pondělí 6. února 2017

Jakou zrnkovou kavu

Kvalitní zrnkovou kávu také seženete v kavárnách či specializovaných obchodech, kde vám ochotně poradí. Kolik stojí kvalitní zrnková káva? Ceny se většinou pohybují pod 1korun za 1gramů kávy a více než 1korun za 2gramů kávy.


Víme, jakou kávu do kávovaru koupit, aby všem chutnala – zrnkovou a čerstvě praženou! Tipy na nákup a správné skladování kávy Čtení pro každého kávomila. Ahoj holky, nemáte některá, prosím, typ, kde koupit dobrou a levnou kávu do kávovaru? Kupuju zrnkovou - značka je mi jedno, zkoušíme různé druhy. Ale teď nemůžu natrefit na žádnou akci a dát 19– kč za pul kila mi přijde dost.


Zvlášt, když je to za chvilku pryč. Pokud nemáte elektrický kávomlýnek, klidně použijte i tradiční ruční mlýnek, který bude taktéž dokonalý. Káva nesmí mít namletá příliš jemně, vyhovující je hrubost, jakou má mořský písek. Co se týče gramáže, kávu ( zrnkovou , mletou i instantní) lze zakoupit obvykle v baleních po 1g, 2g, 5g, kg až kg (obvykle v akci).


Na větší balení však dávejte pozor. Většinou se jedná o méně kvalitní kávová zrna. Dřív než se zeptáte, jaký stroj si domů pořídit, ujasněte si, jakou kávu rádi pijete.


Rozpustnou kávu nebo turka. Stačí-li vám nasypat do hrníčku instantní nebo mletou kávu, zalít vodou a po vypití hrnek jednoduše umýt nebo dát myčky, nemusíte přístroj na přípravu kávy vůbec řešit. Při vybírání kávy se v podstatě stačí zamyslet nad čerstvosti, kde si kávu budu kupovat, na jaký způsob přípravy ji vybírám, a jakou očekávám výslednou chuť. Jedním z nejdůležitějších kritérií je čerstvost.


Společně jsme toto téma již řešili v jednom z předchozích návodů, můžete se na něj. Zamyslete se proto, jakou kávu rádi pijete, a spolu s kvalitní surovinou si pořiďte také vhodný stroj: Pokud jste milovníci rozpustné kávy nebo turka, přístroj neřešte – při přípravě kávy si vystačíte s horkou vodou. Takto si káva zachová vše, co ji dělá kávou – dokonalou a osvěžující chuť. Mletá káva ztrácí své vlastnosti, i pokud je vakuově balená – vakuum pouze zpomalí její stárnutí.


Kávu umelte vždy těsně před přípravou. A na jakou hrubost kávu namlít? Pochlub se, jakou piješ kávu, a já ti povím, odkud jsi a kolik vyděláváš. I tak se dají interpretovat výsledky průzkumu společnosti KPMG o nákupním chování Čechů, jehož výsledky má MF ­DNES exkluzivně k dispozici. Ten se letos poprvé zaměřil na vztah Čechů ke kávě.


Zatímco chudší domácnosti nakupují raději instantní a mletou kávu, s rostoucím příjmem. Není jen jeden druh kávy. V obchodech koupíte zrnkovou , mletou nebo instantní kávu. Vedle toho vás mohou zlákat i E. Co vše je potřeba pro přípravu jednotlivých druhů káv, jak se liší jejich vlastnosti a chuť a jakou z nich si tedy vybrat? To vám poradíme v našem průvodci výběrem kávy.


Uvařte si preferovaným způsobem šálek kávy, nechte ho vychladnout a ochutnejte. Pokud vám bude studená káva chutnat sama o sobě bez mléka a cukru, je ta pravá. A nezáleží na skutečnosti, jestli se jedná o zrnkovou , instantní nebo kávu v kapslích. Prozradíme vám třeba, jestli lepší kávu uvaří kapslový, pákový nebo automatický kávovar.


Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat kávovar. Jakou zrnkovou kávu koupit? Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Kava je jedna velika veda!


Ja si kupuji zasadne kavu zrnkovou a sama si ji melu. Je to opravdu veliky rozdil! Proto taky velke drahe automaty kavu melou po porcich, vzdy cerstvou. Rada si zajdu na cappuccino se slehanym mlekem a mohu doporucit. Hned na začátku vybírání je dobré se zamyslet, jestli opravdu potřebujete na doma chuťové kvality espressa.


Kavu bych pripravoval pro 2-lidi ale nejčasteji pro 2. Nebo by stacil ten ruční. Kofein dělá z kávy povzbuzující nápoj, měli bychom vědět, že jeho obsah v různých druzích kávy se liší. Dnes jsme testovali zrnkovou kávu. V dnešní době je módní instantní káva. To je ale už uvařená, vysušená a znovu zalitá káva.


Lidé si ji často dělají kvůli úspoře času. Kvalitní káva to ale určitě není, vysvětlil nám Zdeněk Smečka z Kávového.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky