pátek 3. února 2017

Odpad wc sklon

Doplňuji: S připojením WC do stupačky optimálně do 5m. Mimo budovu se doporučuje potrubí DN 1a obecně spád co největší a co nejvíce pynulé náběhy kolen. Můj problém spočívá v napojení potrubí od WC k jímce, jedná. Je udaný sklon přijatelný pro funkčnost, či byste někdo měl lepší nápad?


Za každou radu budu rád. Pro připojení WC na odpadní potrubí. Materiál: polypropylen. Napojení na odpad Ø1mm. Príliš malý spád spôsobí neúplné odtekanie, čo má za následok naplnenie potrubia splaškami a nepríjemné šírenie zápachu v interiéri.


Príliš veľký spád spôsobí zasa neprimerane rýchly odtok, ktorý nestihne vyplaviť pevné látky z vnútra kanalizačného potrubia. Samozřejmě, že pokud je odpad krátký a přímý, 1nebude přinášet komplikace, niméně již jsem pár ucpaných kanalizačních svodů ve 1viděl, u 12 je to ale opravdu výjimečné. Znovu opakuji, že doporučené sklony a průměry souhlasí tak, jak je uvádíte, a jsou to samozřejmě hodnoty minimální přípustné. Nepřehánět a držet se raději kolem. HT - šedá Odvětrání kdekoli nad střechou.


Pravidla platí jen v případě blízkosti vikýřů. Tam nejméně m stranou aby kanál nesmrděl do oken. Odvětrání být nemusí pokud je na kanalizační větvi jen jeden klozet. Místo odvětrání lze použít. WC , koupelny a kuchyně.


Chci se zeptat, jaký by měl být minimální spád a průměr potrubí, které bude vedeno v podlaze? Ještě se chci zeptat, zda všechny větve mohou být napojeny do jednoho hlavního horizontáního. E-SHOP KupelneSK - kúpeľňa a rekonštrukcia bytového jadra - sanita do kúpeľne - predaj interiérové dvere, obklady a dlažby, vodovodné batérie, sprchové kúty-vaničky-žľaby, hydromasážne vane, kúpeľňový nábytok, radiátory rebríkové elektrické panelové, plávajúce podlahy - predaj cez internet s odborným poradenstvom. Elektricky radiator interierove dvere masonite. Podla normy je ,ale bojim sa , ze voda rychlo po takej dlzke stecie a huste zostane a moze upchat kanaliz.


Projektant navrhol 160mm potrubie, nebude lepsie 110mm? Pri 1mm je pravdepodobnost naplnenia rury asi 5a tym aj lepsie splachnutie husteho,pri 160mm si myslim,hrozi takisto voda odtecie. Do WC nelejte zvyšky jedál ani odpad z očisteného ovocia či zeleniny. Odporúčame drvičku kuchyského odpadu ako riešenie na likvidáciu.


Dobrý den,poradíte mi někdo jaký sklon (úhel) by měl být při vývodu z baráku do kanalizace. WC (bude součástí koupelny nebo samostaně, popřípadě bidet?) sprchový. Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Jaký zvolit sklon odpadové roury k septiku?


Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Jaký sklon -kolik stupňů- má mít roura. Záchod chceme přesunout asi o sedm metrů jinam. No a nejsme si jistí, jestli nebude vadit, že spád trubky odpadu bude malý - 7krát menší než je tomu teď.


Bojíme se, aby se nám odpad neustále neblokoval. Jaký by teda měl být minimální sklon , aby splachování fungovalo bezproblémově? A co když to nebudeme moci dodržet. Upchatý odpad v umývadle, vani, dreze alebo záchode je problémom, s ktorým sa čas od času stretne každý z vás.


Sklon odhaduji na max. Ak voda zle odteká, je potrebné vykonať vyčistenie odpadu. V opačnom prípade by mohlo dôjsť k situácii, keď sa odpad upchá úplne a náklady na jeho vyčistenie potom budú oveľa vyššie. Dotaz zní jaký sklon mám zvolit pro uložení rour aby byl dostačující pro odtok splašku do páteřní stoky.


Nikde jsem se však nedočetl na jakou vzdálenost a kterou z těchto veličin použít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky