pátek 26. února 2016

Mlýnek na kávu kameny

Další skupinou jsou elektrické mlýnky s tříštivým ostřím a třetí skupinou jsou elektrické mlýnky s mlecími kameny. Mlýnek na kávu s mlecími kameny – ploché, nebo kónické? Tento způsob mletí vám přinese výraznější chuť, na druhou stranu mají kratší životnost. Výsledný nápoj je silnější.


Profesionální mlýnek na kávu s ocelovými kameny Tento mlýnek Vám umožní nastavení stupně mletí, od jemné po hrubou podle Vaší chuti.

Mužete v něm namlýt až šálků kávy. S tříštivým ostřím se setkáte u všech elektrických mlýnků. Tyto mlýnky dosahují vysokých rychlostí a otáček, tudíž dokáží rychle umlít kávu. Jak vybrat mlýnek na kávu.


První krok by měl směřovat k výběru typy mlýnku, tedy jestli si pořídíte ruční nebo elektrickou variantu. Následovat budou méně důležité i vysoce užitečné parametry a. Mlýnky na kávu ruční nebo elektrické s kvalitními mlecími kameny a nastavitelnou hrubostí mletí. Vyberte si z nabídky Barazta, Hario a další.

GRAEF CM7je mlýnek na kávu s mlecími kameny , který umožní nastavit jemnost podle jeho preferencí. K tomu slouží stupnice s hodnotami až 24. Mletí probíhá zcela bez práce, jelikož jde o elektrický model. Má stylovou černou barvu a je vyrobený z kvalitního plastu.


Zásobník na zrna má elektrický mlýnek na kávu s keramickými kameny nejčastěji z plastu, nebo kovu, který je navíc bytelnější a hygieničtější. Ať už si připravujete kávu jako espresso, v překapávači, moka konvici nebo french pressu, čerstvé a správné namletí kávy v kávomlýnku Vám pomůže k dokonalému výsledku. Druhou variantou jsou mlýnky na kávu vybavené mlecími kameny. Aby se z mlýnku na kávu stal praktický a spolehlivý pomocník, je žádoucí jeho výběru věnovat dostatečnou pozornost.


Ty kávová zrna nesekají, ale drt í. Jeden kámen se nehýbe, druhý je připojený k motoru a otáčí se. Tlak je tedy rozložen dokonale rovnoměrn. Někdo vybírá mlýnek na kávu hlavně podle barvy Znalci volí spíše mlýnky s mlecími kameny , jednak namelou kávu stejnoměrněji a dále je pak ve výsledku aromatičtější.


Mlecí kameny bývají keramické nebo kovové (z nerez oceli) a odnímatelné, aby bylo možné je vyčistit. Elektrický mlýnek je rychlejší a pohodlnější. Na údržbu ale náročnější a rozhodně dražší.


A jako u všeho, i u mlýnků si musíte dávat pozor na zmetky. Ku pomoci by vám mohly být recenze na internetu.

Hario Skerton je ruční mlýnek na kávu od japonského výrobce, na kterém si lze nastavit hrubost mletí díky otočné matici, která je umístěna ve spodní části mlýnku. Kónické keramické kameny zaručí rychlejší mletí při nastavení jemnějšího mletí. Do plastové nádobky mlýnku se vejde až 1g namleté kávy. Uvnitř obsahuje keramickou mlecí mechaniku. Mlecí kameny do sebe musí naprosto přesně zapadat, takže každé kávové zrníčko je rozdrceno na stejně velké kousky.


Dalším typem mlýnků je tříštivý mlýnek na kávu. Pro mletí kávy se však nehodí. Keramický mlýnek na kávu. Jednoduše otočíte šroubkem a mlecí kameny půjdou lehce od sebe – nebo naopak k sobě.


Podle velikosti mezery pak nastavíte hrubost mletí zrnek, jednoduché. A proto vám v recenzi mlýnků na kávu přinášíme to nejlepší nabízené v obou variantách! Zvolit elektrický nebo raději ruční mlýnek na kávu ? Ruční nebo elektrický mlýnek ? Cítíte ji pod rukama a patří k celkovému rituálu. Oba jsou srovnatelné, jsou určeny k namletí na větší množství (min. ale spíše více dávek).


V zásobníku by káva neměla setrvat moc dlouho, asi tak týden (max.). Praktický, přesný a elegantní kávomlýnek Hario MM-má robustní tělo z tvrdého dřeva a tmavé oceli. Ukrývá strojek s keramickými kameny , které ani při dlouhodobém každodenním mletí nepotřebují brousit, nereznou a nemají kovový zápach. Vybrali jsme pro Vás Mlýnky na kávu.


Kávomlýnky) Hodnocení produktu: (1recenzí).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky