pátek 3. února 2017

Instalace zpětné klapky digestoř

Jedná se o kvalitní český výrobek od Ventila-systems. Potřebujeme namontovat zpětnou klapku do komínové digestoře značky Franke. Klapku máme zakoupenou, jedná se jen o odbornou montáž. Digestoř vede až ke stropu, kde je utěsněna silikonem, proto je potřeba na to dávat pozor při montáži, aby se utěsnění nepoškodilo.


Ikdyž je digestoř opatřena zpětnou klapkou, tahne z ní a kondenzuje na ní pára. Vývod na fasádě je kruhový a je krytý protidešťovou mřížkou.

RSKW 1těsná zpětná klapka k digestoři. Ideální pro použití k digestoři. Klapka je vhodná pro instalaci do vzduchotechnického potrubí - spiro, kruhové plastové bílé potrubí, flexi potrubí. Zpětné klapky do digestoře Kvalitní zpětná klapka do digestoře se uplatní zejména u digestoří, které mají odsávání do vnějšího prostoru.


Při této variantě doporučujeme dokoupení zpětné klapky (KPK), která zabraňuje průniku nežádoucích pachů nejčastěji u odtahu do stoupačky bytového domu. U rodinných domů zabraňuje klapka KPK, zejména v zimě, průchodu studeného vzduchu do potrubí, čímž zamezuje kondenzaci v potrubí, proto byste na ni rozhodně neměli zapomínat. Efektivní proto, že odvádí znečištěný vzduch ven z místnosti prostřednictvím odtahového potrubí, bezpečné proto, že přivádí do místnosti nový vzduch a ten je důležitý zejména tehdy, budete-li k vaření používat.


Přidám svoji zkušenost - kupoval jsem novou digestoř (MORA), měla asi šest otvorů odsávání a přírubu, která se dala přendat do jakéhokoliv z nich.

Zpětná klapka byla jako volitelné přislušenství. Takže jsem ji extra objednal, protože digestoř bez zpětné klapky mi připadlo jako blbost. Výsuvná digestoř ve skřínce s odtahem skrz zeď. Pro odtah byla použita hliníková hadice semivent o průměru 120mm napojená k digestoři a vedená až ven na fasádu domu, kde byla zakončena mřížkou.


Zambelli technický poradce ukazuje krok za krokem, jak se odborně montuje výklopná klapka. Zpětné klapky se používají pouze u digestoří, které pracují v odtahovém režimu a pouze u digestoří, které mají odtahové potrubí přímo přes zeď ven. U digestoří, které ústí do komína, zpětná klapka není potřeba, protože teplo stoupá samovolně vzhůru a studený vzduch z venku se nemá šanci komínem do kuchyně. Většinou je zpětná klapka na výstupním hrdle ze zařízení a nebo v provedení spojky na potrubí.


Kvalitnější a dražší zpětné klapky mají po obvodu pryžové těsnění a mají minimální propustnost vzduchu při zavřené klapce. Zvuková tlumivost - to snad ne? Instalace je naprosto jednoduchá. Pokud zvolíte odtahovou digestoř , myslete na délku potrubí, která by neměla přesahovat 2-metry. Případně zvolte přídavný motor.


Vždy myslete na kvalitu zpětné klapky k digestoři. Těsné zpětné klapky k digestořím. Běžně se stává, že nájemníci bytů instalují do kuchyní výkonné digestoře s odvodem par do společné šachty, kam ústí odvětrávací potrubí jejich sousedů. Když jsem jim říkala, že nemůžou ze 1nebo 1jít do takového průměru řekli, že jim digestoř funguje.


Dokonalá těsnost je hlavní předností této zpětné klapky Ø 1mm, kterou zajišťuje silikonová membrána.

Dobrý den, z odvetravaciho potrubi se nam do bytu dostavaji pachy z os. Na objednanou klapku jsem. V klidovém režimu je stabilní dosednutí membrány podpořeno magnetem, aby byla eliminována možnost nechtěného mžikového otevírání zpětné klapky , například při poryvech větru.


Přítlačná síla magnetu je seřiditelná a lze ji snadno nastavit dle způsobu použití. Kde koupit a jak sestavit odtahové potrubí digestoře. Při výběru ODSAVAČE PAR budete jistě hledat model, který je tichý a výkonný.


Odsavač je však pouze jednou částí systému, který bude sloužit k odvedení nežádoucích par z Vaší kuchyně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky