pondělí 1. dubna 2019

Jak se zbavit obarveného prádla

Ačkoliv se nejedná o nic dramatického, některých kousků oblečení je přece jen škoda se vzdát. Proto se dnes zaměříme na rady a tipy, jak odbarvit omylem obarvené prádlo. Když už se stane, jsou jen omezené možnosti, jak omylem zbarvené prádlo odbarvit. Nejspolehlivějším způsobem jsou přípravky přímo určené k těmto nehodám – a tak se i nazývají – přípravek na omylem zabarvené prádlo.


Beckmann odbarvovač na omylem obarvené prádlo odstraňuje z bílého a stálobarevného prádla nechtěné zabarvení a zašedlost.

Odbarvovač můžete použít pro ruční praní nebo praní v pračce. Mě se podařilo obarvit minulý týden plenky a bílé košilky do zelena. Jenže tato metoda obvykle žádný kýžený efekt nepřinese a prádlo stále čpí. Nechtěně se mi do prádla připletly zelené dupačky. Zbavit se zatuchliny zkrátka není vůbec snadné.


O tom, jak zatuchlý zápach i jiné smrady vypudit z bytu, jsme psali zde. Zdravím, nedavno jsem si pořídila červené triko s černým límečkem a po prvním praní jsem zjistila, že jsou na triku černé flíčky.

Límeček se zřejmě při schnutí obtiskl. Nemáte někdo zkušenost s nějakým odbarvovačem nebo pracím práškem na nechtěně obarvené prádlo? V nejhorším případě bych to asi řešila obarvením, ale ráda bych se pokusila to z toho. Jo tak ja jsem si jednou obarvila kalhotky,bile prckovi dupacky a nejaka tricka na ruzovou omylem se mi tam nejak zahadne pripletly i cervene kalhotky Zkousela jsem ten prasek z drogerky na odbarveni omylem obarveneho pradla a nepomohlo to. Této nutnosti se můžete zbavit pořízením sušičky se samočisticím kondenzátorem.


Jde ovšem spíše o dražší modely a zatím jich na trhu není mnoho. Sušičky se samočisticím kondenzátorem jej během sušení několikrát propláchnou vodou zkondenzovanou z prádla a vy tak nemusíte zanášení kondenzátoru vůbec řešit. I když statická elektřina nepředstavuje přímo bezpečnostní riziko, dokáže pořádně znepříjemnit život.


Určitě to sami znáte – jiskření při svlékání svetru, rozcuchaný účes se „svatozáří“ tvořenou zelektrizovanými vlasy a nepříjemné. Zkuste umístit čerstvý, suchý ručník do sušičky, abyste urychlili proces absorpce vody. S plením a sázením jsou bohužel také spojené skvrny na oblečení od hlíny, trávy či pylu. Přečtěte si naše tipy, jak se těchto skvrn nadobro zbavit. Ušetřete čas věnovaný praní a prožijte tak více času na zahrádce Nebojte se ušpinit Na zahradě je spousta příležitostí, jak se ušpinit.


Dobrý den, jsem klasická začátečnice v praní prádla. Nastěhovali sme se s přítelem do batáku a na mě samozřejmě spočinula práce kolem pračky.

Jenže řeším otázku jak správně rozdělit prádlo podle barev. Pochopila jsem, že bílé se má prát pouze čistě bílé a. Pokud je pěna zmrzlá před odstraněním, zabere to spoustu času a úsilí k jejímu odstranění. Nejjednodušší metodou je mechanická.


Při hledání, než odstranění montážní pěny, často věnujte pozornost různým ostrým předmětům, se kterými je kompozice oškrabána. Jak se zbavit zmrzlé pěny. Teprve když dodržíme vše potřebné, bude nám sušička sloužit jak má a nebude způsobovat žádné škody. A teprve pak oceníte ohromné přednosti sušičky oproti sušení prádla v bytě na sušáku či na radiátorech, sušení na balkóně, kde se pak ani nehnete a podobně. Navíc nemůžete prát více várek prádla za sebou.


Si nechala obarvit obočí. Jenže kosmetička mi dala špatnou barvu a obočí má v podstatě. Pokud potřebujete odstranit vosk z oblečení, jeho seškrábání nebo sloupnutí vám jen těžko pomůže.


Nicméně existuje několik jednoduchých meto které můžete použít k odstranění vosku – většinou se jedná o svíčk.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky