středa 9. ledna 2019

Jak vyměnit řemen u pračky

Vidlák opravuje pračku asi tak jednou za pět let. Postupně jsem na různých pračkách zvládl vyměnit rozpadlé závaží, vyměnit čerpadlo na vypouštění vody a teď tu máme pračku. VÝMĚNA LOŽISEK v PRAČCE s. Rotor bylo samozřejmě nutné vyměnit.


Pokud je komutátor očištěn je možné přistoupit ke kompletaci motoru. Vše se provádí opačným postupem.

Tedy namontovat zpět držáky uhlíků, nasunout motor zpět do pračky , nasadit řemen , přišroubovat motor a připojit přívod k motoru. A samozřejmě při spadlém řemenu zakvedlat oběma řemenicemi, jestli jsou v pořádku ložiska. FUvolněný řemen (chyba otáček) – v případě poruchy Fpračky Whirlpool se obraťte na odborný servis, který řemen utáhne nebo vymění za nový. FPřetečení vody (tlakový spínač) – vyskytuje se při kolísání tlaku vody většinou u domácího čerpadla (je třeba vypustit vodu a použít tlačítko reset).


Cez internet som podla typu pračky objednal obe ložiska na pračku -jedno vyšlo cca. Výmena zaberie cca minút jedna strana robil som to prvy x. První pokus řízení motoru. Toto je výsledek pulsně řízeného motoru.


Bohužel není spínaný v nule a tak řízení výkonu a otáček je takřka nemožné.

Poté jsem našel signál. Jde to musí se odšroubovat vrchní deska. Nastal největší problém jak to těsnění navléknout na okraj plechu. Na trhu máme celou řadu výrobců praček a ti neustále vyvíjejí nové modelové řady. Jak vymontovat buben z pračky ? Připravit jednotný návod jak opravit ložiska pračky je prakticky nemožné.


Postupně se budeme snažit přidávat pračky různých výrobců, tak abychom Vám pomohli se základním postupem, pro přípravu praček k opravě ložisek samotných. V tomto případě ji stačí vyměnit , což není velký problém. Dalším důvodem potom může být rez.


Ta vzniká postupem času, u nové pračky je nepravděpodobná. Třetí, častý důvo je potom zanedbaná péče o filtr či odpadní hadici pračky. Možná má spadlý či poškozený řemen.


Zjistěte, jak jej vyměnit , nebo nasadit zpět přes buben až k řemenici. Nejčastější závady u pračky : Co. Pračka Zanussi TA833V spadlý řemen je potreba novy,byl zakoupený ale asi špatně,je moc pevny a nejde nasadit. Prohlédněte si naše videa jak vyndat buben vaší pračky.


Nabízíme rychlou opravu pračky do hodin. Tak nevim, pokud nebudeme vědět co s tím, zavoláme opravu, ale chceme přijít na to čím to může být, aby jsme opraváře nevolali zbytečně. Je to sice více rozebírání než u jiných typů praček, ale všude se pohodlně dostanete.

Může být sice vytahaný, ale to kolo stejně házet nemá. Nevím, jak je tam kolo upevněno, tak možná něco dotáhnout. Nebo je už vydřený střed kola čí hřídel (ta může být ohnutá).


To by se pak muselo měnit. U staré pračky jsem měl u náboje kola takový klínek (péro v drážce). Chladservis nabízí prodej od ledniček přes pračky až po sporáky, za příznivé ceny. Pračky se nejčastěji dávají do koupelny, kuchyně nebo samostatné prádelny. Vždy je důležité zhodnotit nároky pračky na prostor.


U menších koupelen většina zákazníků ocení pračky s horním plněním nebo tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky