úterý 27. srpna 2019

Lesní sklo

Lesní sklo - repliky zeleného skla Lesním zeleným sklem je nazýváno sklo s nazelenalou barvou a bublinkami. Jedná se o ruční řemeslnou výrobu a již zmíněné bublinky a mírné nerovnosti dodávají dnes zelenému lesnímu sklu jeho kouzlo dávných časů. Lesní sklo je výjimečné svou barvou způsobenou příměsí oxidu železa ve sklářském písku, ladným tvarem i různě zdobeným plastickým povrchem splňujícím nejen dekorativní, ale i ryze praktický účel. Zdánlivě křehké lesní sklo je pevné a odolné, a to díky technologii pomalého chlazení v chladících pecích.


Lesní sklo je označení pro potašové sklo obvykle zbarvené do odstínu zelené oxidem železnatým, které bylo vyráběno od středověku do raného novověku v lesních sklárnách v Evropě především na území Svaté říše římské severně od Alp. Vítejte v katalogu s replikami historického skla.

Repliky historického skla ( lesní sklo ,historické číše, dárkové sklo ) z naší produkce si můžete objednat sklenice ve čtyřech barvách a to zelené , smog (kouřová) , modré a čiré. Historické sklo nepřestává lidi fascinovat, proto je výroba replik historického skla stále živým řemeslem. Zelené sklo neboli lesní sklo je vyráběno tradičními metodami, které se dochovaly z území Čech z 14. Nejen barva je typickou vlastností, ale i přítomnost bublinek. A PROČ JE ZROVNA ZELENÉ?


Půllitry a džbánky z lesního skla jsou moderní a velmi žádané právě pro tuto barvu a ve spojení s motivy myslivosti, chmele a jiných, tak tyto sklenice vypadají opravdu skvostně. Spolupracujeme s těmi nejlepšími skláři, kteří vtiskli do každé z našich ručně vyráběných, skleněných replik zeleného, lesního i gotického skla především letité zkušenosti a um světoznámého, českého sklářství. Lesní sklo je specifické svou nazelenalou barvou, která spolu s rozdílným množstvím vzduchových bublinek a nerovnostmi, danými ruční výrobou, vytváří neopakovatelný originální artefakt s nezaměnitelným půvabem dávných časů.


Historické repliky středověkého skla jsou vyráběny ručně s typickými znaky pro lesní sklo.

Repliky mají nazelenalou barvu a sklovina obsahuje bublinky. Mírné nerovnosti dodávají dnes replikám historického skla kouzlo dávných časů. Ve středověku bylo sklo drahé, proto se při stolování pilo společně z lahvic nebo. V dnešním pořadu Na špacíru si představíme historii výroby lesního skla ve sklářské dílně Haidl a syn.


Zláká Vás naše obrazová zkratka k návštěvě tohoto mí. Sklo , popis sortimentu českého skla SKLENICE. Ve sklárně se vyrábí sklenice mnoha stylů a typů, dle přání a požadavků zákazníků. Historické sklenice - lesní sklo znáte také jako gotické sklo zdobené různými nálepy a ozdobami ze skla.


Vysoká historická číše - zelené sklo. Výrobek prodáváme jako dekorační repliku. Motiv vychází architektury skotského hradu Stirling castle. Vyrábíme sklo podle vzorů od antiky až po renesanci. Největší část tvoří sklo renesanční, které už je převážně určeno k běžnému používání.


Také vyrábíme sklo dle představ zákazníků a našich možností. Přijeďte se k nám podívat. Předtím se můžete podívat, jak nás viděla Česká televize. Na území severně od Alp se běžně vyrábělo „ lesní “ sklo z nazelenalé skloviny.


Na rozdíl od německých zemí, kde bylo toto sklo sytě zelené, se v českých zemích odbarvovalo a blížilo se pozdějšímu křišťálu. Skleněná vánoční dílnička nejen pro děti.

Budeme malovat vánoční ozdoby, budeme rýt na sklo. Užijeme si přicházející vánoční období. Můžete si vyzkoušet svou zručnost, vyrobit krásný osobní dárek pro své blízké i nakupovat u nás po celou dobu akce. E, POHÁRY I SKLENIČKY - lesní sklo -zelené sklo Repliky číší, pohárů a skleniček - originální dárek k svátku, k narozeninám, k promoci nebo jako svatební číše.


Uvedené ceny jsou za celou soupravu, tak jak vidíte na obrázku. Můžete si být jisti, že s každým kouskem historického skla se k Vám dostává jedinečný a nenapodobitelný výrobek. Společnost UNION LESNÍ BRÁNA, a. Dubí u Teplic je významným a historicky nejstarším českým výrobcem minerálních izolačních materiálů.


Nabízíme široký sortiment produktů pro zateplení objektů počínaje aplikacemi pro šikmé střechy, až po produkty pro zateplení sklepních.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky