pondělí 19. srpna 2019

Překapávaná káva příprava

Jestli v posledních letech nějaká příprava kávy zažívá velký boom, je to právě filtrovaná káva. V mnoha dobrých kavárnách už ji najdete v nabídce hned za stále nejoblíbenějším espressem. Připravit si doma kvalitní espresso není vůbec snadné. Ovšem připravit si prvotřídní filtrovanou kávu není žádná věda.


Filtrovaná káva nebo espresso?

Pokud si chcete oblíbený nápoj vychutnat ve všech odstínech chuti, zvolte filtrovanou. Na rozdíl od přípravy espressa neprobíhá její příprava pod tlakem a káva si zachovává mnohem širší škálu chuťových nuancí. Připravili jsme pro Vás video s návodem na přípravu kávy v dripu, což je jeden z nejjednodušších způsobů přípravy kávy.


Nyní v nabídce – nově a jen na krátkou dobu: vhodná pro ruční přípravu kávy a také v řadě Grand Classé pro kávovary Cafissimo. Překapávač je stále ještě klasickým modelem pro přípravu překapávané kávy. V tomto přístroji dokážete rychle připravit větší množství kávy a díky široké škále kávy, která se v nabídce Tchibo na přípravu překapávané kávy hodí, máte na výběr ze spousty chutí z nejkrásnějších koutů světa.


Pro její přípravu je lepší používat světleji praženou kávu, protože je méně hořká a více vyniknou její aromatické vůně a kyselinky v ní obsažené,“ vysvětluje Štěpánka Havrlíková ze Školy kávy.

Drip it je 10g čerstvě namletých výběrových zrn v šikovném filtru, díky kterému je příprava filtrované kávy hračka i tam, kde nemáš kávovar, ani jiné vybavení. Vychutnej si skvělou kávu, ať jsi kdekoli. Překapávač kávy může disponovat užitečnými funkcemi navíc, které zajistí, že bude káva lahodnější a její příprava ještě snadnější, úspornější a bezpečnější.


Funkce udržení teploty kávy zabrání tomu, aby káva vychladla. Mlýnek namele kávu přesně tak, aby vytvořila nápoj vyvážené chuti. Horká voda (až °C) je v kontaktu s kávou po dobu 3-minut (podle metody přípravy), poté je extrakce zastavena přefiltrováním či scezením. Tím má výsledná káva oproti klasickému espressu mnohem jemnější chuť a aroma, protože k extrakci není použit tlak.


Právě správná péče o kávová zrnka a použití vhodné vody mají na chuti kávy v šálku podíl vpravdě zásadní. Jedině čerstvá káva a voda s příznivým chemickým profilem dají šálku kávy chuť a aroma, které očekáváte. V každém jiném případě hrozí zklamání. Vezměte jí vzduch a zapamatujte. Jedním z mnoha důvodů proč je káva oblíbená na celém světe je fakt, že se dá připravovat na mnoho způsobů.


Když opomenu kávu rozpustnou, které se budeme věnovat jinde, tak základní princip přípravy je vesměs stejný: kávová zrna se umelou a zalévají horkou vodou. Všechny uvedené pojmy vedou k jednomu alternativnímu způsobu přípravy kávy, a tím je překapávaná káva. Zvládne ji úplně každý.


Chceš si udělat lahodé kafe i doma?

Překapávaná káva je nenáročná na čas a za dripper neutratíte žádné velké peníze. A přemýšlíš o alternativní přípravě, jelikož nemáš plnou kapsu, abys utrácel za kávovar? Chemex – Možná v tobě trochu evokuje, že se hodí do chemické laboratoře, ale není tomu tak. Názor baristy: Příprava kávy pomocí frenchpressu je jednoduchá a výsledek více než uspokojivý.


Nepotřebujete žádné papírové filtry, mytí a údržba frenchpressu je snadná. Pokud vám káva připadá příliš hořká, zkuste ji příště namlít ještě hruběji. KÁVA PRO VŠECHNY TYPY PŘÍPRAV. Z našeho produktu lze připravit kávu všemi běžnými způsoby – espresso, french press, překapáváním, pomocí mokka konvičky atd. Samozřejmostí je i příprava českého turka.


Ve Francii se připravuje v tzv. Jedná se o silnou kávu, která je trochu podobná espressu. Itálii v mocca konvičkách. Příprava v cafetiérii: kávu nasypeme do konvice (5g - 8g na jeden šálek) a zalijeme vroucí vodou.


Příprava kávy má mnoho způsobů, nejčastěji se používá: filtrovaná káva (drip), espresso, vacuum pot, Aeropress, cafeteria (french press), mokka press, instantní káva , turecká mokka, v Česku a na Slovensku také tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky