pondělí 9. října 2017

Jak vyrobit drtič jablek

Vidlákův univerzální drtič VUD0- první verze. Jako drtící ústrojí je použitý jednoduchý nůž, jako je v sekačce. Drtí to, ale ještě by to chtělo vylepšit. I tak základní surovina, jako je droždí, v současné době v obchodech občas chybí.


Je to tím, že hodně lidí se předzásobilo tak, že v regálech už ho nenajdete.

Oba recepty vám nabídneme, ale pozor, na výrobu nemůžete začít myslet až ve chvíli, kdy se chystáte zadělat těsto. Na drcení jablek na domácí mošt jsme si vyrobili drtičku tak,do dřevěného válečku jsou našroubovány vruty do čtyř řad po st. Jak vyrobit doma drtič ovoce Od:.


Do válečku je nasunuta napevno hřídel. Do plechové násypky ,v níž j. Jablka jsou snad našim nejznámějším ovocem. Existuje jich veliké množství druhů, velikostí, chutí i barev.


Snad každý zahrádkář má na svém pozemku nějakou jabloň, občas dokonce s několika druhy naroubovaných odrůd.

Z jablek se dá vyrobit mnoho pochutin, ale dnes se dáme do výroby jablečného moštu. Drtič a lis jablek - lis na ovoce. Zařízení je poháněno jedním. Jak ale takový kvalitní domácí mošt vyrobit ? Pomocí našich kvalitních lisů, drtičů a moštovačů na ovoce vyráběných v ČR Jedná se o praktická zařízení, která.


Nabízím k prodeji nový nerezový drtič pro drcení ovoce a zeleniny,. Jak si vyrobit drtič ovoce? Koš drtiče zhotovíme z měkkého smrkového dřeva, které nařežeme na jednotlivé desky - dvě bočnice, dva skluzy a zadní svodidlo ovocné drtě. Na jednu z bočnic si tužkou naznačíme umístění dalších částí, které poté z vnější strany na ni přibijeme. Pak přiložíme druhou bočnici.


Prima DOMA je společný hobby projekt FTV Prima a Českého kutila. Na těchto webových stránkách naleznete každý den aktuální informace, videa, rady a tipy z oboru stavby a rekonstrukce bytů a rodinných domů, vybavení domácnosti, vše kolem zahrady a pěstování, chataření a chalupaření, vybavení dílny a práce s nářadím, výtvarných technik, starých řemesel a DIY. Gastro drtič odpadu bez problémů rozmělní kosti. Potřebuji si udělat nějaký jednoduchý drtič ovoce, mám přírubový motor a potřebuji poradit jak udělat pracovní část, struhadlo, nebo nože, kde odtok strouhanců, zkrátka nejlepší by byla nějaká fotka pro inspiraci, jak se tu dávno tomu zmiňoval VašekB.


Drcení jablek je zásadní proces, protože jablko samotné má velkou odolnost proti působení tlaku. Celá jablka musí být před lisováním rozdrcené v drtiči na menší části pomocí nožů.

Takto vzniklé čtvrtiny jablek jsou na opačném konci drtiče řezané noži na velikost, z níž při lisování dosáhneme nejvyšší výtěžnost ovocné šťávy. Pěstujete-li jabloně, asi vás velká úroda jablek nijak nepřekvapí. Možná by se vám hodil drtič ovoce. Zjišťovali jsme, jak takový stroj nejen vypadá, ale především funguje.


Pokud máte doma opravdu velký nadbytek jablek , která by se vám jen zbytečně kazila, a nemáte je komu dát, načež se vám je ani nechce prodávat, doporučujeme nechat si z jablek v pěstitelské moštárně vyrobit mošt , nebo nechat naložit v palírně a nechat si vypálit jablkovici (ideálně obojí zároveň). Sadaři, pěstitelé ovocných stromů (a nebo jejich partnerky) si s nadúrodou jablek dokážou poradit. Co si má ale počít člověk ryze městský, který náhle k většímu množství jablek přijde? Městské sklepy nejsou na uskladnění ovoce vhodné a zejména podzimní jablka rychle podléhají zkáze. Jak zpracovat přebytek jabl.


V současné době je v obchodech nedostatek droždí, protože řada z nás si začala péct domácí chleba, rohlíky i buchty, a tak jdou kvasnice na odbyt. Nezoufejte – tady jsou tipy, jak kvasnice nahradit a během pár dnů si můžete vyrobit i vlastní droždí či domácí kvásek. Do vaničky jsem proto dal vždy jen málo jablek , tak asi dno zaplnit jen z poloviny.


Jinak to nešlo rozšlapávat. Pro menší množství jablek na kvas je rozšlapání ideální metoda. Fotka byla pořízena, když už byla rozšlapána zhruba polovina jablek. Pokud se rozhodnete vyrobit si mošt doma, musíte na to mít pochopitelně drtič ovoce. Dá se pořídit v kterémkoli specializovaném obchodě.


Pro naše potřeby jsou tu důležité především dva nástroje: drtič a lis na ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky