čtvrtek 21. června 2018

Pojistný ventil k bojleru

Pro tlakové ohřívače vody v rozvodech pitné a. Pojistné ventily a jejich části pro ohřívače vody - bojlery ke spotřebičům značek DZD Dražice, Gorenje, Tatramat. Přetlakové ventily k bojleru i ke kotli. V domácnosti lze pojistný či přetlakový ventil nejčastěji použít u systému topení kotlem nebo například u bojleru. Dle druhu použití musíte zvolit i typ pojistného ventilu, důležitý je zejména tlak udávaný v barech, na který je odlehčovací ventil konstruován.


Pojistný ventil k bojleru

Vytápí se z druhým okruhem z plynového kotle. A při natápění bez expanzky se tlak parádně měnil a pojistný ventil odpouštěl celkem dost. K tomu natápění dochází podle odběru teplé vody jednou za 2-hod. Nyní s expanzomatem je kli pojistný ventil nic nikde nedpouští. Při ohřevu bojléru se voda rozpýná a odkapává pojistným ventilem do odpadu.


Aby mi voda z pojistného ventilu při ohřevu neodkapávala, tak jsem namontoval za pojistný ventil směrem k bojléru expanzní nádobu s tím, že mi již voda při ohřevu nebude z pojistného ventilu odkapávat, ale odkapává dále. Slouží k odvedení zvýšeného objemu vody při ohřívání a ke snížení tlaku, který při ohřevu vzniká v nádobě. Provoz bojleru a otázky, které od našich zákazníků často dostáváme. Ovšem lepší řešení je nainstalovat mezi bojler a pojistný ventil expanzní nádobu.


Pojistný ventil k bojleru

Zvláštní pozornost nutno věnovat pojistnému. Montujeme hlavní uzávěr vody, redukční ventil , pojistný ventil , výpustný ventil a na závěr. V naší nabídce naleznete kvalitní pojistné ventily pro rozmezí tlaku – BAR.


Když pustím ten pojistný ventil tak voda teče. Správně se má bojler vypustit při opravách na přívodu k bojleru , nebo při jeho výměně či opravě. Klidně může být špatný ventil , nicméně, zkuste snížit teplotu vody v bojleru a pravděpodobně se problém zmenší, nebo i odstraní. Jinak dobré řešení je k bojleru připojit samostatnou expanzní nádobu a problém bude trvale odstraněn.


Velikost expanzky je závislá na velikosti bojleru. Pojistný ventil z kvalitní poniklované mosazi slouží jako připojení k ohřívačům vody - bojlerům. Montáž se provádí zašroubováním pomocí závitu G. Jedno pojistné zařízení ( pojistný ventil ) zabezpečující tlakovou nádobu před.


G ½“otočné hrdlo pro napojení na odpad. Ohřívač vody ( bojler ) s výstupem. Pokud není pojistný ventil v bezvadném stavu, může dojít k výbuchu bojleru.


Pojistný ventil k bojleru

Tento výbuch je vždy velmi destruktivní záležitost. Tedy uzávěr, zkušební kohout, zpětný ventil , pojistný ventil jehož součásti je často i zpětný ventil a vypouštěcí armatura. Vypouštění bojleru - poradna, odpovědi na dotaz Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Vypouštění bojleru.


Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Vše pro instalatéry, topenáře a kutily najdete u nás. Nabízíme pojistné ventily k bojleru pro tlak – bar STENO a CALEFFI, regulátory tlaku vody a kompenzátory. Ve směru přívodu stedené vody je napřed ventil , pak pojistný ventil , pak není vypouštěcí ventil a potom je vstup do bojleru. A proto jsem uvažoval, že i když zastavím přívod studené vody, tak po demontáži pojistného ventilu všechna voda z bojleru vyteče.


Určený pro ohřívače vody, v rozvodech pitné vody do maximálního pracovního tlaku MPa a teploty 80°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky