Kuřecí stehna rozpulte, opepřete a osolte. V misce smíchejte jogurt a veškeré koření, promíchejte a namarinujte maso. To pak přendejte do pánve a přidejte nakrájené rajče a papriky. Na závěr vložte rozpůlené šalotky a nakrájenou cibuli.
Troubu předehřejte na 2stupňů a nechte péct asi hodinu.
Na oleji zesklovatět cibulku s česnekem, pak přidat koření a tu Harissa pastu. Přihodit kuřecí a obalit ve směsce. A pak tam hoďte prostě zbytek, tajine přiklopte a nechte dusit.
Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Svěží chuť citronů udělá z nudného kuřete nevšední kulinářský zážitek. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami.
Existují různé varianty tajine , od tradiční jehněčí, až po kuřecí , hovězí nebo zeleninový. V našich podmínkách můžeme místo hrnce tajine nahradit obyčejným hrncem, zapékací mísou, tlakovým hrncem nebo pomalým hrncem.
Na něj poklademe na měsíčky nakrájenou jednu cibuli. A co se tedy dává dovnitř? Maso kuřecí nebo jehněčí spolu s nejrůznějšími druhy zeleniny, mrkví, švestkami, olivami, lilkem, nápaditosti se meze nekladou. My vám pro začátek přinášíme základ – kuřecí maso s citronem, kterým se mimochodem v Maroku opravdu. Po cca 1min přidejte zbytek, tajine hrnec přiklopte a nechte dusit dokud maso nezměkne, občas jen promícháme.
Podává se s kuskusem nebo rýží a ozdobíme plátkem citronu. Recept je velmi fajn, ale aby to bol tažín ( tajine ) musel by byt pripravený v nádobe tajine (niekde tiez tagine ). Chut, ktorá vznikne zrázaním pár stúpajúcich zo spodnej casti tohoto kuchynského náradia (Maroko a susedné krajiny severného pobrezia Afriky), ich ochladením vo vrchnej casti a opätovným stekaním po stenách spät. Rozmixujte přísady na chermoulu. V ohnivzdorném hrnci zahřejte olej a zeleninu asi sedm minut opékejte, až lehce zhnědne. Občas zkontrolujeme množství šťávy.
Když přetéka, trochu odkryjeme a do mezery vložíme kávovou lžičku opačným koncem. Tajine přiklopíme a zvolna dusíme asi min. Když je málo, dolijeme směsí kokosového mléka se smetanou (používám gran cucinu, sojovou).
Servírovat můžeme s čerstvým zeleninovým salátem. Tažín ( tajine , tagine , tajin) je severoafrický pokrm, a zároveň hliněná keramická nádoba, v níž se připravuje.
Vyzkoušejte na víkend specialitu z kuřecího masa. Najíte se celá rodina, a ještě si při vaření stihnete zahrát s dětmi nebo si chatovat s přáteli. TV pořadů, které se tématu věnovali. Další premiérový díl přinesl letní jídla - smaženou cibuli v těstičku na exotický způsob neboli africké bhajia, dále pak italskou piadinu s kuřecím masem, silně kořeněnou peruánskou pochoutku ceviche, kuřecí tajine a malinové suflé.
Poté do hrnce vložte kuřecí maso a odklopené vařte dalších minut. Podávejte posypané koriandrem s máslovou rýží. Na tu rozpusťte máslo v pánvi, vsypte rýži, chvíli opékejte, poté přilijte 7ml vývaru nebo vody a přidejte špetku soli.
Přiveďte k varu, promíchejte, snižte plamen a přiklopené vařte minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.