čtvrtek 25. února 2016

Automatický kávovar test

Automatický kávovar seženete v několika různých cenových hladinách a může být obtížné určit, co od dané ceny očekávat. Proto si v krátkosti rozebereme, jaké modely seženete v určité cenové kategorii a která je ta pravá pro vás. Vyhnete se tak koupi drahého přístroje, který nebudete plně využívat, nebo naopak. Nezaujatý TEST kávovarů.


Recenze ⭐ Poradíme, jestli automatický , pákový, nebo kapslový. A jak vybrat nejlepší kávovar ? Který dělá nejlepší kávu? Prozradíme vám třeba, jestli lepší kávu uvaří kapslový, pákový nebo automatický kávovar. Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat kávovar. Recenze, test a jak vybrat nejlepší automatický kávovar s mlýnkem, na kapsle (překapávač, presovač).


S nádržkou na vodu o objemu litru a odpadním zásobníkem na šálků kávy patří kávovar mezi velmi objemné kousky, které se hodí i do firemní kuchyňky. Ak patríte medzi „kávičkárov“, určite budete súhlasiť s tvrdením, že konečná chuť do veľkej miery závisí od jej prípravy, a tak sa pri kupovaní treba zamerať na tie najlepšie kávovary. Tento plně automatický kávovar dokáže svými funkcemi uspokojit i ty nejnáročnější uživatele.


Mimo velké nádoby na vodu a 4gramovém zásobníku na kávová zrna nabízí mnoho zajímavých funkcí, které zkrátka nemohou zůstat bez povšimnutí. V zásobníku lze skladovat až 4g zrnkové kávy, kterou vám automaticky rozemele podle tloušťky, jakou si zvolíte. Můžete si také zvolit množství vody a intenzitu chuti kávy – zařízení si tyto parametry zapamatuje. Kvalitní automatický kávovar by měl mít možnost nastavit jemnost namletí kávy, protože ta ovlivňuje její výslednou chuť.


Přístroje jsou vybaveny také možností nastavení tvrdosti vody. Ak teda hľadáte kávovar , s ktorým jediná starosť bude pridávať vodu, zrnkovú kávu, mlieko, vysypávať odpadovú nádobku na kávu a raz za čas doň pridať čistiaci prípravok, automatický kávovar je vašou voľbou. Jeho hlavnou nevýhodou je, že nemáte vplyv na proces prípravy kávy, takže s ním nemôžete experimentovať. Jako první vás upoutá dostupná cena a pak je to kvalita , kterou značka nabízí.


Specialitou, která vám dovolí vychutnat si dokonalý doušek kávy je hydraulický lis, který kávu stlačí a zaručí její maximálně intenzivní chuť a aroma. V případě, že bude objem menší, budete ho muset častěji doplňovat, což samozřejmě snižuje pohodlí při ovládání a používání kávovaru. Dôvodom je veľmi dobrý pomer ceny a hodnoty, ktorú kávovar prináša. Nepatrí síce rozhodne medzi tie najlacnejšie, avšak ponúka lahodnú, chutnú a zamatovo čerstvú kávu.


Ako každý iný automatický prístroj aj tento kávovar sám nastaví potrebný stupeň mletia podľa typu kávy. Jeho obsluha je rýchla a jednoduchá. Co se týče vybavení a funkcí, nemáme mu co vytknou. Bez problému s ním připravíte libovolný horký nápoj a poradí si i se šleháním mléka. Na trhu ale existuje více jak stovka různých typů a druhů.


Test kávovarů jsme sestavovali tak, že jsme za vás pročetli české i zahraniční testy a portály s hodnocením. Pripravte dokonalé espresso získaním toho najlepšieho z každého čerstvého zrna vďaka 1. Najlepšie automatické kávovary. Recenzie, test a rady ako vybrať kávovar (presovač). Pákový kávovar je dražší, ale stále cenově přijatelný. DeLonghi, Krups, Nivona, Philips.


Automatické kávovary – Do vyšší cenové skupiny však nepochybně patří automatický kávovar , jehož cena začíná od několik tisíc korun. Ako prvé vás upúta dostupná cena a potom je to kvalita, ktorú značka ponúka. Obsluhu kávovaru zvládne, pomocou jedného tlačidla a páčky, skutočne každý. Tých, ktorí žijú vo väčšej domácnosti, určite poteší nádržka na vodu s objemom liter.


Je vybavený zásobníkom na zrnkovú kávu v množstve 2g. Tú vám pomelie automatický mlynček s nastaviteľnou hrúbkou mletia. Standardní tedy zůstává jen objem zásobníku na kávovou sedlinu, ten pojme až šálků, což je poměrně běžná. Počet testovaných produktů: 60. Kávovar De’Longhi ECAM 45.


Hledáte dokonalé espresso? Věříme, že vám s výběrem vhodného přístroje pomohou naše testy. Zkoušíme automatické, pákové i kapslové kávovary a zjišťujeme u nich, jak dlouho jim trvá příprava kávy, zda má nápoj správnou teplotu i to, zda se dobře obsluhují a udržují v čistotě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky