pondělí 15. února 2016

Čištění trouby sodou

Ocet bude se sodou reagovat a vytvoří jemnou pěnu. Nakonec vezměte vlhký hadřík a omyjte troubu do čista. Možná budete muset několikrát opakovat, protože soda tvoří bílý povlak, ale nakonec bude vnitřek trouby čistý a lesklý. Nebo vyzkoušejte prášek do pečiva.


Na sklo trouby poslouží i směs z prášku do pečiva. Smíchejte cca půl hrnku jedlé sody s teplou vodou. Přípravek nemá být tekoucí, poměr vody a sody upravte tak, aby vznikla hmota v podobě pasty. Vnitřek trouby , kterou si předehřejete, vymažte pastou.


Vyhněte se ventilátoru. Nechte působit přes noc. Jednoduše si vyrobte čisticí prostředek smícháním jedlé sody a citrónové šťávy a vytvořte pastu, která se vám bude snadno roztírat. Hadříkem nebo starým kartáčkem na zuby ji potom naneste na plochy trouby a čistěte, dejte jen pozor na topná tělesa.


Po vyčištění troubu 12. Pasta z jedlé sody vám poslouží jako skvělý čisticí prostředek, který funguje na staré připečeniny na stěnách a na dvířka pokrytá mastnotou. Připravit ji je přitom úplně snadné. Odhlásit se můžete kdykoliv.


Jak na to: Čištění trouby. Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Pro kompletní vyčištění umyjte nejdříve skla trouby (1. popsaný postup) a poté vnitřek trouby (2. popsaný postup). V průběhu čistění trouby nezapomeňte v kuchyni větrat, abyste se nenadýchali škodlivých výparů.


Netroufnete-li si na čpavek, pak jsou tu speciální prostředky na čištění trouby. Pokud to výrobce na obalu nezakazuje, používejte je za tepla. Prostředek nastříkejte, nechte působit, zpravidla se uvádí minimálně hodinu, a pak důkladně vymyjte mokrým hadrem. Po konci vaření a pečení stačí zmáčknout tlačítko, uvnitř trouby se teplota vyšplhá až k pěti stům stupňů a veškeré nečistoty se rozpadnou na prach. Ten z trouby jednoduše vymetete.


Tímto způsobem se dají vyčistit také pekáče, pánve, rošty a další smaltované součásti. Stačí je nechat uvnitř trouby. Tato metoda se skvěle hodí i při čištění sedaček a textilních koberečků v autě.


Kašička ze sody a vody pomůže odstranit i olejové skvrny z podlahy garáže. Sodou můžete zbavit zápachu psí pelíšek (vysypat a vyluxovat), kočičí toaletu nebo prášek použít k vyčištění skel akvária. Zjistěte, jaký typ trouby máte. Existuje několik standardních typů trouby.


Každý z nich vyžaduje trochu jiné čištění. Samočistící trouby mají zařízení, které vám umožní zapnout troubu na vysokou teplotu, která spálí všechny zbytky jídla a nečistoty na popel. Je vhodná i pro čištění mikrovlnné trouby.


Postup čištění trouby od mastnoty a nečistot jedlou sodou. Smícháme prášek ze tří sáčků s trochou vody a vytvoříme konzistenci zubní pasty, kterou potřeme celou troubu včetně mřížek a. Takto velké plochy se snáze čistí, pokud do trouby vložíte nádobu s vodou, do které dáte pár koleček citrónu. Pára dokonale troubu odmastí a připálená místa půjdou snadněji umýt. Stane se, že se k čištění dostanete až za delší dobu a mastnota a připáleniny jsou řádně usazené.


Poradíme vám, jak vyčistit troubu od mastnoty a připálených kousků jídla, aniž byste na ní „nechali ruce”. Hledáte způsob, jak vyčistit troubu snadno a bez chemie? Na interiér a topná tělesa funguje perfektně.


Vyzkoušejte čištění trouby jedlou sodou. K vrchovatým lžícím jedlé sody přilévejte postupně vodu, dokud nevznikne hustá pasta. Tou potřete všechna zákoutí a nechte alespoň hodinu působit. Ještě lepších účinků dosáhnete, když pastu ponecháte nanesenou do druhého. Pachy z mikrovlnné trouby , lednice nebo plastových misek na potraviny odstraníte sodou nasypanou na vlhkou houbičku, kterou povrch důkladně vytřete a vysušíte hadříkem.


Tento postup můžete použít i při čištění krájecího prkénka. V případě silného pachu použijte pastu ze sody smíchané s trochou octa. Co lze vyčistit jedlou sodou ? Dalším skvělým pomocníkem v domácnosti je jedlá soda. Vedle octa, citronu či soli, lze skvěle použít i čištění pomocí sody.


V domácnosti je její využití všestranné. Myslete na ekologii i vaši peněženku. Jestli ji doma nemáte, pořiďte se ji! Vánoční úklid se blíží, vybavte se: bit.


Jedlá soda totiž vyzraje úplně na všechno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky