středa 15. dubna 2020

Výměna plynové hadice u sporáku

Výměna plynové hadice u sporáku

Výměna plynové hadice u sporáku není problém ani pro ženskou,která umí použít montážní klíče. Zavřít hlavní přívod plynu,odšroubovat matice na obou koncích a pak opět stejným postupem našroubovat novou hadici. Nezapomenout přitom na těsnicí kroužky dovnitř matic. Samozřejmě zbývá poslední povinnost,zavolat revizora plynu,aby celou záležitost potvrdil. Vyčištění trysek po dlouhých letech u plynového sporáku , už jsme měli malý oheň a jeden hořák nešel vůbec.


Výměna plynové hadice u sporáku

Když se to dalo na sporo, tak oheň zhasl. Obdivuju lidi, co tomu rozumí. Obecně řečeno bych si plynové spotřebiče nechal připojit odborníkem. Nedávno nám dělali revizi plynu a je nutná výměna hadice u sporáku z důvodu: nevyhovující plynová hadice na konci její provozní životnosti. Musí mi nový sporak zapojit plynar nebo si to mohu zapojit sam?


Jde jen o zapojeni hadice do sporaku. Nechceme to podcenit ale pokud by nebyl potreba plynar, tak bychom si to radi udelali. Pokud tento požadavek nesplňují, musí být před místem jejich připojení instalována protipožární armatura a nadprůtoková pojistka (např. u pryžových hadic). Bezpečnostní bajonetový rychlouzávěr umožňuje rychlé. Dnes byl u mě na pravidelné jednoroční kontrole plynař a sdělil mě, že moje hadice ke sporáku již nevyhovuje nějaké nové evropské normě a že je třeba ji vyměnit za jinou, nějakou celokovovou.


Pod kohoutkem leží odpadní trubka, která vede od umyvadla, u které si myslím, že taktéž z ní kape voda, buď je. MORA PR HAB 1slouží k připojení sporáku k plynovému přívodu. Potřebuji vyměnit gumovou přívodní hadici ke sporáka za kovovu s neomezenou životností s dokladem, který dám revizákovi. Potřebuji provést výměnu plastové přívodní plynové hadice k plynovému sporáku v bytě za novější typ pancéřované nebo nerezové.


Vzdálenost hrdla přívodní trubky a vstupu do sporáku je cm. Délka stávající hadice je cca cm. Případné další informace dodám, realizace v termínu do 14. VT hadice a povedal som aky mam problem a. Cena se mi zdá přehnaná , ale nevidím to na místě o co konkrétně jde. Všeobecně je potřeba aby hadice pro připojování plynových.


Od flexi hadice schovejte papír aspoň u nás v obecním bytě to čas od času)tak jednou za roky) kontrolují. Pokud nehýbete s rozvody není třeba žádná revizní správa. Staré hadice s teplotní odolností pod 650° po dobu min se dnes mohou použít pouze s předsazenou protipožární pojistkou. Proto doporučuji provést výměnu co nejdříve, jak píše p. Svaton, životnost dnešních hadic není již omezena a proto není důvod s výměnou otálet a jejich teplotní odolnost splňuje požadavky, není tedy třeba nic předsazovat.


Doručujeme aj počas víkendu. AlzaBoxov (odberných miest) po celom Slovensku. Plynové hadice k sporákom na Alza. Máme poriadne širokú ponuku produktov a doplnkových služieb. Hadice je připojena za linkou, tzn.


Připojením sporáku k rozvodu plynu pomocí plynové hadice MORA. Poptávám včetně práci včetně materiálu. V horním rozbalovacím menu zvolte délku hadice v cm. Dobrý den, potřebovala bych poradit s tím, jak připojit plynovou varnou desku v kuchyni k plynovemu ventilu, pokud je vzdálen více jak. Během sovětské éry bylo spojení plynového sporáku s plynovodem předmětem.


Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Revizí zjištěná prošlá záruka na stávající hadici. Rozsah prací: dodání nové hadice dle platné normy, případně nutné redukce pro připojení ke staršímu uzávěru, výměna hadice za novou s potvrzením o výměně. Taková hadice je totiž v základu tvořena nerezovým vlnovcem,který jí zajišťuje právě tu neomezenou životnost. Běžné plynové hadice mají základní vrstvu tvořenou pryžovou hadicí,která díky působení plynu a jeho složek degraduje a po pěti letech již není zaručeno,že bude spolehlivě plynotěsná.


Výměna plynové hadice u sporáku

Dobrý den,nemohu najít odpovídající normu či vyhlášku stanovující životnost připojovací plynové hadice u kuchyňského sporáku. Jinými slovy po jaké době ji nutno vyměnit bez ohledu na její vzhled.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky