pátek 25. ledna 2019

Indukční nádobí jak poznat

Indukční nádobí musí mít feromagnetické dno. Zda je nádobí opravdu na indukci můžeme poznat jednoduchým testem – přiložíme magnet na dno nádobí. Pokud magnet bude na dně nádobí držet, můžeme jej použít na indukční varné desce.


I když musí mít všechny nádoby na indukční varné desky feromagnetická dna, vzhle materiály a povrchová úprava jejich dalších částí se mohou podstatně lišit. Můžete si tedy vybrat takové nádobí , v němž jste zvyklí vařit, jen s jiným dnem.

Ostatně i dna jsou různá. Ne každé nádobí je vhodné na indukční varné desky. Víte, podle čeho to poznáte? Musí mít magnetické dno. Vezměte si obyčejný magnet a vyzkoušejte, jestli se chytne.


Lehkým testem – přiložíme magnet na dno nádoby. Toto zjistíme přiložením magnetu ke dnu hrnce nebo pánve, pokud se přichytí, nádobí můžeme používat v kombinaci s indukčními plotnami.

Z litiny je jak masivní nádobí , většinou povrchově opatřené keramikou, tak tenkostěnné nádobí se smaltovaným povrchem. Nádobí z nerez oceli musí mít pro indukci speciálně upravené sendvičové dno s feromagnetickou vrstvou. Zaznamenejte si rozměry indukční plotýnky nebo varných zón na desce a vezměte si je sebou na nákup nádobí. Mějte na paměti, že indukční plotýnka či zóna musí mít menší průměr než je průměr hrnce či pánev.


Obecná informace, jak se doma přesvědčíte o vhodnoosti použití svého nádobí. Vybírejte si Sady nádobí podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Zda se nádobí hodí pro indukci, můžete si vyzkoušet. Pokud vybíráte nové nádobí na indukční vaření, ale navštívili jste obcho který nabízí nádobí různého druhu je důležité vyhledávat takové typy nádobí , které jsou označeny spirálkou – jen ty lze bez problémů použít na indukční vaření.


Nádobí pro indukci nemusí být speciální, potřebuje mít jen feromagnetické dno, protože pod sklokeramickou deskou je indukční měděná cívka, v ní vytváří vysokofrekvenční proud magnetické střídavé pole. Detekce nádobí – Systém detekce nádobí znamená, že pokud nepřiložíte například hrnec, deska se opět sama automaticky vypne, aby zbytečně neztrácela energii. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jin.


Nádobí na indukci patří mezi nejvyhledávanější nádobí vůbec. Jedná se o velmi rychlý, moderní a bezpečný způsob vaření.

V této kategorii naleznete veškeré nádobí , které můžete na indukci použít. V dnešní době je feromagnetická většina hrnců, ale pomocí magnetu si můžete obsah železa ověřit. Stačí jej přiložit na dno hrnce, pokud se magnet udrží, můžete nádobí k indukčnímu vaření v klidu použít. Hliníkové nádobí ale vůbec nebere.


Jak zvládnout stěhování. O praktických zkušenostech s provozem těchto vařičů jsem nikde nic nenašel. Spolehlivě na vařiči chodí železné litinové nádobí. Sporáky s indukční varnou deskou nabírají na popularitě díky neoddiskutovatelným výhodám, jako je bezpečnost a efektivita.


Tyto modely v sobě vlastně kombinují dva spotřebiče – varnou desku a troubu a na základě toho by měl probíhat i jejich výběr. Je tedy potřeba zaměřit se jak na. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Vařit jídlo by mělo být stejně zábavné jako ho jíst. Protože při vaření hodně závisí na nádobí , nabízíme vám kvalitní hrnce a pánve, abyste mohli vařit, smažit či restovat po libosti. Skvělá je i jejich cena, která je tak nízká, že vám určitě ještě zbude dost peněz na dezert.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky