úterý 15. ledna 2019

V čem uchovávat pečivo

Pečivo můžeme uložit i do chlebníku. V něm je snadno dostupné a zároveň chráněné před vlhkem i vzduchem. Nikdy neuchovávejte chléb v ledničce. Při zmíněné teplotě se doporučuje zabalit chléb do čisté utěrky nebo plátna, aby mohl chléb dýchat, a uchovávat jej ve speciální nádobě, chlebovce.


Ta bývá nejčastěji vyrobena ze dřeva nebo smaltu. A jak tedy nejlépe pečivo uchovávat ?

Udělejte to přesně jako naše babičky. Zabalte ho do plátýnka, uložte na nějaké tmavé a chladnější místo. Skvěle poslouží i plátěné pytlíky, které si s trochou zručnosti ušijete i sama doma. Tak zaručíte, že pečivo bude stále dýchat, ale neoschne. Jak se vyhnout plísni, okorání či vydrolení a rozpadnutí chleba?


Otestovali jsme, jak se daří chlebům v utěrce, mikrotenovém sáčku a speciálním pytlíku na chleba. Kdo prohrává, bylo jasné. Pokud kupujete krájené pečivo , tak jedině k okamžité spotřebě, v jiných případech ho nikdy nekupujte.


Díky rozkrájení se dostane vzduch mezi všechny póry a pečivo ztvrdne mnohokrát rychleji.

Výskyt plísní je u krájeného pečiva nejčastější, kupujte ho pouze tehdy, když je to nezbytně nutné. Potřebuji doma vždy na pár dní uskladnit pečivo , ale nevím v čem. V čem uchováváte pečivo ? Podobně se uchovával chleba v dobách, když si ho lidé ještě doma sami pekli anebo neměli možnost nakupovat tak často jako my. Ještě než donesené pečivo doma uložíme, přesvědčme se, že není teplé.


Pokud jsme ho koupili právě vytažené z pece. V lednici ztvrdne, v horku zplesniví. Pokud ale budete chléb náležitě uchovávat , vydrží vám minimálně týden. Také podle našich odborníků je lepší pečivo uchovávat v prodyšném textilním sáčku, potvrzuje Michael Šperl ze společnosti Kaufland.


Sáčky se šijí z běžných materiálů, jako jsou bavlna, len, příměsi, mohou se tedy prát běžným způsobem na nižší teploty, třeba na stupňů,“ dodává odborník. Jeho kůrka tak zůstane i 3–dny krásně. Jak, (pod čím) uchováváte pečivo , tj.


Stejně jako tisíce zdravých receptů pro lepší zdraví. Pečivu a chlebu je v nich stejně dobře, jako by byly zabalené v utěrce. Začněte online kurzem zdarma.


Další reakcí bývá: „To já bych nemohl, miluju chleba…“ To je v pořádku, byli jsme vychováni k tomu jíst pečivo , jsme na ně zvyklí a máme ho rádi. A právě proto je dobré umět rozlišovat mezi tím „lepším“ a tím „horším“. Bílé pečivo uchovejte v plastových nebo skleněných dózách s víkem.

Nádoby držte v čistotě, vysypávejte z nich drobky a občas je vydezinfikujte: vytřete je octovou vodou a nechte vyschnout. A když vám chleba trochu ztvrdne, zapečte ho s vejci jako Italové. Přinášíme tipy pro začátečníky v kváskovém pečení, jak zacházet s kváskem.


Kvásek uchováváme v lednici ve skleničce. Někdo má zkušenost, že i dní, je ale riziko, když ho necháme dlouho bez přikrmení, že „umře“. Může být uzavřená víčkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky