úterý 16. dubna 2019

Kam vyhodit plechovky od piva

Kelímek od jogurtu míří do plastového odpadu, to je zřejmé, ale kam vyhodit víčko? Nebo třeba hliníkový alobal od čokolády? A plechovky od piva , které se vám doma nahromadily po zahradní grilovačce?


Jedno pořekadlo říká, že nejekologičtější je takový odpa který nevznikne. Z Kauflandu ministrom obrany, po rokoch v SaS do ešte menšej strany. Kam patří plechovky a jiné kovy Z ekologického hlediska se řadí hliník k obalovým materiálům s nejhorším dopadem na životní prostředí. I když průměrně jedna osoba spotřebuje přibližně kilogramů kovového odpadu za rok (z toho více než kilogram plechovek od piva a jiných nápojů), často končí v odpadkovém koši.


Kromě plechovek od fazolí se mi doma pomalu, ale jistě hromadí i další druh obalů, který si zaslouží vytřídit do kovů. Plechovky od piva , limonád nebo třeba tuby od sladkýho kondenzovanýho mlíka nebo od krému na ruce. A taky víčka od jogurtů (těch prej ale musí být hodně – ideálně ve větší kuličce).


Kam s plechovkami od piva , aby neznečisťovali životné prostredie? Jednoduché otázky ľudí, ktorí chcú dôsledne triediť odpa nemajú univerzálnu odpoveď. Možná ji taky máte doma. Stříbrnou kouli z alobalu od čokolád.


A přemýšlíte, co s nimi. Přinášíme aktualizovaný seznam míst, kde můžete hliníkový odpad odevzdat. Nejlépe ale uděláte, když se aluminiu budete vyhýbat. Mám doma několik desítek prázdných plechovek od piv a limonád.


Mám je sešlapat a hodit do popelnice, nebo je dát nějakýmu bezdomovci kterej poveze okolo na vozejku nějaký železo do sběru. Sběrnej dvůr máme v tom. Výkup plechovek a za kolik.


Vykupují plechovky od piva ve sběrných surovinách? Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Co se prý vyrábí z hliníkových kapslí Nespresso. Co na vás může číhat v některých deodorantech a antiperspirantech.


Poněkud kritičtější článek na téma nápojových plechovek je ukryt ZDE. PLATA PAPÍROVÁ OD VAJEC Vyberte si: modrý kontejner na papír, směsný odpa kontejner na bioodpad nebo kompost. PLATA PLASTOVÁ OD VAJEC Žlutý kontejner na plast.


PLECHOVKY (alu) Kontejnery na drobný kovový odpad. PLENY JEDNORÁZOVÉ Zabalit do igelitu a do směsného odpadu. Plechovky od nápojov a drobné kovové odpady sú bežne zastúpené v rámci komunálneho odpadu, ktorý produkuje každý z nás. Nápoje a potraviny, ktoré sú do takýchto obalov balené, sa v našom živote objavujú vo veľkej miere.


Nejde jen o to, aby lidé měli kam vyhodit plechovky od piva a přitom třídili odpa ale mnoho občanů má i domácí mazlíčky, pro které kupuje krmivo v konzervách a chtěli by je také třídit, takže budou mít nyní příležitost. Kromě jiného lze do žlutých a šedých kontejnerů vyhodit konzervy od potravin, tuby. Kam vyhodit různé věci a obaly? Tříděný odpa směs, sběrný dvůr?


Ačkoliv řada lidí by ráda třídila zodpovědně a co nejlépe, dopouští se přitom omylů a chyb. Lidé v Chebu mají konečně možnost vyhodit i plechovky do tříděného odpadu. Nově mohou vyhazovat do žlutých popelnic plechovky od piva , plechovky od konzerv a podobně.


Vedení města nechá během. Pakliže používáte výrobek, který vám maximálně vyhovuje, budete po jeho spotřebování řešit, kam s prázdným obalem. Nezapomínejme na to, že je třeba správně vytřídit i obaly od deodorantů a antiperspirantů. K čemu je třídění odpadu? Třídíte odpad pro další možnou recyklaci?


A víte, jak s ním nakládá další zpracovatel? Kam mám vyhodit staré zbytky od kosmetiky?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky