úterý 28. února 2017

Svatojánský chlebíček

Znáte svatojánský chléb? Pod názvem karob či karobový prášek se dá koupit v prodejnách zdravé výživy. Jde o rozemleté sušené lusky rohovníku obecného (Ceratonia siliqua), stromu, který roste v jižní Evropě.


Přinášíme recepty na karobová kolečka, fondán, perník a medvědí tlapky. Svatojánský chlebíček nebo také chléb sv.

Jana je vlastně plod (lusky) rohovníku obecného, což je 3-metry vysoký strom, kterému se daří zejména v oblasti Středomoří. Jako potravinu lidé využívají zralá semena rohovníku odedávna. Lusky pak sloužily jako krmivo pro hospodářská zvířata. Semena měla však ještě další zajímavé využití. Záchrana nejen pro alergiky na lepek, sóju a laktózu – to je karob.


Mohou si ho však dopřát všichni, kteří touží zdravě mlsat. Karob neboli svatojánský chléb je hypoalergenní látka, která navíc neobsahuje žádné stimulující složky jako je třeba kofein nebo theobromin.

Lidský imunitní systém je nevyzpytatelný, může se mu znelíbit jakákoli potravina. Nicméně při pozdních reakcích na potraviny je často obtížné přesně určit potravinu, která problém způsobuje. Střevo může být podrážděné třeba.


Obložený chlebíček by mohl být nazýván „králem české studené kuchyně“. Přinášíme návo jaké zásady je dobré dodržovat, aby byl každý obložený chlebíček. Plody (struky) rohovníku se pod názvem karob používají v potravinářství a ve Středomoří i ke krmení dobytka. Mají nasládlou chuť, neobsahují kofein ani jiné psychoaktivní látky a často se používají jako hypoalergenická náhrada mouky při bezlepkové dietě a ke kojenecké výživě. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Zázvor kořen, svatojánský chlebíček , kakao kůra, skořice kůra, damiána list, máta peprná nať, řebříček nať, šalvěj nať, žen-šen kořen. Rýžový protein bohatý na bílkoviny, skvělé zastoupení aminokyselin Bíla řepa Zdroj kvalitního disacharidu RAW maca peruanský adaptogen plný vitamínu a minerálu Mandlový protein skvěl.


Ten je významnou ingrediencí potravin pro diabetiky, a to v nejrůznějších formách přípravy. Snad nejdůležitější je rohovníková moučka používající se v potravinářském průmyslu jako zahušťovadlo. V minulosti měla semena – velmi tvrdé a nezničitelné pecky.


Vypravíme se na byliny, které jsou prý této noci nejúčinnější.

Představují symbol léta i země, se kterou byli naši předkové pevně svázáni. Oživíme zapomenutou tradici svatojánských postýlek, připravíme si voňavý svatojánský čaj a také proslulý Janův olej – vynikající léčivý olej našich babiček. Karob ( svatojánský chléb) je získáván z plodů rohovníku rostoucího ve středomoří. Podle pověsti ho s oblibou jedl svatý Jan, proto se také nazývá svatojánský chléb.


Vyznačuje se především bohatstvím bílkovin, minerálů a vitamínů. Na rozdíl od kakaa neobsahuje kofein, alergenní látky, methylxanthiny ani. Karobový prášek ( svatojánský chlebíček ) je bohatý na taniny (kyselinu tříslovou), které představují nejsilnější antivirové prostředky a mohou fungovat stejně dobře jako antibiotika na určité bakteriální nemoci, jako třeba průjem. Pokud se někdo chystáte na brněnský veletrh LIFE!


Vás ráda pozvala do stánku zdravotní pojišťovny 2v neděli 10. Ve tmě trochu prokřehle a trochu vznešeně kráčí Mikuláš, anděl a čert. Všechna okna ve vsi jsou rozsvícená. Je v nich čekání a pozvání dál. Tyčky LOLO Basic svatojánský chléb pro hlodavce 90g (2ks) Popis: Tyčky LOLO Basic svatojánský chléb pro hlodavce 90g (2ks)Tyčky LOLO Basic svatojánský chléb pro hlodavce 90g (2ks) klasy se svatojánským chlebem je chutné doplňkové krmivo pro zpestření stravy vašeho hlodavce.


Ahoj holky, potřebuju se zeptat. Tak nám doktorka řikala, že máme třeba zkusit NUTRITON.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky