pondělí 22. dubna 2019

Řasa nori

Dnes se podíváme se na zoubek řase nori. Je to velmi důležitá, ač často podceňovaná surovina. Ovšem pokud použijete kvalitní řasu nori a použijete ji správně, rozdíl v kvalitě sushi poznáte hned.


Ač se to zdá neuvěřitelné, řasa nori byla donedávna nejdražší a. To se ovšem v posledních desetiletích začíná výrazně měnit a dochází k jejímu šíření do celého světa.

Nori je výbornou prevencí arteriosklerózy, pomáhá snižovat krevní tlak, obsahuje řadu vitaminů, minerálů, bílkovin, chlorofyl, jako všechny řasy také dostatek jódu a kyselinu alginovou, která pomáhá odvádět toxiny z těla. Nori posiluje paměť, srdce a tenké střevo. Pomáhá také při trávení a proto je vhodné ji podávat v kombinaci s pečenými a smaženými jídly.


Mořské řasy Nori (vločky) 80g. Kromě toho však obsahuje velké množství bílkovin. A obsah minerálů je dokonce o – větší než u klasické zeleniny.


S mořskými řasami Nori ochutíte polévku, saláty i urychlíte vaření luštěnin.

Nori je nezbytnou ingrediencí pro přípravu maki a uramaki sushi. Přečtěte si zajímavostí, které jste dost možná nevěděli. Má výborné vlastnosti, díky kterým se snadno a rychle upravuje a dá se využít na mnoho způsobů, nejčastěji právě jako jedna z ingrediencí do sushi.


Pobřežní řasa Nori (Porphyra tenera) je nejpopulárnější z řas – má mnohostranné využití, jemnou chuť, nejvyšší obsah bílkovin, hodně vitamínu C, B a A. Snižuje cholesterol, pomáhá při trávení tuků. Díky vysokému obsahu jódu ovlivňuje štítnou žlázu, podobně jako řasa Kombu. Nori obsahuje dostatečné množství vitamínu B1 který je důležitý pro správnou krevní tvorbu, správnou funkci nervového systému, zlepšuje paměť a také snižuje riziko srdečních chorob.


Nori je určená k přímému použití v kuchyni, není ji třeba nijak upravovat. Tato mořská řasa pochází z Japonska. Tam také najdeme nori té nejvyšší kvality. Roste na sítích v pobřežních vodách. Má vynikající účinky na lidský organismus a jako doplněk stravy ji lze jen doporučit.


Nori patří mezi nejznámější druh mořské řasy. Tato řasa patří k největším zdrojům bílkovin, obsahuje rovněž hodně vitaminu B, A, C. Dále pomáhají snižovat hladinu cholesterolu, rozpouští tuk a zlepšuje trávení těžkých jídel. Stejně jako tisíce zdravých receptů pro lepší zdraví.

Začněte online kurzem zdarma. Tato řasa roste na sítích v pobřežních vodách a zralá se sbírá za odlivu ručně nebo nasávacím čerpadlem. Nori se po vylovení jemně naseká na hustou kaši a suší se na slunci na tenké listy na bambusových rohožích. Nutriční hodnoty Nori jsou jedinečné.


Je mezi řasami jedním z nejbohatších zdrojů bílkovin. Je to trochu jiné, než jíst ovesné vločky, listovou zeleninu a další známé věci k rozpohybování střev ve vašich oblíbených pokrmech. Nori řasa je na českém stole netradiční možností! Všechny druhy mořských řas na jednom místě – řasy na sushi, kombu, wakame, nori. Veganská želatina agar-agar.


Pražené mořské řasy jako snack. Tato řasa se sbírá ručně a suší se na slunci na tenkých listech papíru. Dále pomáhá snižovat hladinu cholesterolu, rozpouští tuk a zlepšuje trávení těžkých jídel. Nori působí velkou silou také proti množení choroboplodných.


Bez řasy Kombu se neobejde pořádný vývar dashi. Oblíbené Wakame zase výborně dochutí saláty či pomazánky. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány. Nori jsou nejrozšířenější mořské řasy především díky své výborné chuti.


Vyzkoušejte je pražené s příchutí oregana.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky