čtvrtek 31. ledna 2019

Jablečná povidla

Tématické fráze: jablková povidla jablková povidla s octem jablkova povidla recept jablečná povidla bez míchání nejlepší jablková povidla jablková povidla bez míchání recept na jablková povidla jablečná povidla v troubě jablkové povidla jablecna povidla s octem povidla jablková jablkový povidla jablečná povidla bez. Jablečná povidla - recept: Strouhaná jablíčka smícháme s cukrem, octem a skořicí, necháme hodin uležet. Vaříme do hustoty povidel a horké plníme do sklenek. Od marmelády, džemu nebo jablečného rosolu se liší jednak hustší konzistencí, ale především tím, že se do nich nepřidává cukr (a nebo jen ve velmi malém množství – na jeden kilogram rozvaru nanejvýš 1gramů).


Mléko s cukrem a pudinky uvaříme dle návodu do hustého pudinku, který odstavíme a ještě do horkého vmícháme máslo, které necháme mícháním volně a bez dalšího vaření rozpustit. Potom je za stálého míchání vaříme v širokém hrnci, dokud nezhoustnou.

Ještě teplá jablečná povidla plníme do čistých, nahřátých sklenic, pevně přikryjeme navlhčeným celofánem a převážeme provázkem nebo uzavřeme šroubovacími víčky. Recept jablečná povidla. Vyberte si recept na jablečná povidla a připravte si chutný a výjimečný jablečná povidla pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší jablečná povidla ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci.


Dnes jsem zkusila udělat povidla z broskví a jsou super, Dost zralé broskve oloupat a nakrájet na menší kousky a nechám rozvařit. Můžete rozmixovat, ale já to nechám jak to je. Pak přidám ocet a cukru podle chuti a dám péct.


Nemusí se extra moc hlídat.

Sem tam ke konci pečení promíchat. Upečené dám do sklenic a já pro. Opravdoví gurmáni je pak ocení jako přílohu ke kachním prsíčkům nebo k aromatickým sýrům. Letos je jablek dostatek, proto využijeme bohaté jablečné nadílky a naděláme slaďounká voňavá povidla. A také skoro bez práce.


Prostě je strčíme do trouby a počkáme. Pak se budeme držet, abychom je nesnědli dříve než je nandáme do skleniček. Jsou naprosto vynikající.


Což takhle jablečná povidla , která se dají využít jako náplň do buchet a koláčů? Jablka nakrájejte na čtvrtky a odkrojte jadřince. Ty tam jsou však doby, kdy naše babičky stály u kamen a míchaly v hrnci pověstná povidla , která se tak ráda připalovala. Nyní si můžete povidla či marmelády snadno připravit v domácí pekárně.


Povidla nemusí být jen švestková, zkuste i jablková. Z této dávky jsem měla moc skleniček, koukněte na fotky. Určitě zkuste, já dělala dvě dávky a myslím, že mám vystaráno i na příští rok. Mám za to, že povidla z jablíček sice musejí držet pěkně pohromadě, ale oproti švestkovým mohou být vláčnější. Lze je použít do buchet, koláčů, na frgále nebo jen na lívance.


Spolu s hruškovými povidly tvoří dvě varinty povidel )olně bez cukru. Je jich většinou moc (za což jsme rádi, to ne že né.).

Jsme uprostřed období, kdy listnaté stromy zbarvují své listy do krásných odstínů a sklízí se úroda většiny z nich. Možná jste už uvařila či upekla všechny různé pochoutky, které vás napadly. Pokud vám dochází nápady, ale jablek stále neubývá, mám pro vás perfektní tip – zkuste jablečná povidla. Pokud chceme mít jistotu, že nám jablečná povidla vydrží déle, neotáčíme je na víčka, ale můžeme je krátce sterilovat při teplotě stupňů stačí jen minut. Z jednoho kila jablek uděláme asi 2g povidel.


Více o přípravě povidel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky