neděle 20. ledna 2019

Obarvené prádlo co s tím

Zkoušla jsem přípravek na omylem obarvené prádlo (manželovo růžové triko bylo po vyprání s něčím morým barvy opraného hadru na podlahu) a fungovalo to. Ovšem původní barva byla světlá a materiál kvalitní. U sytých barev bych byla přesvědčená, že dojde ke změně, která nebude ku prospěchu věci. Co má občanství společného s prádlem?


Prádlo se na šedivo těžko obarví, spíš se jedná o prádlo zaprané.

Chce to používat kvalitní prací prášek, po vyprání případně odbarvovač. Když je horký den, klidně prádlo po chvíli znovu. Jak odbarvit zabarvené prádlo ? Pojďme si dát několik tipů. Tipy na odbarvení zabarveného prádla. No a po vyprání prádla už jen s úžasem a naštváním koukáte, jak je všechno růžové.


Střevní problémy dokáží člověka hodně potrápit, ať už jde o průjem či zácpu.

Frosch Baby řada pro první krůčky bez chemie Přinesením miminka z porodnice domů začíná kolotoč radostí, ale i povinností. Miminko je v novém prostředí, se kterým se postupně seznamuje. Když ovšem sami textil nabarvíme, musíme počítat s tím , že bude při praní pouštět, a tedy jej musím prát výhradně ručně a odděleně.


Zabarvené prádlo neodbarví: žádné odstraňovače skvrn, ani ocet, citron, kyselina citronová, nebo jiné domácí přípravky. Obarvené prádlo dejte do pračky a přidejte k němu savo. Dávka s množstvím přibližně jedno víčko bude pravděpodobně dostatečná. Pračku nastavte na program s předpírkou. Jakmile se prádlo dostatečně promíchá, vypněte program a prádlo nechte v napuštěné pračce se savem ideálně přes noc.


Druhý den zapněte prádlo. Beckmann odbarvovač na omylem obarvené prádlo g, porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze Dr. Límeček je žlutý a šatičky mají takovou prapodivnou barvu – stejně tak zimní manšetrová modrá bunda je teď taková ošklivá. S kupovanými odbarvovači na omylem obarvené prádlo mám docela mizerné zkušenosti – nepomohlo to. Savo a ono vam to vyzere barvu.


Chci se zeptat co s tim , jestli by to slo nejak obarvit na jinou barvu nebo neco takoveho. Takže to funguje, ale jen trochu. Jak a čím odbarvit obarvené prádlo z pračky?

Pustila tam jedna nová černá umělá podprda. Vyprala jsem to ještě jednou, trochu to pustilo, ale umělé věci zůstaly šedivé. Všechno prádlo najednou bylo šedivé. V takovém případě se snažte program co nejvíce zkrátit, prádlo nechejte vyždímat a proces zopakujte, ale s tím rozdílem, že do bílého prádla přidáte lžíci sody. Pokud máte bavlněné prádlo , můžete jej klidně vyvařit.


Na zabarvené textilie lze využít i různé odbarvovače na omylem obarvené prádlo. Vyprané prádlo je cítit zatuchlinou, co s tím ? Vyndam pradlo vyprany a kdyz schne, je citit jakoby zatuchlinou, ale jen nektery. Ja to nechapu, mam z toho akorat nervy:-) Témata: pračky a sušičky. Vůbec si s tím nevím rady, tu zatuchlinu dokáže překrýt jen větší množství aviváže. Ale to zase nesnáší manžel, v silně navoněném prádle se necítí dobře a vadí mu to.


Já dřív aviváž nikdy nepoužívala, jen persil na praní a sušení venku. Mám zasklenou lodžii, takže prádlo věším celý rok tam. Osvědčenou variantou je také kypřící prášek smíchaný s tím pracím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky