úterý 13. srpna 2019

Likérové špice postup

Samé sa nám to bude zužovať a keď už je to dosť vysoké, potiahneme do. Tieto špice som nerobila ja, robila ich moja dcéra. Z tejto dávky ich je - kusov. Vždy sme túžili vedieť, ako sa likérové špice robia nakoniec ich už aj my vieme robiť.


Dáme stuhnúť do chladničky.

Keď nám vzniknuté súdky stuhnú plníme ich likérom vyšľahaným s práškovou šľahačkou ( dám si do vyššej nádoby likér a postupne prisypem práškovú šľahačku, aby to bolo ako nie úplne vyšľahaná šľahačka) - nám istotu, že mi náplň nevytečie. Ingredience: med 1gramů, mandle 1gramů (strouhané), mouka pšeničná polohrubá gramů, ořechy gramů (strouhané), bílek kusy, máslo gramů (rozpuštěné), tuk (na vymazání plechu), vaječný koňak (hustý, na naplnění), čokoládová poleva tmavá (na přelití), čokoláda 2gramů, cukr moučkový 1gramů, žloutek kusy, máslo gramů, smetana 3. Domácí likérové špičky je nejlepší dělat v zimním období když mrzne, jinak nevypadají tak výborně, ale na chuti to nic nemění. Dětský piškot s čokoládovým krémem a vaječným likérem vám pohladí chuťové buňky. Postup přípravy receptu. Bielky vyšľaháme s dvomi tretinami cukru na tuhý sneh.


Obe peny spolu zľahka spojíme a primiešame preosiatu hladkú múku s krémovým práškom.

Hřejeme minut při 70°C na rychlost 3. Přidáme mléka (v mém případě smetanu s cukrem) a rum a hřejeme minut na 70°C při rychlosti 4. Já jsem ještě na pár minut zvedla teplotu asi na 90°C, abych vaječný koňak zahustila a nemusela na. Maculka, vyzerá to perfektne, len ten postup mi celkom nelezie do hlavy. Prosím ťa, ako sa má to cesto nastriekať? Do výšky, aby to vyzeralo ako kúpené špice ? A potom čo s tým ostatným?


Tiež to mám striekať či čo? A keď už je to upečené, čo s tými dvomi - krém a. Ještě za dob pradávných jak tomu říkám my doma, jsme při každé návštěvě cukrárny neodolali fantastickým likérovým špičkám. Krémový základ byl vynikající a ta likérová nádivka se nedá ani popsat. Nedávno jsem se setkala s kamarádkou, kterou jsem neviděla ani nepamatuji kdy a došli jsme k tomu, že kdysi jsme sedávali v cukrárně a při našich rozhovorech. Nezapomínejte, že krém musí být dostatečně vychlazený, abyste s ním věděli pracovat.


POTREBNÉ PRÍSADY dl vody, lyžice Solamylu, dkg cukru, dkg várovej čokolády, dkg Cery. Buflerová hmota patrí medzi ľahké šľahané hmoty a je špecifická tým, že časť múky nahrádza škrob, krémový prášok, alebo kukuričný.

Ako mozete posudit moje likerove spice nie su uplne spicove, lidicky, ale ta chut, taaaa luxusna chut za tu drinu urcite stoji! A tiez mamina radost, pretoze spice boli darcek k jej narodeninam. Krém v cukrárskom vrecku so špičkou na špice navrstvíme na piškóty do výšky.


Necháme stuhnúť aspoň minút v mrazničke a potom naplníme likérom. Krémom vo vrecku so zúbkovanou špičkou ozdobne uzavrieme. Zvyšnú roztopenú čokoládu prelejeme do úzkej. Likérové špice necháme aspoň hodinu stuhnúť v mrazničke. Kôru z pomaranča postrúhajte, šťavu vytlačte, pridajte rum, premiešajte a navlhčite piškóty v miske.


Spracujte na hustú hmotu a dajte vychladiť. Z hmoty pomocou formičiek na úliky vyformujeme špice. Keksy natrite džemom a. Vypneme,nalámeme čokoládu na vaření,dobře. Likerove spice recepty, ktoré budete milovať.


Kúpila som si v špecializovanom cukrárskom obchode špeciálny nástavec na likérové špičky, tak som musela vyskúšať, keď to už každý tak chváli. A hlavne môj otec, ktorý ich miluje a nechce sa s nimi podeliť :D. Puding alebo zlatý klas, kakao, cukor a vodu zmiešame v menšom hrnci.


Desiatky rokov patrí medzi obľúbené zákusky a teraz máme pre vás podrobný videonávo podľa ktorého si tieto výborné likérové špice hravo pripravíte aj doma. Uvidíte, že zo slávnostného stola zmiznú ako prvé. Ale pozor, kvôli vysokému obsahu likéru je táto pochúťka určená len dospelým maškrtníkom ;) Deťom môžete spraviť modifikovanú verziu s pudingom. Retro dezert jako vyšitý, právě to jsou likérové špičky.


Začaly se vyrábět v 60. Tehdejší cukráři se shodují, že likérové špičky byly opravdovým hitem, počet vyrobených kusů šel do tisíců a cukrárny je nestíhaly vyrábět.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky