středa 16. ledna 2019

Mikrovlnná trouba zdravotní rizika

Ponorné mixéry, šlehače, odšťavňovače, kávovary a další kuchyňské spotřebiče nám usnadňují práci a šetří čas. Samozřejmostí pro většinu českých domácností je od devadesátých let minulého století i mikrovlnná trouba. Jídlo je teplé během chvilky, ušetříme čas - co víc si přát.


Mikrovlnka má ale svá pro i proti. Je důležité mít na paměti , že hlavní příčiny úniku mikrovlnného jsou kvůli staré a vadné těsnění dveří.

Jednoduchý build - up nečistot , mechanickému poškození a opotřebení můžete přidat ke. Konstrukce mikrovlnných trub zajišťuje, že mikrovlny jsou uzavřeny uvnitř trouby a mohou být zapnuty jen když je zapnut elektrický spínač a současně jsou zavřená dvířka trouby. Pronikání vln spáry u dvířek a sklem dvířek. Zjistí-li se závady nebo jsou-li části zařízení poškozené, nesmí se trouba používat dříve, než ji opraví kvalifikovaný servisní technik.


U orgánů, které mají špatnou cirkulaci krve a méně účinnou teplotní regulaci jako je oko, nebo u. Hned úvodní informace o tom, kde má mikrovlnná trouba své kořeny, má navodit dojem, že se jedná o stroj na zabíjení. Zařízení k vaření mikrovlnami zkoumali a vyvinuli němečtí vědci v rámci vývoje mobilního týlového zařízení, nasazeného zkušebně v průběhu invaze do Sovětského svazu. Státního zdravotního ústavu.

Mají tak malou energii, že nedokážou změnit molekuly, na rozdíl od ionizujícího záření. Dokážou jídlo jen zahřát. Kupodivu se však otázkou, zda jde pouze o efekt (nerovnoměrného) ohřevu a zda náhodou mikrovlnná trouba neovlivňuje ohřívané potraviny na úrovni DNA, opět dále nikdo z vědců nezabývá.


Oficiální odpověď: není to možné a basta - neionizující záření, mezi něž mikrovlny řadíme, zkrátka změny molekul či DNA. Je to už zhruba let, co se mikrovlnná trouba začala v domácnosti poprvé používat celkem masově. V době, kdy si ji koupili první domácnosti, byli lidé doslova uneseni z toho, jak funguje.


Možná i vy ještě vzpomínáte na dobu, kdy jste do ní dali ohřát jídlo a za minutu jste ho mohla vytahovat teplé. Všechny podobné přístroje jsou u nás i ve světě podrobovány různým zkouškám, včetně prověřování dopadu. Zmrazené a jinak konzervované potraviny již mají samy o sobě sníženou kvalitu živin. Zdravotní rizika : díky rychlé přípravě v mikrovlnkách lidé častěji používají polotovary. Dochází k nárůstu obezity a zároveň nedostatečnému.


Mobilní telefon, mikrovlnná trouba ). V případě, že se vám současně podaří zapnout všechny přístroje, zjistíte maximální hodnotu elektrosmogu u vás. Takovéto měření je možno provést přímo ze zákona (certifikovaně) v případě, že někdo má zdravotní problémy. A plynovému hořáku svůj osud svěříte? Bohužel, to také má některé skryté zdravotní rizika , která dalece přesahují nebezpečím požáru z připalování.


Mnoho tašky mikrovlnné popcorn jsou potaženy vrstvou, která se rozkládá na kyseliny perfluoroktanové, syntetické chemické.

Někteří lidé mají k mikrovlnné troubě ambivalentní vztah. Podobně jako třeba tvrzení, že se minerály mění při vaření v mikrovlnce na nebezpečné volné radikály. Dovede jídlo pouze ohřát, stejně jako třeba elektrický vařič, s tím rozdílem, že při tom využívá trochu jiný fyzikální princip.


Pro tělo už nemá žádné výživné látky, ani vitamíny. Zajímal by mě názor odborníků i laiků na toto téma, protože mikrovlnka je pro mně často nepostradatelným doplňkem kuchyně. Budu Vám vděčna za všechno, co mi napíšete. Varující škodlivost: mikrovlná trouba , teflonová pánev, mobil. Mobil a technika s provozem spojená vyzařuje nebezpečné hodnoty, zvláště pro děti.


Pokud je vaše mikrovlnná trouba v technicky uspokojivém stavu, není třeba se obávat ani úniku mikrovln, natož jejich zhoubného účinku při konzumaci takto ohřáté potravy. Nicméně, existují jiná rizika , spojená s provozem těchto zařízení, na něž bychom neměli zapomínat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky