čtvrtek 8. srpna 2019

Lepkavá rýžová mouka

Mouka z lepkavé rýže je tradiční asijská rýžová mouka. Je také známá jako sladká rýžová mouka. Tato mouka je základem pro výrobu asijského pečiva a sladkostí (např. mochi).


Lepivost způsobuje vysoký obsah škrobu obsažený v zrnech. Je všestranná a vhodná pouze pro tepelné zpracování - na slané i sladké pečení, zahušťování, výrobu omáček a bešamelu, výrobu tradičních asijský. Tamasan Shiratamako lepkavá rýžová mouka 200g – Skladem. Japonská lepkavá rýžová mouka , pro přípravu MOCHI. Je oblíbeným základem pro výrobu knedlíků, placek, buchet a těstovin.


Země původu: Thajsko Dovozce. Rýžová mouka - recepty na každý den. Ohmai Densetsu Karaageko 100g – Skladem. Obalovací směs na kuře karaage.


King Foods Warabi Mochiko 150g – Skladem. Mouka ze sladkých brambor pro výrobu japonského. Med je zdrojem energie pro činnost včelstva a částí včelí potravy. Med je sladká, lepkavá tekutina z nektarů květin nebo medovice, která je zpracovaná včelami.


V zemích jako je Japonsko nebo Čína, kde patří rýže po dlouhá staletí mezi základní potraviny, přišli lidé s myšlenkou zpracovat rýžová zrna do mouky. Chleba však v těchto končinách vůbec nepatří k běžným pokrmům. Jelikož rýže neobsahuje lepek, je těžké z ní vypracovat chleba. Velkoobcho maloobcho řidiči, prodavači. Každému nějaká marže, každý si musí vydělat.


Použijte ji na pečení Vašich lahodných chlebů, koláčů, cukroví nebo na palačinky. Klasická pšeničná mouka začíná být, obzvláště tedy ve zdravé výživě, nahrazována jinými druhy, jako je například rýžová nebo pohanková. Jen podotýkáme, že pro zjednodušení nebudeme brát v úvahu typ a hrubost mletí – o tom třeba zase příště. Pouze v rychlosti prozradíme, že čím nižší typové číslo (T XXX), tím nižší podíl vlákniny a vyšší obsah lepku mouka má – je světlejší a má nižší výživovou hodnotu.


Neobsahuje lepek, tudíž je vhodná i pro celiaky. Snižuje hladinu cholesterolu a kyseliny močové v krvi, díky nízkému obsahu sodíku je vhodná i pro uživatele s vysokým krevním tlakem, podporuje růst vlasů. Zdravé recepty, lehké, dietní a přitom výborné. Nikdy nebylo snazší jíst dobře a být při tom fit.


Stačí si vybrat z vyzkoušených receptů. Můžete ji využít při pečení sladkých dezertů, ale můžete ji v mnoha receptech nahradit místo běžné bílé mouky. Připravte si z rýžové mouky výborné bezlepkové palačinky. Její velkou výhodou je lehká stravitelnost. Vyrábí se z jemně namleté rýže – bílé či hnědé.


Používá se hlavně jako zahušťovadlo – zvyšuje objem a pojivost. V kuchyni: V obchodě můžete najít běžnou nebo instantní variantu. Lahodná a velice jemná rýžová krupička je vynikající na výrobu první dětské kaše, na zahuštění omáček a na obalování. PROVITA Mouka amarantová 400g. Amarantová mouka je přirozeně bezlepková a má v. Klient prodává velké množství jídel.


Ačkoli lepkavá rýžová koule nebyla jedním z hlavních produktů, pro efektivní produkci lepkavých rýžových koulí potřeboval řešení. Proto navštívil stánek ANKO na výstavě v Hongkongu. Ve srovnání s jinými lepkavými rýžovými kuličkami obsahuje náplňový recept klienta více přísa včetně arašídového prášku.


Ovesná mouka celozrnná - dopřejte svým sušenkám ten pravý říz! Rýže (Oryza) je rod jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Původ má v tropických oblastech Afriky, Asie a Austrálie.


V botanice se rozlišuje přes druhů, kulturních forem – obilnin – jsou desetitisíce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky