pátek 27. listopadu 2015

Domácí žitné těstoviny

Recept na domácí těstoviny je velmi jednoduchý. Stačí jen kvalitní mouka, vejce, olivový olej a voda. Mouka je zásadní složka těstovin, proto opravdu velmi závisí na jejím výběru. Jaká je ta správná mouka a jaké jsou její výhody?


DOMÁCÍ TĚSTOVINY - PRAKTICKÝ NÁVOD A RECEPTY Autor: kolektiv autorů.

Těstoviny jsou velmi oblíbeným jídlem dětí i dospělých. Pokud ale jednou ochutnáte domácí těstoviny , nebudete už chtít jiné. Výroba domácích těstovin sice vyžaduje trochu času a práce navíc - výsledek ale stojí za to!


Potřebujete-li radu, jak. Domácí těstoviny - recept: Těsto na těstoviny můžete vyrábět ručně nebo za pomocí tyčového mixéru. Bezvaječné sušené těstoviny z celozrnné žitné mouky v biokvalitě.


Vhodné pro vegany, ale i pro mlsouny díky výtečné chuti. DEWI Domácí barevné těstoviny nejvyšší kvality 250g.

Rodinný podnik DeWi vám nabízí velký výběr jemných kořenících směsí, vynikajících čokolá specialit z ručně vyráběných těstovin, lahodných octů a olejů. Exkluzivně koupíte pouze u nás. Udělejte radost sobě nebo svým blízkým. K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie.


Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Jak připravit domácí těstoviny. Jakmile se rozhodnete připravit si domácí těstoviny , bude vám stačit asi tak hodina času a jen pár základních surovin jako je mouka a vejce. Necelých minut trvá zpracovat těsto, které potom necháme asi minut odpočívat.


Zbytek času už trvá těsto nakrájet do požadovaného tvaru. Těsto neválím, protahuji strojkem a pak si dám nástavec, podle toho, jaké těstoviny dělám. Když je vařím hne tak těsto solím, pokud si je suším do zásoby, tak bez soli, aby nechytaly vlhkost. Suším je na plechu prosypaném moukou v malých.


Vyrábí je v širokém sortimentu ze semolinové, špaldové, bio žitné i celozrnné mouky. Vždy bez barviv, konzervantů a dochucovadel. Paní Marešová těstoviny ručně připravuje na italském stroji vždy z čerstvých surovin, které si dováží z Itálie a vybírá od předních českých mlýnů. Domácí pastu jsem zkoušela dělat doma několikrát.


Dříve jsem ale nevěděla, co je základem pro opravdu kvalitní.

A tak jsem si jí zkoušela dělat podle receptů například od Koko či jiných, které jsem našla na webu. Avšak nejvíc mi dal kurz vaření, kde jsme se učili vyrobit právě domácí těstoviny. Pro nákup v tomto internetovém obchodě povolte ve svém prohlížeči JavaScript. Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování.


Lze narazit na špaldové, žitné či ječné těstoviny. Všechny zmíněné varianty obsahují významné množství vlákniny, avšak počítejte s tím, že i jejich chuť se bude o poznání lišit od klasických. Uvaříme těstoviny dle výběru (krátké nebo dlouhé) tzv.


Základem tradičního janovského pesta je bazalka, olivový olej, parmezán a piniové oříšky. Sice s douškou, že to je fajn, že už nebudeme muset kupovat těstoviny , která zněla tak trochu jako závazek :-), ale nakonec pan domácí přechází občasné jídlo z kupovaných těstovin bez mrknutí oka. Nejprodávanější verze na trhu, minimálně pro domácí použití.


Základem je strojek, který za pomoci speciálního prvku přichytíte ke kuchyňské lince. Ovládání je realizováno prostřednictvím kličky vložené do vyhrazené části mechanismu. Ruční strojek na těstoviny tak vyžaduje manuální pohyb.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky