle.


Přirozeně se jich v potravě vyskytuje druhů. Naše tělo potřebuje všechny. Umí je rozložit a seskládat z nich bílkovinné struktury, jaké zrovna potřebuje. Спортивное питание премиум качества по супер ценам. Бесплатная доставка в Россию.


Je totiž základním stavebním kamenem prakticky všeho, co se v těle vyskytuje. Jedná se o důležité složky, které napomáhají k růstu svalové hmoty. Znát je můžete také pod názvem bílkoviny.


Jelikož se proteiny užívají i několikrát za den, je důležité, aby Vám vyhovovala chuť.

U jednotlivých výrobků si můžete vybrat z nabízených příchutí. Je tedy zapotřebí dbát na dostatečný denní příjem. Proteíny (bielkoviny) sú spolu so sacharidmi a tukmi základné živiny, ktoré dodávajú telu energiu.


Z odborného hľadiska sa proteín skladá z aminokyselín, ktoré sú navzájom pospájané tzv. Aminokyseliny sú prvotným zdrojom dusíka v tele. Pozitívna dusíková bilancia je základom pre rast a regeneráciu svalov. Zákaz používání geneticky modifikovaných plodin má pozitivní vliv na kvalitu mléka, z něhož se proteiny získávají. Proto máte mnohem větší pravděpodobnost, že přípravek bude obsahovat to, co obsahovat má.


Nejdůležitějšími hledisky, podle nichž se liší cena jednotlivých proteinů, jsou množství a druh. Podle počtu aminokyselin, které jsou v molekule takto navázány, rozlišujeme oligopeptidy (2–aminokyselin), polypeptidy (11–100) a vlastní bílkoviny - proteiny (více než 1aminokyselin). Jak zjistíte, zda je máte právě Vy používat, a pokud ano, v jakém množství. Jaké jsou rozdíly mezi „rychlými“ a „pomalými“ proteiny a kdy se které používají. Jak vybrat proteiny s ohledem na Vaše finanční možnosti.


Proč protein nemusí být lepší než. Je nadšencem do bojových sportů a fitness obecně. Sám si zažil ve fitku to trápení, které známe všichni - Trpíš nepoživatelné chutě proteinů jen proto, že do sebe chceš dostat trochu bílkovin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky