pondělí 19. března 2018

Kváskový chléb v římském hrnci

Kvaskovy chléb v rimském hrnci postup recepty, které budete milovat. Pak sundáme poklop, dáme chléb na vyšší mřížku a dopékáme - minut, aby měl barvu dozlatova. Po upečení ihned vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.


Samotné pečení je rychlé a snadné. V hrnci pečeme minut na 1°C v programu Oven, potom otočíme a pečeme dalších – minut. Výhodou je, že hrnec je rychle připravený k pečení a není třeba ho předehřívat.


Chléb pečený v hrnci nebude mít dokonale popraskanou kůrku jako když ho upečete v troubě. Kváskový chléb v římském hrnci recepty, které budete milovat. Byl to hrnec atypický, ale viditelně funkční. Moc Vám doporučuju vyzkoušet metodu pečení v litinovém hrnci ( římském hrnci nebo skleněných zapékacích nádobách s poklicí – klimax), chléb je tak podle mých zkušeností dokonalý, jako z profesionální pece, je zavlažený, díky klimatu, které vytvoří zmenšený prostor, proto krásně nabyde a kůrka je akurátní.


Mám plynovou, tak stupně nenapíšu. V plynové troubě je třeba teplotu zvyšovat postupně, ale nepeču úplně na plný výkon, nevím, jak to napsat. V poslední třetině pečení odstraníme víko a chléb volněji dopečeme, bude mít vybarvenou kůrku. Já osobně mám raději světlé chleby. Domaci chleba z pečeny v hrnci recepty, které budete milovat.


Domácí chléb , jehož pořizovací cena je asi Kč. K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně hodin. Proto je vhodné si těsto připravit před odchodem do práce a po příchodu z práce už jen chleba upéct. Nebo těsto připravit večer, nechat kynout přes noc a upéct v sobotu ráno.


Podmáslový chléb v římském hrnci. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáheme, propracujeme, uděláme bochník a ten uložíme do předem namočeného římského hrnce na pečící papír.


V troubě pečeme na plechu, dlaždici, ve formě a nebo v římském hrnci. Kde přišel ke svému pojmenování těžko říct, pravděpodobné ovšem je, že už antičtí hrnčíři formovali i pekáče s poklicí, v nichž bylo zřejmě především maso možné připravovat jinak, než nad přímým plamenem. Pečení na starý způsob.


Pokud nemáme římský hrnec, chléb můžeme upéct v jakékoliv žáruvzdorné nádobě. V tomto článku jsme zase popsali, jak na kváskový chléb. Jenže nejlepší je si to probrat znovu bod po bodu. Shrnuli jsme to podstatné, co člověka může při pečení potkat.


Raději hydratované těsto. Na dobrý chléb je třeba dosáhnout vlahého těsta. Sice se s ním hůře pracuje, ale je nadýchané a to chlebu svědčí. Chleba pečený v hrnci je moc dobrý, skvělá je hlavně kůrka! Vychladlý chleba nakrájíme a podáváme k různým pokrmům.


Chléb je dobrý i jen tak namazaný a obložený podle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky