středa 7. srpna 2019

Pohankový kvásek

Chcete péct z kvásku a bez lepku? Máme pro vás jednoduché do detailu popsané postupy, jak si vytvořit svůj vlastní bezlepkový pohankový kvásek z pohankové mouky tak, aby to zvládl opravdu každý. A zároveň i tipy, jak se o něj starat. Pohankový kvásek je produkt vyráběný z pohankové mouky a vody.


Dobrý den, konečně jsem našla přesný postup na pohankový kvásek a „upečení“ vlastního chleba, díky!

Chci se do toho taky pustit, nicméně jsem si před pár dny objednala pohankovou Šmajstrlovu mouku, ale tu obyčejnou – ne celozrnnou. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, sůl, kmín a kvásek. Propracujeme v těsto a hněteme alespoň minut.


Podle potřeby přidáme vodu nebo mléko tak, aby se těsto příliš nelepilo k nádobě. Stejně jako tisíce zdravých receptů pro lepší zdraví. Začněte online kurzem zdarma.

Necháme si rozkvasit žitný kvásek - 1g žitné mouky, 1ml vody a kvásek uložený v lednici. Asi polévkové lžíce vykynutého kvásku odebereme do skleničky a vložíme do lednice. Zbylý kvásek vlijeme do dížky, přidáme vlažnou vodu, sůl, kmín, olej, mouku a můžeme přidat semínka podle chuti.


Skoro ani nepoznáte, že není z pšeničné mouky, nedrobí se, je vláčný a měkký. Vydrží měkký - dny. Příprava trvá minimálně - hodin.


Teď jsem se pustila že vyzkouším Kukuřično – pohankový chleba,a není mi teď moc jasné co s tím kváskem :-). Pokud už kvásek máte a chcete se podělit, vyplňte tento krátký formulář a na mapu vás moc rádi přidáme. Jak často krmit kvásek ? Samotná pekařská příprava nezabere moc času, ale celkově s kynutím počítejte více než hodin. Podobně jako na jiný chleba budeme potřebovat těsto a kvásek.


Na těsto: 7g pohankové mouky, g soli, špetky kmínu a 7ml vody. Na kvásek : g pohankové mouky,ml vody a g. Tématické fráze: kvásek sekowa pohankový kvásek kukuřičný kvasek kvásek z bezlepkové mouky sekowa alnatura suseny kvasek kvásek alnatura sušený kvásek alnatura kvásek z pohanky kukuřice sekowa kukuřičný kvásek sekowa alnatura kvásek kvasek z pohankove mouky kvásek z kukuřičné mouky kvásek na bezlepkový chléb chléb. Pro celiatiky existuje rýžový nebo pohankový kvásek - zatím nemám informace o vyzkoušení.


Také lze kvásek koupit v některých pekařství.

Pokud si část z něj chcete uchovat, pak postupujte v udržování tak, jak 3. Pokud kvásek stojí u zdroje tepla, tak i za 4-hodin můžete mít vykvašeno nebo ho naopak nechte při pokojové teplotě přes noc. Do mísy si prosijte obě mouky, přidejte sůl a semínka s vločkami. Zkusím vyrobit pohankový a snad mi půjde i rýžový (na sladké pečení, přeci jen je rýže přirozeně nasládlá), tak snad to nějak půjde.


Kytka: Díky moc, určitě vyzkouším! Jsem strašně ráda, že se tu najde tolik lidí, kteří se rádi podělí o své zkušenosti. Náš chléb je čistě kváskový.


Díky svému kváskovému základu má lepší chuť a udžuje si dlouho svou čerstvost. Vláčná a pevná struktura. Už ste iba krôčik od Vašej novej kuchárskej knihy. Vybrať si môžete z nasledujúcich možností: Elektronická forma knihy (e-kniha) je vhodná do počítača, tabletu, mobilu. Tlačená forma knihy je papierová kniha a odosielame ju prostredníctvom kuriérskej služby.


Kváskovanie – Recepty. Takže děkuju Ti, že jsem konečně dostala pořádné nakopnutí, založila kvásek a vrhla se na to, ne vždy úspěšně, při colomba pasquale se něco zvrtlo, ale podezřívám, že zabijákem byl med (od včelaře, asi hodně kvalitní a antibakteriální), žitný kvásek ho rozdýchá, ale pšeničný ne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky