středa 17. února 2016

Jak stříhat drápky psům

Jak správně stříhat psům drápky ? Mezi běžnou péči o psa se řadí stříhání drápků a kontrola análních žlázek u psů. V naší zabetonované civilizaci žije pes jen s minimálním množstvím pohybu, a čest budiž výjimkám. To bude omezovat, jak hodně můžete drápky zkrátit.


Pravidelným zastřižením se tkáň bude zase stahovat a vy budete moci zkrátit drápky v řádné vzdálenosti.

Odpovědi na nejdůležitějších otázek ohledně stříhání drápů psů a koček Zodpověděli jsme pro vás nejčastějších a zároveň nejdůležitějších otázek, díky kterým budete vědět nejen kdy drápky stříhat , ale i jak a čím. Man’s About To Return Shelter Dog When He Finds A Letter From The Previous Owner - Duration: 10:30. Mnoho pejskařů se k psím drápkům staví skepticky.


Přirozeně se bojí, že by střihli jaksi víc než je zdrávo a psovi by krvácením ublížili. Jenže i stříhání psích drápků má svá pravidla, která by vás oba měla zbavit. Poradí Adyla Trepáková, majitelka psího salonu. Jak bylo zastřihování drápků dříve velmi ojedinělé, tak v dnešní „panelákové době“, která je plná nedostatku času a zalidněných sídlišť bez výběhu je zastřihovaní drápků denním chlebem.


Domácí mazlíčci mají totiž minimálním množstvím pohybu a nestíhají si tak drápky sami obrušovat.

Občasné stříhání drápků se tak vyplatí. Co vše se dozvíte na řádcích níže? Stříhání drápků je až na výjimky horor pro každého majitele, protože psi tento úkon rozhodně nemilují. Nestříhat přerostlé drápky ale znamená mít v budoucnu značné problémy. Ve druhém díle školy SUPER ZOO vám poradíme jak správně vybrat kleště pro vaše zvířátko (pro pejsky, kočky, hlodavce) a jak přistupovat k samotnému stříhání drápků.


Jediný fígle jsou nastudovat si na netu jak se to cca stříhá (když jsou drápky průhledný, tak je krásně vidět žilka), mít k tomu ideálně přímo určený cvakačky na drápky a provádět to ve dvou lidech - i se tak líp zajistí, že člověk nestřihne blbě, páč to zvíře sebou většinou mele, jako by mu člověk rval. Nezapomínejte, že neostříhané drápky mohou způsobovat spoustu problémů, mezi jinými i zatržení drápků, což je velice bolestivá a krvácející záležitost. Zatímco některým psům stříhání drápků nevadí, pro jiné je čirým utrpením. Udělejte ze stříhání zábavu, ne boj. Psí drápky můžeme přirovnat k našim nehtům, jsou stejně vyživovány a tím pádem dorůstají.


Jak drápky psovi stříhat ? Pokud váš pes nebyl dosud na. Kdyby se drápky zastřihly příliš vzadu, mohlo by dojít k narušení cévy, která jimi probíhá (u světlých drápů je vcelku patrná), což je pro psa poměrně bolestivá a krvavá. Co dělat u psů se strženým nebo zatrženým drápem?


Jaké kleště pro stříhání vybrat? Je nutné stříhat psům drápky ?

Který nástroj je na krácení drápků nejlepší? U psů, kteří chodí pravidelně na procházku po tvrdém podkladu (dlažba, asfalt, beton) nebývá krácení nutné. Psům , kteří se pohybují převážně na tvrdém povrchu, jako je asfalt nebo dlažba, se drápky obrušují samy a většinou je není potřeba zkracovat. Zvýšenou pozornost drápkům věnujte malým plemenům, která svou malou vahou nevyvíjí při chůzi na tlapky dostatečný tlak a drápky se tak nemohou obrušovat. Vždy používejte pouze ostré a vhodné kleštičky na drápky , které jsou pro psy vyráběny.


Existuje velký výběr a váš veterinář. Drápky u křečka, stříhání? Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se mají křečkům stříhat drápky , případně jak poznám, že jsou přer.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky