čtvrtek 1. března 2018

Jaké koření na zvěřinu

Dalším kořením vhodným na zvěřinu je skořice, rozšířená především v asijských kuchyních. U nás se k přípravě pokrmů ze zvěřiny běžně používala ve středověku, v současnosti se ke skořici v kombinaci se zvěřinou kuchaři. Kořenící přípravek paštikové koření je vhodný především na výrobu a dochucení domácích paštik.


Zvěřinu z mladých kusů zvěře do mořidel nenakládáme. Na minutky doporučuji zmražené maso den předem rozmrazit, lehce naklepat, osolit o promíchat z vytekou šťávou z masa. Maso můžeme podle chuti okořenit. Necháme v chladničce uležet do druhého dne.


Vhodné je také naporcovanou zvěřinu. Jaké koření se dává na zvěřinu ? Mělo by to být něco hodně aromatického. Pak maso vyjmeme, rozkrájíme na díly a vložíme do jiné nádoby. Dobře povaříme a přecedíme na rozkrájenou zvěřinu. Nakonec rozpustíme dkg na kostičky nakrájené slaniny.


Výborně se hodí také na zvěřinu , kuře a jiné ptactvo, na vepřovou nebo skopovou pečeni. Velmi složitá a vyvážená směs koření určená zejména pro přípravu králíka. Koření si buď můžete koupit hotové v obchodě, nebo si jej umíchat sami doma ze zdrojových surovin.


Na steaky, na ryby, na perník, na svařené víno. V tom provním případě je to jednodušší, a Vy pořídíte koření skoro na všechno. A také v těchto směsích koření pořídíte spoustu Éček - a to asi není úplně ta.


Na čtyři porce si připravíme 750g hovězí roštěné, kterou vcelku ze všech stran opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a nastrouhanou cibulí, posypeme mateřídouškou a koriandrem. Použijeme šetrné naložení. Do nákupního vozíku, pokud se chystáte připravovat zvěřinu , přihoďte i čerstvou kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trošku oleje a pečeni na ní ze všech stran chvíli opékáme.


Při přípravě budeme také potřebovat dobrou uzenou slaninu, kterou se maso prošpikuje. Typické koření na zvěřinu je jalovec, nové koření , bobkový list, koriandr, rozmarýn, tymián a zázvor. Recept: Nepravá srnčí pečeně.


Směs může být použita při grilování, přípravě masa na otevřeném ohni. Je vhodná na jaký koliv druh masa. Náš tip: Dobrý pokrm ze zvěřiny by neměl chybět ani na Vašem slavnostním stole!


Gyros je Řecká směs koření a je pojmenována po stejnojmenném pokrmu GYROSU – masu, připravovaném na svislém rožni a postupně odkrajovaném. Zvěřina patří mez tradiční masa a pochoutky z ní milovaly již naše babičky. Vyzkoušejte oblíbené recepty na zvěřinu jako z mysliveckého bálu.


Výbornou volbou je také králičí maso, které se v posledních letech vrací do českých kuchyní. Koření na pizzu - recepty na každý den. Připravte si šťavnatého králíka podle receptu na několik.


K čemu se divoké koření používá? Zdravotní účinky divokého koření. Jak divoké koření chutná? Dále zaječí nebo králičí a nakonec druhy divokých ptačích mas, nejčastěji bažanti, koroptve, křepelky či divoké kachny a husy.


Typické chuti zvěřiny jsou spojovány také s jiným typem koření , než ostatní druhy mas. Mezi zvěřinu patří maso jelení srnčí kančí, dančí a mufloní. Aby také ne, vždyť jde o maso zvěře pocházející z majestátních českých lesů.


V době mysliveckých honů je ideální čas na zvěřinu , která je dodnes považována díky své výjimečné chuti a kvalitě za maso králů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky