pondělí 30. října 2017

Veka do trouby

Veka ve vajíčku z trouby recepty, které budete milovat. Domácí veka s trouby recept. Nakynuté těsto rozdělíme na dvě části, ze kterých vyválíme placku tlustou cca cm. Troubu vyhřejeme na 2°C, do rozpálené trouby (či nádoby v troubě) nalijeme.


Nesmí se dávat moc tuku a nedávat vajíčko protože to brzdí kynutí ,trochu cukru je prospěšné kynutí a droždí musí být čerstvé jinak je veka těžká a to není ono.

Aby nepraskla tak než ji dáme péct tak ji necháme ještě klidně púl hodiny kynout na plechu. Veka praská v troubě když ji dáme nedokynutou do trouby. Taky od oka podle těsta. Potom udělat bochánek, já dávám do ošatky vysypané moukou. Po vykysnutí, tedy když už je z ošatky venku, skoro jako přetéká vyklopit na plech s papírem a nechat chvíli postát, ale nemusí.


C a potom minut na 190C. Klasické trouby mají univerzální využití a hodí se jak do menších, tak i větších domácností.

Nicméně pokud řešíte problém s nedostatkem místa v kuchyni, jsou pro vás lepší volbou kompaktní trouby s výškou pouhých cm. Kompaktní trouby jsou proto ideální pro jednotlivce i páry. Veka domácí na chlebíčky recepty, které budete milovat.


Na konci vyválejte do tvaru pěkné kulaté veky. Vytvarované veky vyskládejte na plech (vystlaný pečícím papírem) a postříkejte je rozprašovačem s vodou. Přikryjte a nechte dokynout zhruba až minut.


Jakmile veky nakynou, potřete je rozšlehaným vejcem. Dejte do trouby a pečte asi až minut. Postup přípravy receptu.


Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažnou vodu a necháme droždí rozpustit. Poté přidáme ostatní suroviny a vytvoříme tužší hladké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout. Musela jsem opravdu hodně naředit, minimálně dcl vody.


Holt každá mouka jinak saje, musí se s tím počítat. Ale chápu, že pokud někdo není v pečení kynutého zběhlý, může s. Do pečící trouby dáme ingredience tak, jak mám napsáno.

Troubu zapnout na těsto, nechat v pečce vykynout těsto, pak ho vyndat na pomoučený vál, trochu ještě zapracujeme těsto, dáme do tvaru vek a můžeme malinko nožem nakrojit po vrchu, přikryjeme utěrkou a než se nám trouba zahřeje necháme kynout. Poté veky potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 1°C přibližně minut. Po vystydnutí nakrájíme na plátky a podáváme.


Můžeme konzumovat lehce potřené máslem, nebo jen tak. Také je to chutná příloha k různým zeleninovým salátům,nebo k polévkám. Do trouby dáme na spodní rošt starý pekáč (s jeho pomocí budeme rosit troubu tak jako u pečení chleba) a rozpálíme ji na 230°C. Na stření rošt vložíme plech s vekami (neděsíme se faktu, že příliš nenakynuly, ony vyskočí v troubě při pečení), do pekáčku vlijeme asi dvě deci vody (vytvoří se tak oblak páry), troubu rychle zavřeme, teplotu stáhneme na 200°C a. Chlebíčky před pečením osolíme a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C - stačí spodní ohřev - toasty jsou křupavé a obsah na nich štavnatý. Asi po minutách, když je sýr rozteklý, vyndáme plech a zapečené chlebíčky posypeme mletou paprikou.


Nastavíme program hnětení těsta a zapneme start. Nebo dáme do mísy uvedené ingredience, zaděláme těsto, dokud není hladké a nelepí se na stěny mísy. Těsto rozdělíme na nebo díly podle toho, jak velké chceme veky mít. Těsto si dáte do misky, přikryjete utěrkou a necháte vykynout. Pak rozdělíte na čtyři části a jemně vyválíte šišky.


Plech nemusíte vymazávat a dáte do trouby na 1až 1stupňů na minut. TĚTE TAKÉ: Láďa Hruška učí Čechy péct: Podívejte se na jeho loupáky za koruny. Ewa Farna prozradila, proč je tlustá. Nachystám si do hrnku vařící vodu na zapaření trouby.


POZOR každá trouba peče jinak, tak si ten.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky