pátek 20. listopadu 2015

Kulatozrnná rýže recept

Kulatozrnná rýže - recepty na každý den. K přípravě rizota se nejlépe hodí rýže arborio nebo camaroli. Tyto druhy mají kratší zrna a mohou do sebe vstřebat více tekutiny než dlouhoznná rýže , avšak nerozvaří se na kaši. Nepoužívejte předvařenou rýži, pokrm by neměl správnou strukturu.


Takže na italská krémová rizota je geniální, na dušenou rýži a sypká dušená rizota se naprosto nehodí.

Teď v zimě nám jde hlavně o teplo a energii, kterou delším vařením do potravin zabudujeme. Na vitamíny, enzymy a další citlivé látky máme doplňky jídla jako je kvašená zelenina, miso pasta apod. Ideální na přípravu italského “rissota”.


Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. Jedná se o rýži v biokvalitě. Rýže je také přirozeně bezlepková.


Za stálého míchání uvařte rýži doměkka, odstavte z plotýnky a nechte vychladnout.

Zbylý cukr vyšlehejte se změklým máslem a postupně zašlehávejte jeden žloutek za druhým. Směs pak vmíchejte do uvařené rýže. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a opatrně zapracujte do rýže. Po celou dobu vaření neodklápíme pokličku, počkáme, až budeme kontrolovat, jestli je rýže už uvařená. Rýži lze také nechat dojít mimo oheň, nerozvaří se, když nebudeme přidávat vodu.


Cibuli po uvaření rýže vyndáme a vyhodíme. Tento recept na vařenou rýži je opravdu dobrý! Rýže natural zajímá ty, kteří programově chtějí jíst zdravě, nemocné lidi, ale právě tak skutečné labužníky. Rýže natural vyžaduje delší čas přípravy než rýže bílá, ale pokrmy z ní připravené mají nejen vyšší výživovou hodnotu, ale rovněž chutnají jinak.


Když vás omrzí vařit rýži samotnou, přidejte do ní nějaká semínka či oříšky. Naše oblíbená kombinace je kulatozrnná rýže s lotosovým semínkem, které má podobné účinky jako lotosový kořen. Odhleňuje a čistí organismus. S blížícím se podzimem a obdobím nachlazení a kašle je to příjemná forma prevence.


Každá návštěva je mile překvapena, když v rýži objeví slunečnici, tak vám přidáváme recept jako tip, jak můžete oblíbenou bezlepkovou obilovinu snadno vylepšit a zachovat. Jinak kulatozrnnou kupuji v Globusu, a myslím, že v ostatních velkých marketech ji budou mít. Někdo jí zná pod názvem rýžová kaše.

Naše mléčná rýže je kulatozrnná rýže vypěstovaná v Itálii. Po uvaření je měkká a lehce lepkavá a hodí se jako příloha k omáčkám, do rýžových náplní, nákypů a jako zavářka do. Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept.


Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace. Caro Ricoré 3-lžíce cukru čerstvé ovoce na ozdobu. Postup přípravy receptu. Recept si neoblíbil žádný kuchař. Propláchnutou rýži zalijeme.


Nejlepší recept na pečenou rýži : cibulku nakrájenou na kostičky osmažit na oleji do zlatova, přidat hrnek oprané rýže (nejlepší je kulatozrnná ), osolit, přidat vegetu, až je trochu opražená zalít dvoma hrnkama vody a dát píct do trouby asi na min. Tématické fráze: celozrnná rýže natural jak se vaří celozrnná rýže vaření celozrnné rýže jak vařit celozrnnou rýži příprava celozrnné rýže jak uvařit celozrnnou rýži celozrnné rizoto jak uvařit celozrnou rýži celozrnna ryze natural vareni tmavá rýže jak se vari celozrna ryze celozrnná rýže natural recept.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky