čtvrtek 26. října 2017

Jaké koření na divočinu

Divočina neboli zveřina. Zde je výpis koření a kořenících směsí, které jsou v kombinaci se zvěřinou doporučovány. Koření badyán, pocházející původně z Číny, má podobné aroma jako anýz. Je vhodným kořením na pečeně.


Aroma jalovce bude výraznější, pokud koření předem roztlučeme v hmoždíři.

Má natrpklou chuť, spolu s masem musí být toto koření dlouho vystavené působení teploty, aby se aroma rozvinulo. Staženého očištěného bažanta rozčtvrtíme, oddělíme páteř a vykostíme. Osolíme a posypeme kořením na divočinu. Zeleninu nakrájíme na větší kostky, vložíme do pekáče, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kosti, celý pepř, nové koření a bobkový list.


Navrch položíme čtvrtky bažanta, podlijeme vínem a. Jaké koření na divočinu ? Nový příspěvek od Irena Krausová sob 14. Mám kg kančí kýty a chtěla bych jí upéct v celku.

Jak naložit divočinu na guláš. Před samotnou přípravou guláše z divočiny (nejčastěji srnčího nebo kančího) je potřeba alespoň na minimálně h maso naložit do marinády. Marináda na guláš z divočiny. Ingredience:150ml oleje, bobkové listy, kuličky nového koření , kuličky jalovce, stroužky česneku, sůl. Koření lze použít nejen na přípravu pečínky z divočáka, jelena a zajíce, ale také na ostatní druhy masa, kterým dodá specifickou vůni a chuť.


Vyzkoušejte tuto směs také na ryby či pečeného bažanta, budete příjemně překvapeni originální chutí oblíbeného pokrmu. Je specifická pro svou vůní a hodí se na krůtí, kuřecí nebo králičí maso. Vynikne také na hovězím. Dobře vyniká také v grilované nebo dušené zelenině.


Koření na čínu jistě využijete při přípravě masových směsí s rýží. Svým složením vyniká výraznou chutí a vyvážeností. Maso dobře očistíme, pokrájíme na silnější plátky, posypeme pepřem a okořeníme - použijeme koření na divočinu. Nezapomeneme přidat ještě čerstvý nebo sušený tymián a maso naložíme do olivového oleje. Naložené maso vydrží i delší dobu - dny, je pak více uleželé a provoněné kořením a má jemnější chuť.


Koření si buď můžete koupit hotové v obchodě, nebo si jej umíchat sami doma ze zdrojových surovin. V tom provním případě je to jednodušší, a Vy pořídíte koření skoro na všechno.

Na steaky, na ryby, na perník, na svařené víno. A také v těchto směsích koření pořídíte spoustu Éček - a to asi není úplně ta. Základem koření je bobkový list, celý černý pepř a nové koření v poměru 2:4: někdy tuto směs může doplnit sušený tymián a suché bobule jalovce. Perníkového koření jsem dala tak lžičku a koření na divočinu (použila jsem od Vitany) jsem tam sypla víc, asi tak lžičky. Ale jak píše Spagetka - záleží na vlastní chuti Tak Veru, neboj se a vyzkoušej A pokud neseženeš perník, tak udělej víc jíšky, dej o trochu víc perníkového koření a bude.


Typické koření na zvěřinu je jalovec, nové koření , bobkový list, koriandr, rozmarýn, tymián a zázvor. Do nákupního vozíku, pokud se chystáte připravovat zvěřinu, přihoďte i čerstvou kořenovou zeleninu. Při přípravě budeme také potřebovat dobrou uzenou slaninu, kterou se maso prošpikuje.


Mělo by to být něco hodně aromatického. Jelení svíčkovou naložte přes noc do vychladlého uvařeného láku z mrkve, petržele, celeru, citronu, octa a koření. Maso z láku vyjměte, zeleninu sceďte a orestujte na másle, přidejte maso a orestujte ho tak, aby se zatáhlo. Použít tedy koření pro přípravu kuřete není nic špatného, jen je dobré vědět, jaké koření používáte a zda je skutečně kvalitní.


Vyhněte se předpřipraveným směsím V dnešní době není samozřejmě žádný problém sehnat již připravenou směs koření na kuře. Dobromysl rostla už na zahradě, kterou jsme koupili, tak jsem ji už nemusela shánět. Mám ji ráda jako koření do rajčat, nebo i jako součást bylinkových čajů – konkrétně s mátou a meduňkou. Má antiseptické účinky – působí proti akné, proti plísním.


Podporuje chuť k jídlu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky