čtvrtek 8. srpna 2019

Tesařská sekera širočina

Tesařská sekera-Širočina. Dalším důvodem pro tesání je váha klád a manipulace s nimi. Gränsfors Bruks širočina L. Tenká čepel a rovné ostří. Vybrání čepele umožní držet sekyru blízko k hlavě.


Hasičska sekera , na ostri poškozena viz.

Můj děda tímto způsobem vyrobil spoustu trámů i když velkou cirkulárku doma měl. Má dlouhou mírně prohnutou čepel. Na levé straně je lehce viditelná čára kovářského sváru čepele z tvrdé ocele s vlastní sekerou. Tento důležitý výrobní postup byl generacemi kovářů doveden k dokonalosti.


Pracovní část = ostří musela být velmi tvrdá, přitom dobře brousitelná a trvanlivá. Nosná část sekery musela být velmi pevná, houževnatá a odolávat. Hodnocení produktu: (Perfektní) recenze.


Hlava sekery je u topůrka zúžená, aby bylo možné držet sekeru bezprostředně nad ostřím pro maximální přesnost.

U nás nakoupíte nebo prodáte, co potřebujete! Sekera tesařská 900g 380mm tzv. Postaráme se o bezpečné a pohodlné obchodování.


Hlava je vyrobena z vysoce kvalitní ručně kované oceli a konstruována tak, aby se ruka mohla přiblížit co nejsnadněji k obrobku. Hlava je vykovaná z oceli, která je následně pískována a nakonec ošetřena bezbarvým lakem. Tvar hlavy umožňuje její chycení přímo nad ostřím pro lepší manipulaci sekerou při přesném přisekávání.


Ručně vyrobená tesařská sekera , zvaná širočina , bez násady. Vyrobena okolo poloviny 19. Původní stav po očištění od koroze a ošetření voskem. Nalezl jsem celkem možností výsledku pro legendu křížovky. Chcete mít slovník neustále k dispozici ve svém mobilu?


Nejdříve se musíte přihlásit. Festa tesařská 700g 420mm tzv. Co je to tesařská širočina ? Hlava má široké ostří, proto se sekera nazývá širočina. Kempinková - Je lehká s kratším topůrkem a se širší čepelí o hmotnosti až kg.


Bývá v pouzdru, které lze upevnit na opasek.

Pohon pro otvírání oken, světlíků, větracích šacht. Něco podobného se tady na Detektorwebu občas objevuje a autoři fotek píšou, že šli směrem za světlem nebo na místo, kam dopadal sluneční paprsek a něco tam našli. Používá se k ruční výrobě trámů a to hlavně na dočištění po opracování sekerou hlavatkou.


Obvykle mají vychýlená topůrka, aby při tesání materiál nepřekážel ruce. IROČINA , TESLA,TESLICE. Nářadí užívané tesaři k ručnímu opracování stavebního dřeva používaného na stavby stěn roubené nebo hrázděné konstrukce, stropy a konstrukce dřevěných krovů (koncept, MaČe). Hlava je z kvalitní kalené oceli různé velikosti, váhy i tvarů, například tesařská sekera se širokým ostřím se nazývá širočina. Hlava sekery má obvykle tvar klínu s otvorem (okem), v němž je pak pevně vsazeno topůrko.


Topůrko neboli násada tvoří rukojeť nástroje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky