pátek 15. června 2018

Jasmínová rýže zdraví

Jasmínová rýže v biokvalitě s jemnou přirozenou vůní květin. Tradiční součást asijské kuchyně. Po uvaření je lepivější, hodí se tedy k omáčkám. U jasmínové rýže navíc vědci potvrdili její příznivý vliv na snižování cholesterolu v krvi. Výhodou rýže je její relativně nízká cena a dobrá skladovatelnost.


Dá se navíc připravit různými způsoby a její přípravě není skutečně náročná. Podstatnější však je, že má i několik výhod pro zdraví člověka. Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená.


Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček. Podobně voní i rýže basmati a někomu to ani nemusí připadat jako jasmín, ale třeba jako vůně zralého obilí či ovsa. Na trhu naleznete různé druhy rýží rozdělené podle technologické úpravy.


U nás se zaměřujeme na přírodní typy rýží - natural, které se vaří o něco déle, avšak ve výsledků jsou nutričně hodnotnější. Rýže jasmínová bílá 500g ZP. Věděli jste, že rýže , která se jí další den, je zdraví nebezpečná? Basmati jasmínová rýže chytré vaření hnědá rýže.


Nikdo nemá rád plýtvání jídle. Je rýže dietní – tloustne se po rýži? A z tloustnotím po rýži je to následovně. Jak jsme již zmiňovali, rýže obsahuje velké množství škrobu.


Ten pro tělo není žádnou. Neobsahuje téměř žádné tuky, má velmi nízký obsah cholesterolu a sodíku a je zdrojem rychlé energie. Mastných kyselin je tu jen malé množství, jsou nenasycené a mají velkou biologickou hodnotu.


Sacharidy představují velkou část hmotnosti. JASMÍNOVÁ RÝŽE BIO 5G. Naše bio jasmínová rýže má krásnou nezaměnitelnou vůni, která Vám během vaření provoní celou kuchyni. Jasmínovou vůni a také chuť získává rýže díky místnímu klimatu a půdě v severní oblasti Thajska. Hodí se na přípravu příloh, rizot nebo také.


Skoro každý kdo někdy řešil kila navíc nebo měl zdravotní problémy sáhl po rýži. Také je velmi oblíbená jako příloha k omáčkám a masovým směsím. Díky své lepivosti se tato rýže snadno jí bambusovými hůlkami, které se tradičně používají jako příbor v asijských zemích.


Thajská jasmínová rýže se rozlišuje na bílou a hnědou variantu. Surin, Buriram a Sisaket. Obsahuje cenný sodík a je vhodným zdrojem komplexních karbohydrátů. Neloupaná rýže obsahuje navíc vitamín B- thiamin, který napomáhá dobrému trávení, brání únavě a přispívá k dobré náladě.


Vhodíme rýži - voda by měla přesahovat vrstvu rýže o pár centimetrů. Pozvolna vaříme asi - minut. Poté necháme jasmínovou rýži pod pokličkou dojít. Během vaření rýže si omyjeme bylinky a zeleninu na ozdobu, připravíme také přílohu ze sladké kukuřice. Zrníčka jsou dlouhá, lehce průsvitná s příjemnou ořechovou vůní a lepivou konzistencí.


Tuto vůni má na svědomí specifická půda a subtropické podnebí oblastí, kde je tato výjimečná rýže pěstována. Různé typy černé rýže mají velmi podobné zdravotní výhody a všechny mají mírnou, ořechovou chuť, která je podobná chuti známější hnědé rýže. Skvělá pro přípravu asijské kuchyně, ideální do salátů, pilafů a dezertů, kde oceníte její aromatickou vůni.


Dlouhozrnná rýže s květinovou vůní a příjemnou chutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky